ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 2. 2019 19:20

elfin: Nevím, jak to úplně myslíš s těmi "dalšími vklady", ale i další vklady budou na půl roku, i když akce skončí. Dokud akce poběží, pak Ti každých až 300k/měsíc vytvoří obálku, která bude úročena po dobu 6 měsíců. Akorát v 6. měsíci úročení druhé obálky již nebude úročena obálka první, v 6. měsíci třetí obálky nebude úročena první a druhá atd., takže se pak dostaneš do situace, kdy se celek v součtu bude úročit méně než jinde a nevyplatí se to. Pak by bylo třeba vše vytáhnout a začít nový cyklus, a v ten okamžik se tedy některé další vklady budou úročit kratší dobu než 6 měsíců, ale bez ohledu na to, zda akce běží, či nikoliv.

fc70: Přesně tak. Pokud by chtěli pouze nabrat nové prostředky pro hypotéky, pak stačilo zvýhodnit tyto nové prostředky, případně omezit výši na jednotlivce, a nadefinovat poměrně jednoduché podmínky. Současné podmínky jsou zjevně netransparentní a jejich komplikovanost (i kdyby byly zcela jednoznačné) je zjevný záměr - snaha obalamutit klienty. Takto se seriózní ústav nechová. (Pak se nemůžou banky divit, že s nimi někteří jedinci tuto přečůrávací hru hrají.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod redhaven 9. 2. 2019 19:27

Ale to je samozřejmě vadný výklad podmínek.

Vklad v 1. obálce založené hned v únoru, samozřejmě půjde vybrat po 6 měsících, aniž by se tím zrušilo úročení 2% v dalších obálkách.
Jen samozřejmě nesmí klesnout celkový zůstatek účtu pod stav k 31. 1. 2019, což se nestane, když se vybere poue, jedna dvě obálky a min. jedna další na účtu zůstane. (všechyn obálky samozřejmě myšleny s max. možnám vlkadem 300k)
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lenka_2 9. 2. 2019 19:46

Vklad z únorové obálky samozřejmě nejde samostatně vybrat po půl roce, musely by se zároveň vybrat i ostatní obálky. Pokud se vybírá jenom jedna obálka, tak vždy jenom ta nejnovější.

V případě, že klient vybírá finanční prostředky z ING Konta, na kterém má zvýhodněné úročení za zvýhodněných vkladů z více měsíčních cyklů, jsou finanční prostředky odčerpány vždy nejdříve ze zvýhodněného vkladu z nejnovějšího měsíčního kampaňového cyklu.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod redhaven 9. 2. 2019 20:23

Jenomže klient vybírá z ING konta obecně a hlavně vybírá již NEAKČNĚ úročený vklad 300k Kč, který na ING kontě hnije už více jak 6 měsíců za ubohých 0,5%, tedy žádné obálce ani za žádných 2%.
Připouštím, že značně vyčůrané podmínky a zejména výklad ING, bude zřejmě vyčůraně směřovat k výběru nějnovějšího vkladu. Jsou to zm.di.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MiASX 9. 2. 2019 20:26

Zadne 0,5 %, ale 0,1 procenta.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 2. 2019 20:34

Mysleli to určitě tak, ale mírná nejednoznačnost tam asi je. Zjevně je to patrno na situaci, když bude na INGkontu např. 600k ze dvou obálek, ale už bude zvýhodněně úročena pouze jedna "obálka", a tedy není splněna podmínka "zvýhodněného úročení vkladů z více měsíčních cyklů".

edit: Žádná nejednoznačnost tam není (to je tak, když si člověk ty podmínky nepamatuje nazpaměť), prostředky neúročené zvýhodněnou sazbou postihuje výběr až jako poslední:

"V případě, že klient vybírá finanční prostředky z ING Konta, v rámci kterého je mu poskytováno zvýhodněné úročení zvýhodněného vkladu, jsou finanční prostředky nejprve odčerpány z částky se zvýhodněným úročením a poté ze zbylého zůstatku daného ING Konta. "

-- 9. 2. 2019 20:38 --

MiASX píše:Zadne 0,5 %, ale 0,1 procenta.


To je otázka. Ono je to tedy skoro jedno, ale já bych řekl, že obálky úročené 2 % se nepočítají do zůstatku konta pro účely "standardního" pásmového úročení, tedy že to, co nebude úročeno sazbou 2 %, bude do 300k úročeno 0,5 % a teprve to nad 300k 0,1 %. (Ale nikde to není jasně napsáno, spíš mi to tak nějak vyplývá.)
Naposledy upravil drkarel dne 9. 2. 2019 21:33, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 2. 2019 20:53

Žasnu, co někteří jedinci jsou schopni vykonstruovat za ptákoviny. Přečtěte si na této stránce příspěvky drkarla a Lenky_2 a budete v obraze.
Jinými slovy, nasypal bych každý měsíc ke konci 300 K počínajíc únorem a konče červencem, 1. 9. bych vše odsunul jinam. Všechny 300 K vklady za únor až červenec budou úročeny 2 %, za předpokladu, že nebudete v tomto období vybírat.
Dle infolinky je limit plateb přes IB 10 M denně a původní akce 2 % na půl roku pro nové klienty se nebije s novou akcí.
Naposledy upravil MirekM. dne 9. 2. 2019 20:55, celkově upraveno 1
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaju 9. 2. 2019 20:55

drkarel: pěkně řečeno s těmi obálkami. A pro představu, jak bude klesat průměrný úrok je potřeba vzít v potaz, že po ukončení 2% úročení se klasicky zůstatek nad 300k úročí 0,1%, takže to bude klesat hodně prudce - to je také jeden z chytáků akce. Dobré je, že lze normálně vybírat, ale zase k restartu té první už neúročené obálky bude potřeba vytáhnout vše, jak dobře píšeš, ale zas pro zpřesnění, jak by bylo potřeba to udělat: Zasáhne to 2 kalendářní měsíce, v jednom je potřeba vše vybrat a v druhém vložit, od následujícího pak se zaktivuje úročení. Tedy i když to udělám šikovně, na konci měsíce vyberu, převedu někam na jiný úrok, na konci dalšího vložím, tak 1. mám peníze měsíc jinde, 2. můžou mi mezitím akci zrušit (čili s akcí restartu budu váhat, dokud bude ještě nějak rentabilní), 3. bude trvat několik měsíců, než tam dostanu případné násobky 300k.

Jinak k etice - nepřipadá mi to naschvál balamutění, spíše takové náročné kombinace vzešly z potřeby nějak to zregulovat ve prospěch banky, aby vůbec mohli nabídnout něco trochu atraktivního. Postupné vkládání po 300k krocích, aby mohli podle vývoje stopnout nábor, postupné zhoršování průměrného úroku tak, aby jejich závazek byl pokud možno nejkratší. No ale prodávají to pravda dosti nafintěné, mohli by udělat někde slušnější animaci než s počátkem úročení v únoru a bez pořádného zobrazení ukončování obálek.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomas3 9. 2. 2019 21:00

Nějak té situaci na tady na fóru přestávám rozumět. Banka nabídne v rámci "KAMPANĚ" solidní úročení u peněz na viděnou a řada lidí, včetně zkušených moderátorů, ji za to kritizuje a označuje za podvod. Přitom budou první, kdo tam na první splátku přepošlou 300 T. z těch účtů bez podmínek (např. Richee). Alternativní produkt nenabídnou, protože zatím na trhu asi žádný není.
A ti co se ptají pořád dokola na totéž by měli děkovat uživateli DRKAREL za trpělivost s níž to dokola vysvětluje.
Povinnou četbou pro každého, kdo o kampani tady chce diskutovat, jsou pravidla marketigové akce na stránkách ING bank, odkaz zde ve vláknu z 2.2.19 od uživatele fc70,
A pamatujte, že duševní lenost je veliký hřích.
Tomas3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 9. 2. 2019 21:12

Tomas3, už se tu o té akci diskutuje týden, původní podmínky určitě celé četlo několik lidí, a teprve teď, po týdnu, na té deváté!! stránce si někdo všiml, že vybírá se z nejnovější, ne nejstarší obálky.

Jestli tohle neukazuje na moc zmatené podmínky, tak nevím, jak by mělo vypadat, aby to bylo ještě horší.

Jo, teď mám na ING nulu a těch 300k tam skoro určitě pošlu; ale mohl bych to asi naplnit a zatím to vypadá, že to radši nebudu riskovat, protože šance, že za další týden nebo dva se tu najdou další kostlivci, je velká.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlaju 9. 2. 2019 21:13

Vidím, že píšu příliš dlouho - kolik lidí tady mezitím ještě napsalo zavádějící věci, než jsem odeslal příspěvek.. Pravidla akce jsou zde: https://www.ing.cz/files/cz/sporeni/podminky/pravidla-marketingova-akce-chytrejsi-sporeni.pdf

drkarel: úročení 0,1 je myslím jasné, co už není v akci, tak přechází do normálního režimu a ten se řídí aktuálním zůstatkem. Z pravidel to podporují tyto věty: "Prostředky nad rámec vstupního zůstatku,
které nejsou předmětem zvýhodněného úročení, jsou úročeny standardní úrokovou
sazbou dle aktuálního Oznámení o úrokových sazbách pro konkrétní zůstatek." ... "Částka odpovídající Zvýhodněnému vkladu, je i nadále nedílnou součástí zůstatku na ING Kontě"
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 9. 2. 2019 21:25

vlaju: Sorry, to jsem nějak přehlédl. Pak je to jasné.

fc70: Mám pocit, že žádní větší kostlivci už nevypadnou, důležité věci jsou i ověřeny u pracovníků ING (ano, jejich spolehlivost není nic moc, ale zde to stačí) a lze je dopátrat v příkladech na webu. Ale jinak jsem si taky jist s těmi prvními 300k, na případnou další várku mám ještě dva měsíce času.

Tomas3: Promiň, ale za mě jsou to asi nejsložitější podmínky, co jsem kdy viděl. Možná je to paranoia, ale já za tím čisté úmysly nevidím. A furt si myslím, že to šlo lépe. A že tu někdo používá v této souvislosti slovo "podvod"? Možná to zase nemyslí tak přísně. :-) Já například toto slovo používám v souvislosti s prakticky každou reklamou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod VVNP 9. 2. 2019 22:05

No je tu ještě jedna věc, která mě trápí. K 31.1.2019 jsem měl na ING kontu nějakou částku, a vždycky na začátku měsíce si něco přeposílám ven. Takže jsem klesl pod ten "základní level". Co jsem četl podmínky, tak když to zase doplním, tak pořád můžu mít akční úrok. Ale je to psaný trochu nešikovně. Tak to vyzkouším a dám vám vědět.
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 9. 2. 2019 22:23

Dle infolinky se úročí další měsíc částka 2 %, která je rozdílem vkladů a výběrů v předchozím měsíci přesahující výši vkladu k 31. 1. 2019, maximálně 300 K.

Dodatek: Pokud zmíněný rozdíl vkladů a výběrů v daném měsíci bude přesahovat stav k 31. 1. 2019 např. o 500 K, příští měsíc se bude z těch 500 K úročit jen 300 K 2 %, zbylých 200 K se bude úročit běžným úrokem, ale bude to vklad pro výpočet úročení 2 % v dalším následujícím měsíci.
Proto je nevýhodné přesáhnout v únoru stav k 31. 1. 2019 jednorázově o 1.8 M a dále již za předpokladu, že nebudu nic vybírat do konce srpna nic také nevkládat a 1. 9. 2019 vše vybrat. Výhodnější je každý měsíc úročit 2 % 300 K (vložit dalších 300 K ke konci měsíce a nic nevybírat, nebo v případě výběru doplnit jak píše vlaju) a 1. 9. 2019 vše vybrat, jak jsem psal v předchozím příspěvku.
Vybírání úroků je samostatná kapitola ... :)
Naposledy upravil MirekM. dne 9. 2. 2019 22:50, celkově upraveno 4
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaju 9. 2. 2019 22:26

vvnp: rozhodující je ta hladina 31.1., pokud jste něco poslal na začátku února pryč, to je potřeba doplnit. To, čím se dostanete nad 31.1., bude pak předmětem akce.
vlaju
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků