Mate uver u Cetelem?

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod janyH 5. 6. 2008 17:12

no aby som vas priviedol na spravnu mieru! nikde som netrvdil ze neviem splatit tych 40 tis sk tak absolutne nerozumiem co to tu rozvadzate, len som podotkol ze ten cetelem neni az tak super vyhodny jak ho tu seci ospevuju, to je fsjo.
janyH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 6. 2008 18:44

janyH: Když už máš nemoc HoSiP (zkratka Houno Si Pamatuju, něco jako AIDS) a nepamatuješ si, co jsi napsal před pár dny, tak se alespoň vrať o stránku zpátky a přečti si to:

"ja som vyuzil kartu aura ,pozical som si 40.000sk s tym ze mesacne budem splacat 2000sk. minul som to naraz a nejak mi to financne nevychadza a preto vzdy ked vlozim 2000sk na konci mesiaca ich vyberiem."

Pokud ještě umím slovensky, tak mně z toho nějak nevyplývá, že to vieš splatit...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wannadoo 10. 4. 2009 12:34

Dobrý den všem! Četla jsem jen některé příspěvky a byla jsem velice překvapena, že Cetelem byl vesměs hodnocený kladně, dokonce "nadšeně"... Myslím si, že hlavně proto, že se jednalo buď o potenciální klienty nebo o ty, kteří se zatím nedostali do problémů a splácejí. Ale pokud se dosanete do složité situace, např. ztráta zaměstnání, nedá se už vůbec hovořit o nějaké vstřícnosti! Kvůli opoždění splátky jsem se setkala s arogancí, ironií, dokonce i s hulvátstvím typu "vy si tady podmínky určovat nebudete" a "milý" hlas mě také "informoval" o možnosti exekuce SJM... Samozřejmě, chtějí zpátky své peníze, to je v pořádku, ale i to jde dělat slušně a na profesionální úrovni.
wannadoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 10. 4. 2009 13:08

Tyhle splátkové společnosti asi budou všechny stejné. Myslím, že podnikat v oblasti půjčování peněz je jen pro otrlé, kteří se v případě nutnosti neštítí ničeho. Nějak ty peníze z neplatičů vyrazit musí, větším či menším násilím. Já mám také neplatiče, ale jsem na ně milý, koneckonců jsem to já, kdo z nich chce dostat svoje peníze :)
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 4. 2009 21:01

Mám pocit, že lidi, kteří vykřikují, že se jednou jedinkrát zpozdili se splátkou o jeden jediný den a hned měli problémy, trochu kecají... Pokud tedy měli úvěr u relativně seriózní společnosti a ne u pofiderních nejmenovaných firem s RPSN od 150%...
Mně u jisté stavební spořitelny taky řekli, že podle smlouvy má být splátka na účtu do 20., ale že tolerují, pokud je tam do konce měsíce, pokud to ovšem není pravidlem.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 10. 4. 2009 21:53

No, je otázka jestli se kvůli krizi pravidla interně nezpřísnila.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod wannadoo 11. 4. 2009 06:09

Pravidla se někde už zpřísnila nebo se určitě ještě zpřísní. Ale taky záleží na tom, na koho na info lince "padnete" - pokud máte čas a trpělivost zavolat několikrát, dost často dostanete na jeden konkrétní dotaz několik různých odpovědí, ale slušných. Ten "neslušňák" měl asi "špatný den", ale bylo mi řečeno, že stěžovat si na jeho chování nemá smysl, i kdyby mi řekl své jméno...
wannadoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wannadoo 11. 4. 2009 06:11

Jednalo se o Cetelem, má odpověď/příspěvek viz. níže.
wannadoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wannadoo 11. 4. 2009 06:14

Tomáš Marný píše:Mám pocit, že lidi, kteří vykřikují, že se jednou jedinkrát zpozdili se splátkou o jeden jediný den a hned měli problémy, trochu kecají... Pokud tedy měli úvěr u relativně seriózní společnosti a ne u pofiderních nejmenovaných firem s RPSN od 150%...
Mně u jisté stavební spořitelny taky řekli, že podle smlouvy má být splátka na účtu do 20., ale že tolerují, pokud je tam do konce měsíce, pokud to ovšem není pravidlem.


Jednalo se o Cetelem, více v dalším příspěvku.
wannadoo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 4. 2009 13:39

Mně to staří říci/napsat jednou, jsou schopen to pochopit napoprvé :-). Hlas se obvykle zvyšuje na lidi, kteří nejsou schopni něco pochopit ani napodruhé :-). Možná proto byl na Vás ten člověk u Cetelemu nepříjemný ;-).
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kekeki 21. 4. 2009 17:09

Ja mam pujcku i kartu aura u celtelemu a muzu rict ze to jsou pekny zmr,,,,
Kdyz se zpozdite se splatkou na kartu s mesicni splatkou 1000 nauctovali si 800 korun jako urok , kdyz si sjednavate pujcku pres postu ani je nezajima se vas zeptat jaky chcete pojisteni treba jako pro ztratu zamestnani proste si zaskrtli policko B bez moji vedemosti samozdrejme je to ma vina ze jsem to podepisovala,ale kdyz se specha tak se specha,volala jsem jestli by mi odlozit na jeden mesic pujcku oni mi rekli k cemu vam to bude byli neprijemni , jednu splatku jsem bohuzel nezaplatila a kazdy tyden vam chodi upominka po 400 kc jako urok za nezaplaceni castky, takze za mesic to bylo 1200 urok ,nezajimalo pry sehnat 7000 za 3 dny je lehke . Maji sileny uroky a nezajima je nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kekeki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brnakk 21. 4. 2009 19:06

Kupoval jsem si přes Cetelem notebook za 20k. Měli akci, když splatím do 10 měsíců, nebudu platit ani Kč navíc, tak proč to nevyužít. Vše jsem splácel včas a nebyl jediný problém. Jejich kreditku nevyužívám a jsem spokojen.
"Go for a business that any idiot can run – because sooner or later, any idiot is probably going to run it." - Peter Lynch
brnakk
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 21. 4. 2009 20:06

Kikina si evidentně plete úrok a smluvní pokutu nebo poplatek za upomínku... Takoví lidi by měli mít soudně zakázáno půjčovat si cokoliv jiného, než mouku od sousedky...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 22. 4. 2009 05:10

brnakk: jj, podobnou nabídku jsem už také někde viděl, tuším, že snad u Mironetu. Sranda je, že když se ti to nepovede do té inzerované doby splatit, tak tam bylo asi 30% RPNS :-) Oni zkrátka počítali s tím, resp. ta splátková společnost, že si ten úvěr prodloužíš, nebo přeceníš své schopnosti ho splácet.
Ruprecht001
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 4. 2009 05:56

kekeki: Podepsala jsi smluvní podmínky? Podepsala. Porušila jsi je? Porušila. Tak se nediv.
Vysoké sankční pokuty má každý, Citibank u jejich kreditní karty má 550 Kč. Je to podstatný zdroj příjmů splátkových společností. Karty od Cetelem mají aspoň 1 výhodu - naprosto bezkonkurenční kurzy cizích měn. Kdyby byla jejich karta zdarma, už jsem si jí pořídil.

Jo a že jsi nečetla co jsi podepsala? Co na to asi tak říct ... Možná by bylo vhodné zauvažovat o omezení svéprávnosti :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků