IFP - Institut Finančního Poradenství - VAROVÁNÍ

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lektor 30. 4. 2010 20:37

Nemyslel jsem tím nic zlého. Jen jsem chtěl dát na zřetel, že každá mince má dvě strany. Někomu se líbí orel, jinému panna. Nebo: Každá hůl má dva konce. Jeden rovný a druhý zakřivený. Proč se tu probírá jen jeden názor a na druhý se plive a šlape? Asi proto, že: Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde. :roll: Argumenty z jedné strany se povyšují. Naopak, když se někdo snaží ukázat, že je v tom i něco pozitivního nebo alespoň normálního, tak je hned posílán do řad spiklenců. Nic není absolutně bílé nebo absolutně černé. :shock: Tak proto.
Vraťmě se k cestování (alegorie). Abych si mohl utvořit vlastní názor na Turecko a nespokojit se jen s tím co mi "vychvalují cestovky" nebo naopak "pomlouvají nespokojenci", tak jsem si do toho Turecka vyrazil. Ale o tom jsem již psal včera i v dřívějších příspěvcích.
Nebo řeknu jiný vlastní osobní případ z devadesátých let. :roll: Zaujal mne prospekt na vodní postele. To byla tehdy u nás relativní novinka. Nikdo to neznal. Zaujalo mne to jako možnost obchodu. Ale abych mohl vodní postele prodávat, tak jsem si nejprve jednu koupil a celý měsíc zkoušel. Bylo to skvělé a díky tomu na ně dodnes nedám dopustit. Přestaly mne bolet záda, spal jsem bez probuzení celou noc a co se týče sexu? Užasné. A představte si, že mi to většina lidí vůbec nevěřila. Protože to neměl nikdo z jejich známých, kteří by jim to potvrdil. Rukou zahoupali s vodní matrací a s prohlášením "na tom bych vůbec nemohl spát" odešli. A začali o postelích vyprávět nesmysly. A díky těmto falešným nesmyslům si mnoho lidí vodní postel nepořídilo, i když jí třeba ze zdravotních důvodů potřebovaly.
A tak to vypadá i v této diskusi o IFP - VAROVÁNÍ. Četl jsem všechny příspěvky dosud. Zkrátka je to "špatné". "Vůbec do toho nechoďte, protože byste mohli zbohatnout". "Pane Bože, já nic od tebe nechci, ale sousedovi ať chcípne koza".
Někdo to srovnával s "letadlem". Docela zajímavé srovnání. Nevím jak ostatní, ale dost jsem se nalétal. Prakticky každých deset dní po několik sezón. Nebyl jsem pilotem, byl jsem cestujícím. A víte co vám řeknu? V životě by mě nenapadlo při letu vystoupit. No možná napadlo, ale nešlo to. To bych dopadl, kdybych vystoupil, co? Tak ať si nestěžují lidi, kteří vystoupili a dopadli. Třeba v IFP nebo kdekoli jinde. Můžete se ohradit na směnku. Ale není náhodou ta směnka jako dvířka v letadle, která jsou při letu zavřena a musí se počkat až na letiště? Jinak :pozor
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 30. 4. 2010 21:09

Lektor: kamarade, ty mas taky koukam dost. Jak moc jsi na chodu IFP zainteresovan? Pilotni kabina nebo pouze jako posledni ometak zavazadloveho prostoru jako Romanov?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 30. 4. 2010 22:58

Pane Lektore, dovolím si s vámi nesouhlasit. Obě strany řekli svůj názor. Jedna strana říká, že IPF je strašně super, že je to skvělé zajištění na stáří a prostě úplně skvělá myšlenka jak "vydělat těžký prachy". Druhá strana pak nechápe, jak může být výhodné něco, kde "zmizí" takřka 50tis z peněz vkladatele. Dále zde padly upozornění na praktiky na hranici zákona. A bohužel zde pak neproběhla žádná věcná diskuse, kdy by první strana vyvrátila argumenty strany druhé. (To že byli ti druzí označení za nepřející závistivce za argumenty nepovažuji).
Logicky tedy vyznívá toto fórum tak, jak vyznívá, protože nebyly předloženy solidní argumenty.

PS: Jsem přesvědčený, že ne vše se musí vyzkoušet, abych mohl mít správný názor na věc. Nebudu skákat z desátého patra domu, abych se přesvědčil, že bude následovat tvrdý dopad. Stejně tak nebudu avalovat cizí směnky.-)
MS-fanousek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KaliH2O 3. 5. 2010 13:26

MS-fanoušek:

přesně tak, rozhodně nikomu nezávidím výdělky, ale rozhodně se mi nelíbí, že někomu je podsunuta směnka splatná za 3 měsíce s tím, že je to zajištění placení pojistného na 2 roky .. to je opravdu hodně podivný prostředek

Lektor: Rozhodně ať si každý koupí, co chce, ale nekoupím si vodní postel s tím, že mi někdo dá podepsat, že jsem se vzdala práva na reklamaci, když si libujete v těch "alegoriích"
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 3. 5. 2010 13:43

KaliH2O: i kdyby mel nekdo podepsane, ze se vzdavas prava na reklamace, tak je to pravne neplatne.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaliH2O 3. 5. 2010 13:50

v tomto případě to upravuje spotřebitelský zákon, ale když se ti lidi vzdali práva na to, vypovědět pojistné v zákonné lhůtě 2 měsíce (pod kaucí - směnkou), tak mě nenapadá, k čemu se to dá přirovnat ..
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lektor 3. 5. 2010 23:45

Děkuji za konkrétní příspěvky, které v tomto okamžiku byly plodné a velice rozumné. :tleskani Vyjma skákání z 10 patra. Pokud vím, tak směnka je již se splatností po dvou letech. A právo na zrušení smlouvy (s IFP) je 7 dní. Reklamace, je něco jiného. Reklamovat mohu výrobek či službu dle zákona, pokud má vady nebo pokud dodavatel nesplnil podmínky. :/ Ale, když si pořídím výrobek, či službu a ONO SE MI TO PO ČASE NEBUDE LÍBIT... to přeci není reklamace. Zkuzte cokoliv vrátit jen, protože se Vám to přestalo líbit. Jsou u nás vyjimky. Třeba obchody s elektronikou v blízkosti obchoďáků K. Tam to můžete vrátit do jednoho měsíce bez udání důvodů. A vrátí vám všechny peníze. Dokonce i některé pojišťovny vrací "nespotřebované pojistné" při zrušení smlouvy do dvou měsíců. Ale to jsou konkrétní smluvní podmínky jednotlivých poskytovatelů. :hm
Tak konečně k argumentům:
Osobně si myslím, že IŽP(obecně) není ten nejlepší produkt na spoření (protože má velké vsupní náklady), ale oproti jiným "stejně zastaralým" produktům je na vyšší úrovni a to hlavně pro lidičky, kteří "na to mají čas". Od toho je slovo INVESTIČNÍ.
Vemte na srovnání třeba obecně penzijní fondy. Stát přispívá. Při 100 koruně měsíčně 50%. Ale když ho zrušíte dříve než v 60, tak o těch 50% přijdete. Dokonce i o výnosy z těchto 50%.
Stavební spoření? O tom radši nediskutovat. Jo, ještě když to bylo za stara. Tak to šlo. Ale dnes? Příspěvek 3000? Úročení, nic moc. A když si vezmete půjčku ze stavebního spoření dříve, než je záhodno, tak platíte úroky i z vámi naspořené části.
Vraťmě se k tématu. IŽP poskytuje mnoho pojišťoven. Asi je to legální. A díky tomu i daleko více pojišťovacích makléřů a agentů. Každý má své PRO a PROTI. Proto jsou všichni pod dohledem ČNB.
Když se však člověk rozhodne pro některého z nich, musí potom dodržovat jeho podmínky.
Jako třeba u vodních postelí podmínku, že se do postele neleze s ostrými předměty. Na to se reklamace nevztahuje. A opět záleží na přístupu člověka k člověku. Byl klient, který mi slušně volal, že mu děti postel propíchli hračkou. Co má dělat? Přijel jsem a opravil. Druhý klient do telefonu zuřil, že mu postel teče a že to chce vyměnit, jinak to dá soudu. Myslíte, že jsem se angažoval? Nikoli. Postel tekla, soud proběhl, a bylo dokázáno, že manželka pletla v posteli svetr s ostrými jehlicemi (sama to přiznala). A na to se záruka nevztahuje. Je to sice alegorie, ale skutečnost.
Zdravím tímto všechny, kteří bez přehnaných emocí budou dál předkládat argumenty pro i proti IFP. Lektor

-- 4. 5. 2010 01:02 --

S474N: kamaráde: máš ńák špatně podpisek. Je otočený vzhůru nohama. Nebo je to proto, abys vypadal důležitě?
Můj psycholog říká: NESUĎ - HODNOŤ! Zkus to kamaráde. Možná se ti uleví.
PS: Pro ostatní, aby nemuseli u S474N otáčet hlavu či monitor: Lepší než 158 na drátě je 357 na opasku. Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi Je to tak? Kamaráde? :lol: Kamarád Lektor
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 5. 2010 06:30

Lektor píše:Děkuji za konkrétní příspěvky, které v tomto okamžiku byly plodné a velice rozumné. :tleskani Vyjma skákání z 10 patra. Pokud vím, tak směnka je již se splatností po dvou letech. A právo na zrušení smlouvy (s IFP) je 7 dní. Reklamace, je něco jiného. Reklamovat mohu výrobek či službu dle zákona, pokud má vady nebo pokud dodavatel nesplnil podmínky. :/ Ale, když si pořídím výrobek, či službu a ONO SE MI TO PO ČASE NEBUDE LÍBIT... to přeci není reklamace. Zkuzte cokoliv vrátit jen, protože se Vám to přestalo líbit. Jsou u nás vyjimky. Třeba obchody s elektronikou v blízkosti obchoďáků K. Tam to můžete vrátit do jednoho měsíce bez udání důvodů. A vrátí vám všechny peníze. Dokonce i některé pojišťovny vrací "nespotřebované pojistné" při zrušení smlouvy do dvou měsíců. Ale to jsou konkrétní smluvní podmínky jednotlivých poskytovatelů. :hm

Omyl. Možnost 8 denní výpovědi do 2 měsíců od sjednání mají VŠECHNY pojišťovny, vychází to ze zákonné úpravy.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 5. 2010 06:55

Lektor píše: A když si vezmete půjčku ze stavebního spoření dříve, než je záhodno, tak platíte úroky i z vámi naspořené části.

Tahle stále opakovaná demagogie se mně fakt líbí... Takže podle tebe by bylo lepší, kdybys z naspořené částky neplatil úroky a současně by se ti k té naspořené části nepřipisovaly úroky a státní příspěvek? Zkus si spočítat, co by to udělalo s hodnotícím číslem. Ale dost pochybuji o tom, že takový výpočet zvládneš.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 4. 5. 2010 09:12

Lektor píše:Stavební spoření? O tom radši nediskutovat. Jo, ještě když to bylo za stara. Tak to šlo. Ale dnes? Příspěvek 3000? Úročení, nic moc. A když si vezmete půjčku ze stavebního spoření dříve, než je záhodno, tak platíte úroky i z vámi naspořené části.

A bavime se o sporeni nebo o pujcovani? Pokud tu resime pujcovani, tak nechapu, proc to nezminujes i u produktu IZP, protoze tam tedy opravdu netusim, jak docilit pujcky.

Lektor píše:S474N: kamaráde: máš ńák špatně podpisek. Je otočený vzhůru nohama. Nebo je to proto, abys vypadal důležitě?
Můj psycholog říká: NESUĎ - HODNOŤ! Zkus to kamaráde. Možná se ti uleví.
PS: Pro ostatní, aby nemuseli u S474N otáčet hlavu či monitor: Lepší než 158 na drátě je 357 na opasku. Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi Je to tak? Kamaráde? :lol: Kamarád Lektor

Neoslovuj me prosim kamarade, nemam za kamarady kdejakou zumpu ;-) . Koukam, ze jsi opravdu bystry a dokonce i cist umis. Tleskam :tleskani :tleskani
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod papshop 4. 5. 2010 11:36

PatrikChrz píše:
Lektor píše:Děkuji za konkrétní příspěvky, které v tomto okamžiku byly plodné a velice rozumné. :tleskani Vyjma skákání z 10 patra. Pokud vím, tak směnka je již se splatností po dvou letech. A právo na zrušení smlouvy (s IFP) je 7 dní. Reklamace, je něco jiného. Reklamovat mohu výrobek či službu dle zákona, pokud má vady nebo pokud dodavatel nesplnil podmínky. :/ Ale, když si pořídím výrobek, či službu a ONO SE MI TO PO ČASE NEBUDE LÍBIT... to přeci není reklamace. Zkuzte cokoliv vrátit jen, protože se Vám to přestalo líbit. Jsou u nás vyjimky. Třeba obchody s elektronikou v blízkosti obchoďáků K. Tam to můžete vrátit do jednoho měsíce bez udání důvodů. A vrátí vám všechny peníze. Dokonce i některé pojišťovny vrací "nespotřebované pojistné" při zrušení smlouvy do dvou měsíců. Ale to jsou konkrétní smluvní podmínky jednotlivých poskytovatelů. :hm

Omyl. Možnost 8 denní výpovědi do 2 měsíců od sjednání mají VŠECHNY pojišťovny, vychází to ze zákonné úpravy.


Ano podle zákonné úpravy, ovšem u IFP, na rozdíl od jiných společností a institucí, v tomto okamžiku nastupuje zmíněná NEZÁKONNÁ směnka.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaliH2O 4. 5. 2010 12:43

papshop:
přesně tak, vložili si tam (IFP) svoji "pojistku" a asi to až tak v pořádku nebude, když ty směnky vrátili celkem "bez protestu". Ale ta splatnost 3 měsíce na směnce mě fakt dostala :/
hlavně po těch proslovech Romanova, jak je to všechno jen na zajištění 2 letého splácení
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lektor 4. 5. 2010 20:49

S474N píše:Lektor: kamarade, ty mas taky koukam dost. Jak moc jsi na chodu IFP zainteresovan? Pilotni kabina nebo pouze jako posledni ometak zavazadloveho prostoru jako Romanov?

A kdopak s tím "kamarádstvím" začal???? :tleskani asi máš krátkou pamět a nepamatuješ si, co vlastně píšeš. Kamaráde!
A neříkej lidem žumpo, nikdy nevíš, kdy je budeš potřebovat :roll:
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 4. 5. 2010 20:56

Lektor: tak radoby poradce, kteri ani nerozumi financim (a kdovi jak rozumi vodnim postelim) asi opravdu potrebovat nebudu :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MS-fanousek 5. 5. 2010 15:00

Lektor: Tak já teda nevím když si budu na stavebko spořit 1500 měsíčně tak mám za rok naspořeno 18.000 k tomu mi stát dá 3.000 a nějaká 3% na úrocích. Ty mizerné tři tisícovky jsou nějakých 17% z částky co vložím. Například za dva roky tak budu mít naspořeno skoro 44 tis.
Nebyl by tu někdo z finančních poradců schopen uvést, kolik si naspořím třebas za 30 let na IŽP a kolik na stavebku?
A tomu dohledu ČNB se musím smát. To jsou takové dobře znějící kecy.
MS-fanousek
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků