Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod siky22 11. 2. 2019 13:38

upřesňuji - upravil sem i příspěvek,
že jsem měl na mysli použití curve a podkladových kk mbank
siky22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 2. 2019 16:23

@siky22:
Možná to u mBank projde, ale můžeš skončit se zablokovanou Curve kartou. Už zde vícekrát padlo, že Curve má v podmínkách (Terms of use či jak) jasně zakázanou činnost jimi nazvanou jako "Cash recycling", neboli větší výběr hotovosti z bankomatů ve srovnání s běžnými platbami u obchodníků za účelem využívání bonus programů kreditek. Pokud u Curve bude objem tvých výběrů kartou víc jak 1/3 z celkových plateb přes Curve (ta hranice je ze zkušeností jiných, kterým se to už stalo), hrozí ti její blokace. Takže pokud ti měsíčně celkem přes Curve proteče například 10 tisíc Kč, neměly by z toho výběry z bankomatů být víc jak kolem 3300 Kč. Ostatně obdobné pravidlo má i Revolut. V obou případech by větší poměr atm výběrů pro ně znamenal ztrátu, asi tak :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 11. 2. 2019 18:22

Curve se to samozřejmě příliš nelíbí a jsou určeny především k platbě u obchodníků, ale karty neblokuje, maximálně sníží limity na výběr a zašle upozornění, nikoliv jako Revolut kde dobijete vlastní peníze z vlastní karty a oni je zablokují z důvodu "ochrany proti praní špinavých peněz" dokud nedoložíte snad i důchod babičky a to i opakovaně.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MiASX 11. 2. 2019 18:52

Neni pravda, me treba kartu blokli a musel jsem neco dokladat a urcite nejsem jediny, chteli i dolozit, ze jsem podnikatel.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 11. 2. 2019 19:17

nerozporuju, že se to nemůže stát, pokud je karta používána pouze k výběrům z bankomatu, ale je to spíše výjímečné a hlavně nehrozí, že by vám někde viseli peníze. FUP jsou zveřejněny v podmínkách používání karty, pro výběry je to pro Blue ekvivalent 200 GBP pro Black variantu 400 GBP bez poplatku měsíčně
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 2. 2019 21:30

No ale FUP pro výběry hotovosti z bankomatu 200/400 GBP je uplatňovaný jen pro "zahraniční" výběry (výběry hotovosti v jiné měně, než je měna podkladové karty)...

Výběry z podkladové debetky beze směny měn, pokud vím, nějak negativně sankcionovány nejsou (teda je tam FUP - poplatek £0.50 za každý další výběr nad 10 výběrů za kalendářní měsíc, což je pro normálního člověka neomezeně - ale kdo by to dělal, když v ČR má většina bank nějaký tarif, kde lze vybírat z jakéhokoliv bankomatu bez poplatku) - samozřejmě je pořád doporučeno udržovat ten určitý "neveřejný" poměr útraty kartou vůči výběrům hotovosti.

Důležitější je spíše FUP pro výběry z podkladové kreditní karty, který je stanoven na 200 GBP, cokoliv nad může být zpoplatněno 2 % (což poněkud naruší plány s výběrem z kreditek) - nevím ale do jaké míry to vynucují nyní (z první Curve Commercial Prepaid jsem vybíral docela dost, jistě více než dvojnásobek limitu, ale nikdy mi FUP příplatek neúčtovali a odkdy mám Curve Personal Debit, tu jsem využil na výběr hotovosti asi tak celkem třikrát (a držím se snad i pod £150 za celý rok :-) ) - více prostě nebyl důvod, v zahraničí se mi stejně osvědčila jako nejuniverzálnější debetka s kurzy asociace).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod noi2 11. 2. 2019 21:38

To, že výběry beze směny měn jsou bez poplatku má velkou výhodu při kombinaci s Revolut. Stačí si nastavit jako podkladovou Revolutku, nastavit u ní měnu ve které vybírám a mělo by to být bez poplatku, protože směnu udělá Revolutka. Jen škoda, že počet podkladových měn je omezený.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 11. 2. 2019 22:03

já jsem tady už uváděl mechaniku poplatků a FUP pro jednotlivé scénáře DK/KK, vlastní/cizí měna, nepopírám, že to není poněkud překomplikované
reagoval jsem na "cash recycling", který se týká především kreditních karet a to že se u českých kreditek tento poplatek zatím neuplatňuje neznamená, že se to nezmění, tak aby se pak někdo nedivil, až mu bude ten poplatek naúčtován. Commercial/Personal na to nemá vliv, víceméně na nic pro běžného uživatele, zatím vím akorát o příplatku 28 pencí za vlakovou jízdenku v UK.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod čulibrk 11. 2. 2019 22:20

.... a Commercial Curve kartou nedobiješ zadarmo Revolut.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 11. 2. 2019 22:40

Commercial Curve jsem dobil Revolut bez poplatků a "bez problémů" akorát jsem vzápětí musel zablokovaný účet dokládat potvrzením o příjmu, výpis z účtu a výnos z investic a ještě daňové přiznání, přestože jsem první jmenované dokumenty dokládal při žádosti o navýšení limitů.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goropes 12. 2. 2019 08:29

kdo jste měli v curve přidanou EON kartu, kterou teď všem převydali na klasickou Hello kreditku, daří se vám ji přidat do curve?
Hází mi to chybu - při kliknutí na verify vyjede dole červený řádek ISSUER REFUSED EXCEPTION: This card cant be added...
Díky za radu.

EDIT: nejde přidat ani do Revolutu :(
EDIT2: už jsem na to přišel. Bylo potřeba v ib změnit limit pro platbu kartou, tím se aktivovalo 3D Secure, pak už přidat kartu šlo. Teď asi jen počkat, až se zúčtuje ověřovací platba 1,-kč a přepsat kod.
goropes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jujec 12. 2. 2019 09:56

Nebo zavolat na infolinku HB a tam Ti to řeknou...
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 12. 2. 2019 14:20

fremantle píše: v zahraničí se mi stejně osvědčila jako nejuniverzálnější debetka s kurzy asociace).

Mozes menovat, prosim?

-- 12. 2. 2019 14:22 --

Este doplnim, ze som chces s Curve black zaplatit 2000 usd a aj podkladova bola v USD a curve to zamietol
A nikdy som nedobil revolut priamo z Curve kvoli poplatku. Zaujimave, ze niekomu to islo bez neho
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 12. 2. 2019 14:43

Hello KK a UCB MC KK, které jsou více akceptované
Platil jsem Curve Blue kolem 2000 USD s konverzí a platba prošla bez problémů, ale už jsem měl nějakou platební historii, i Curve uplatňuje alespoň zpočátku určitý risk management.
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod alfas123 12. 2. 2019 15:26

Retron, on pisal o debetkach
alfas123
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků