IFP - Institut Finančního Poradenství - VAROVÁNÍ

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lektor 8. 5. 2010 22:15

S474N: O.K. Proto to spousta lidí radši zaplatí dopředu jako třeba u StSt. Na cílovou částku 1,3M zapalí 13T a zdá se, že je to v pořádku. Jenže trvá téměř 3 roky, než jim výnosy tu částku zaplatí. Jsou také lidé, kteří si berou půjčky a podepisují směnky. I třeba na trojnásobek půjčované částky. TO JE HRŮZA. Kdyby mi někdo nabídl, že si mohu radši vydělat, třeba trojnásobek toho co jsem si chtěl půjčit, tak bych do toho šel i za cenu směnky na původní částku. Já si myslím, že když se jedná o IŽP, tak to je vlastně ochrana pro toho pojištěnce, aby ho náhodou nenapadlo to pojištění rušit. Protože by přišel o vše, co do toho vložitl. Jako ten, kdo by zrušil StSt. Jednoprocentní vstupní poplatek mu nikdo nikdy nevrátí. A tak je to u většiny investic. Když koupím byt, třema za 2,5M, abych ho pak pronajímal za 15T měsíčně, tak návratnost investice je (pokud nebudu platit daně) téměř 14 let. Taky se nerozhodnu během prvních let, že toho nechám. Mimochodem. Vodní postele jsou skvělé, nyní ještě lepší než byly před patnácti lety. Dokonce se u nich dá štelovat nejenom teplota, ale i tvrdost. Ale tomu přeci nemusíte vůbec věřit, když nechcete. Já chci. A proto jí mám. A proto létám do Turecka i do Řecka. I do Egypta nebo do Thajska. A je mi úplně fuk, co si o tom budete myslet. To je přece jen a jen vaše věc. Normální člověk, když už se chceš S474N ohánět normálním člověkem, si teď dělá starosti co s volbama, večer kouká na seriál a řídí se možná "zlatou střední cestou". Zaměstaní "normální lidé", pokud mohou, surfují na internetu v pracovní době, aby tak potvrdili, že jsou normální. Když to dělá každý. Nernormální lidé podnikají, vymýšlejí, sní a plní si své sny. Normální lidé "vydělávají" na svůj život. Jezdí na dovolenou jednou do roka (i to je skvělé) a spoří si v PF nebo v StSt. Nenormální lidé chtějí nenormální řešení. Adrenalin, výnosnost, pocit. A budeme je za to odsuzovat? Že si koupili košili jiné barvy než my schvalujeme? Že mluví věci, kterým třeba nerozumíme? Nebo nechceme rozumět?
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 9. 5. 2010 08:02

Lektor: problem tve fabulace je pouze to, ze i v IZP se plati provize. Oba dva moc dobre vime, k cemu ta smenka slouzi - proste aby spinavci jako ty dostali sve provize na 100%. Tohle proste neni solidni byznys, to je zumpa. Pokud tuhle neseriozni zumpu nazyvas "nenormalnim resenim", tak to pouze ukazuje primo na tebe, jak moc "nenormalni" (nebo spise nemoralni?) jsi.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KaliH2O 10. 5. 2010 09:37

S474N: že tě baví se s ním dohadovat ;-)

jsem koukala, že mají stále nedostupné stránky svého "super klubu" 8-P ...svět plný slev

Doufám, že už o nich neuslyším. Jukla jsem do OR -2.4. obměnili "velení"
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lektor 12. 5. 2010 21:59

S474N píše:Lektor: problem tve fabulace je pouze to, ze i v IZP se plati provize. Oba dva moc dobre vime, k cemu ta smenka slouzi - proste aby spinavci jako ty dostali sve provize na 100%. Tohle proste neni solidni byznys, to je zumpa. Pokud tuhle neseriozni zumpu nazyvas "nenormalnim resenim", tak to pouze ukazuje primo na tebe, jak moc "nenormalni" (nebo spise nemoralni?) jsi.

:shock: Všimni si jednoho. Já celou dobu nepoužil invektiv a během diskuse jsem osobně, narozdíl od tebe, nikoho nesnažil urážet. V životě bych nikoho nenazval "špinavcem", jen proto, že si o něm něco myslím. Už jsem ti jednou napsal, NEODUSUZ, ALE HODNOŤ. Uleví se ti. Nelíbí se mi tvúj osobní styl diskuse. :shock: Nezklamal jsi mě ty, ale zklamal jsi mojí představu o tobě.

P.S. Promiň, ale na rozíl od tebe, mohu díky složeným zkouškám u ČNB veřejně srovnávat různé produkty a služby jednotlivých pojišťoven. Jenže to tady na této :roll: diskusi nejde. Vše je na h..., jen včely jsou na med, ale ten je taky na h... že?

-- 12. 5. 2010 23:08 --

KaliH2O píše:S474N: že tě baví se s ním dohadovat ;-)

jsem koukala, že mají stále nedostupné stránky svého "super klubu" 8-P ...svět plný slev

Doufám, že už o nich neuslyším. Jukla jsem do OR -2.4. obměnili "velení"

:shock: :shock: :shock: Já jsem se na ně také kouk , a fungují!!! :shock: :shock: :shock:
Svět se mění. A my s ním. :-|

-- 12. 5. 2010 23:42 --

Pro ostatní, třeba nezúčastněné:
Provize se vyplácí nejen z Investičního Životního Pojištění (IŽP), ale z jakéhokoliv pojištění nebo připojištění a to od jakékoli pojišťovny. Myslím si, že je to normální, vždyť i prodejci rohlíků si připočítávají své náklady a zisk. U pojištění se v případě zrušení pojistky klientem v určitém období musí provize vracet a klient z toho, co si tam naposílal, nedostane vůbec nic. Jedinný, kdo vydělal, je pojišťovna (jakákoli). Taková jsou obecná pravidla. Mám s tím osobní zkušenosti, když jsem po 8 měsících zrušil IŽP na 1600Kč/měs. ( 12800Kč celkem) Nedostal jsem vůbec nic a ani mi nepoděkovali. To samé by se stalo komukoli třeba při zrušení stavebního spoření. Nikdo by mu již uhrazený vstupní poplatek nevrátil. Není to sice pojistka, ale chová se to podobně.
Proto si myslím, že údajná směnka u IFP, vlastně chrání samotného klienta a jeho peníze. Chrání ho před tím, aby neudělal takovou blbost jako já a mnoho jiných, aby své IŽP nerušil před tím, než mu začne vydělávat. A to je obvykle po 8 až 10 letech. Už jednou jsem psal, že slovo investiční znamená dlouhodobé investování. A poplatek za to se platí vždy. U StSt hned. U IŽP v průběhu několika let. U přímého investování (třeba do fondů) zpravidla také hned a potom se platí někdy i při odkupu.
Zjistil jsem, že klient nemusí směnku u IFP, když mu tak vadí, vystavovat. A to v případě, že si uhradí polovinu z dvouletého pojistného. A to se dá srovnat třeba se vstupním poplatkem do stavebního spoření na 2,4M. Jenže si každý spočtěte, kolik byste museli spořit měsíčně, aby za 30 let bylo i s příspěvky a pevně danými úroky 2,4M. Pokud mě tabulkový kalkulátor neklame, tak by si člověk musel spořit téměř dvounásobek toho, než požaduje zatracovaná IFP. A to mu dá IFP možnost, si na to i vydělat.
VAROVÁNÍ pro ty, kteří se rozhodují:
Nikdy nikdo nechoďtě do IFP. Mohli byste vydělat a být úspěšní. A úspěch se u nás neodpouští.
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 5. 2010 06:14

Docela mísíš jablka a hrušky. U stavebního spoření sice platíš vstupní poplatek, ale ten je 1 % z cílové částky (a spousta stavebních spořitelen nyní tento poplatek za určitých podmínek odpouští nebo alespoň snižuje)
U IŽP jdou "do háje" celé první dva roky, což je dost podstatný rozdíl.

Docela nechápu to tvoje rušení IŽP po 8 měsících. Tak z nějakého důvodu jsi si ho sjednal, tak proč jsi ho rušil?! Nebo to bylo jen proto, že tě někdo zlákal na jinou "výhodnější" nabídku? Podepisovat směnku je fakt strkání hlavy do oprátky a já bych na něj přistoupil v jakémkoliv případě až v nouzi nejvyšší (v momentě, kdy už bych neměl co ztratit). A ještě ručit za někoho dalšího, to je fakt na zbavení svéprávnosti.

Pokud si někdo chce vydělat prodejem pojistek (to znamená, že to umí je prodávat), může je prodávat na vlastní triko (jako Papshop) nebo pod nějakou MLM společností (OVB, AWD, Partners, Quatro finance, Renomia,...), popř. se nechat přímo zaměstnat nějakou pojišťovnou (tam to má tu výhodu, že minimálně po zkušební dobu má nějaký fixní plat. Ale opravdu je blbost se kvůli tomu upisovat směnkou!

A s tím, že tě to chrání před zrušením smlouvy. Pokud někdo ruší smlouvu, tak pro to obvykle má nějaký důvod a jestli jí předtím sjednal s chladnou hlavou (tedy si důkladně rozmýšlel co a proč si sjednává), tak pro to asi má nějaký pádný důvod (např. z nejrůznějších důvodů si nemůže dovolit jí už platit) a jakékoliv pokuty/sankce,... s tím spojené mu jen sypou sůl do ran.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod r.boy 13. 5. 2010 09:26

pro všechny zúčastněné - vyšlo další varování před podobnýma společnostma - FREEDOM Corporation a Independence CAPITAL.. Je to varování z důvěrných zdrojů, asi se podvodníků typu EF, IFP bude objevovat čím dál tím víc..
r.boy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KaliH2O 13. 5. 2010 09:40

r.boy:

ahoj :-) , bude jich jak hub po dešti :/ , v našich podmínkách se podvodníkům všeho druhu daří ]:-<

opravdu je potřeba lidi vzdělat v oblasti financí, jinak je to pořád dokola to samé, snadný výdělek, za nic ... pečení holubi do huby ... a pořád se najde dost těch, kteří na to skočí :shock:
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 5. 2010 15:55

Lektor: zkratme to: Delas pro IFP?

Pokud je odpoved takova, ze delas pro spinavce, tak si proste a jednoduse sam jednim ze spinavcu. Staci to HODNOCENI jak si chtel takto?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lektor 20. 5. 2010 21:13

S474N::::::::Docela mne mrzí, že jsi nepochopil rozdíl mezi HODNOCENÍM a ODSOUZENÍM. Opět jsi odsuzoval. Tak se ti ale neuleví.
Nelíbí se mi to, že mne házíš do kolonky "špinavců" a totéž tvrdíš o IFP. :/ Všimni si, že tě NEODSUZUJI, ale pouze HODNOTÍM. (A JE MI FAJN) Také se mi nelíbí tvůj NICK a tvá kdovíjaká čínská či jiná značka. Nevím co to znamená, tak to neodsusuji, ale jen hodnotím. 8-) Kdežto TY pouze odsuzuješ, aniž by sis to sám třeba vyzkoušel. :roll: A to dělá mezi lidmi obrovské problémy a proto se víc jak polovina manželství v ČR rozvádí. :nenapadne Místo toho, aby chlap řekl své ženě: Nelíbí se mi, že se bavíš s tolika muži (hodnocení) :lol: řekne: Jsi kráva, že se bavíš s každým. :-\ A je tu problém.
Chtěl jsi slyšet odpověď na tvou otázku. Tady máš odpověď: ANO :-|
A co vlastně děláš ty S474N? Pochopil jsem, že asi vše děláš zadarmo a pro dobrodiní jiných. A ZA CO VLASTNĚ ŽIJEŠ? :tleskani

-- 20. 5. 2010 22:53 --

PatrikuChrz::::: Máš pravdu. U StSp je to jedno % z cílové částky. A pokud se nemýlím, tak 1% z 1,3M je 13.000Kč (a to se musí zaplatit dopředu i když to třeba nenaspoříš). Kdyby jsi si dal cílovou částku třeba 4M tak DOPŘEDU zaplatíš 40.000Kč a ani nemrkneš. A kolik by jsi si musel na 4M posílat na třicet let se StPř(3000/rok) a stabilními úroky 3%PA abys to vůbez do 30 let dospořil? Spočti si to, na to stačí jednoduchý exel. A vyjde ti daleko vyšší částka, než jen 2T/měsíc.
Ale fakt máš ve všem pravdu (myslím Tvůj příspěvek ze 13.5.2010). Jen šílenec podepíše směnku. Když neví, co bude dál. Ale to nevíme nikdo.
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KaliH2O 21. 5. 2010 08:06

Tak já budu HODNOTIT konkrétní postup poradců od IFP- zcela shodný postup u 5ti z nich - v závorkách můj komentář:
Vůbec se mi nelíbí, když zprostředkovatel od IFP už při prvním pohovoru zjišťuje, co děláte ? "jste dělník, mamina na mateřské, nezaměstnaný ... (to je dobře - jste náš člověk o finančnictví nevíte vůbec nic)" "Váš manžel je právník? finančník? Hm...no tak mu neříkejte, že jste podepsal/a - chcete podepsat smlouvu s IFP, on by tomu nerozuměl (mohl by to překazit). Jo a nemáte 2.000,- tady s sebou , to nevadí, tady Váš "AVAL" Vám je půjčí , ať to máme hned hotové, že? " .... (hlavně ať není 7 denní možnost odstoupení od smlouvy)
TO JE OPRAVDU VELMI DŮVĚRYHODNÉ JEDNÁNÍ ... :tleskani ...
KaliH2O
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod papshop 21. 5. 2010 09:41

To Lektor:
ad1): proč jsi zkrátil svůj původní poslední příspěvek na polovinu? Ta druhá půlka textu byla blbě? :D
ad2): moc hezký popis pod nickem
"Zabýval jsem se finančním a pojišťovacím poradenstvím a už toho mám dost. CHCE TO NOVÉ TRENDY." Myslím, že vystihuje dostatečně, co jsi zač.
Naposledy upravil papshop dne 21. 5. 2010 12:17, celkově upraveno 1
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 21. 5. 2010 11:37

Lektor: to, ze nevis co muj nic znamena je o pouze tvuj problem. Ja naopak o IFP vim docela dost a proto oznaceni spinavci neni jenom odsouzeni, nybrz taktez i hodnoceni - hodnotim na zaklade jasne danych faktu.

Dekuji za tvou odpoved, pokud delas tedy pro spinavce, tak jsi sam spinavcem - dalsi z faktu, naprosto bez emoci ;-]

A k tem tvym vypoctum 1% u SS, si zjisti horni limity plateb, nez tu ze sebe budes delat trotla.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lektor 21. 5. 2010 21:33

S474N::::: Nevím, co to znamená, mám dojem, že mě to ani nezajímá, protože se mě nelíbí. A všimni si, že neříkám: JE OŠKLIVEJ (to by bylo odsousení). Někomu se přeci může líbit. Určitě se líbí Tobě, protože ho presentuješ. A možná se líbí i jiným. Tak jim to přeci nebudu zošklivovat, jako to dělá většina jiných s jinými věcmi, že? a S TÍM TROTLEM? Zase ODSUZUJEŠ. Ty asi nebudeš zrovna spokojený člověk, ale to je zase jen tvá věc.
KaliH20::::Byla jsi přímo u toho nebo ti to někdo, třeba zhrzený, řekl? A to už jsme zase u Turecka versus Řecka. Pokud chceš něco hodnotit, bylo by dobré se na věc podívat i z druhé strany. Ale jinak díky za příspěvek, je docela podnětný. Těch 5ti "poradců" je mi docela líto. Sami se znemožní. A pak zde možná budou diskutovat, jak je to "špinavé".

papshop:::Protože jsem se rozepsal o povodních, o kterých téměř všichni od pátku 14.5. věděli, dokonce mě většina zrazovala, abych na Moravu nejezdil. Když jsem v neděli po poledni odjížděl, byla Bečva v korytě. Jel jsem okolo Troubek a tam ticho po pěšině. Proč je někdo taky NEVAROVAL? Pak v následujících dnech vidím na různých programech TV, jak lidé vynášejí zaplavené vysavače, koberce, televize a další věci . Proč jim to někdo neřekl, že to přijde? Vždyť mě to říkali v TV již v pátek. Je mi jich líto. Ale já bych aspoň ty koberce v sobotu nebo neděli sroloval a vynesl na půdu. A televizi rovněž. A také bych vyndal jídlo z lednice a odnesl do 1. patra. Možná i s tou lednicí. Měl jsem na to přeci minimálně dva dny od pátečního varování. Tedy udělal bych to jen pokud bych chtěl tyto věci ochránit. Možná jsem teď sarkastický. Možná to někteří i udělali. Ale ty v televizi neuvidíte. Tam uvidíte jen ty, kteří to "nestihli".
Takto jsem se rozepsal, ale smazal jsem to, protože mi to pak ráno připadalo dost ostré a nevhodné. TAK PROTO.
A co jsem zač díky, novým trendům? Jsem "inovátor". Na všem se snažím něco vylepšovat, protože nesnáším konzervatizmus. Všude se dá najít něco, co by bylo dobré změnit. Dokonce i v IFP. Ale nebudu to řešit pomlouváním nebo klábosením nebo popisováním starých věcí a skutečností, které jsou již minulostí. Vše se vteřinu po vteřině vyvíjí a mění. A´t chceme nebo nechceme. A co se vyvíjí příliš rychle, tak se "minulost = historie" brání. A dost urputile. Je nám dobře v tom v čem jsme a nechceme připustit, že mohou existovat nové a třeba lepší řešení, metody atd. Nám je dobře na tom "dvorku s krůtami" (Ti co četli "Vznesme se s ..." ví, o čem mluvím). A úžasně o tom mluvil (a možná ještě mluví) rakušan Josef Graf. Je třeba změnit SVŮJ RÁMEC NORMÁLNOSTI. Ale toho se většina bojí. A proto jsou stále normální. Pro vysvětlení: Být úspěšný nebo dokonce velice úspěšný není v našich končinách zcela normální. Proto, pokud chce být člověk úspěšný, musí také být nenormální. Zkrátka změnit = rozšířit svůj rámec normálnosti. Ale to je zase jiné téma. Proto mě zase ti NORMÁLNÍ napadnou, že jsem někde napsal s místo z, že existuje maximální poplatek a já jsem trotl, když to nevím, že ti co dělají IFP jsou "špinavci" a ti co by se chtěli k nim dát jsou vlastně také "špinavci". A kdybych vám teď začal psát konkrétní případy, jak lidé, kteří měli veliké finanční problémy jsou z toho venku, že splatili své dluhy, že si pořídili to po čem toužili, tak tomu nebudete nikdo věřit a napadnete to tím, že to bylo na úkor jiných. Zkrátka plaťte si 30Kč u doktora a stěžujte si, jak je to nespravedlivé. Plaťte od 4 do 8 Kč za minutu hovoru a říkejtze si, je to normální. Budete to říkat do té doby, dokud se nedozvíte, kolik stojí ta samá minuta nákladově Vašeho operátora. Jsou to o řád menší částky. Ale to nikomu nevadí. TO JE NORMÁLNÍ. Že za kilo masa dáte ...., že rohlík stojí od 0,6 do 2,5Kč... to je přeci normální. :hmm: Myslím si, že je lepší mít tolik, abych nemusel přemýšlet, kolik stojí rohlík, abych nemusel čekat ve frontách na výprodeje. Abych nemusel kupovat věci ve slevě s téměř prošlou dobou, abych nemusel vybírat pumpu, která má o pár haléřů levnější benzín. Většina to tak bohužel dělá. Dokonce si berou půjčky. Pak splácejí půjčky půjčkami. Dokonce na půjčky podepisují směnky nebo se zavazují majetkem. Ale to je přeci normální. Dělá to tak většina. Já jsem proto nenormální. Promiňte, ale žiju. :idea: A Ti, co to pochopí (nemyslím zrovna IFP), konečně budou žít také. O tom přednáší skvěle třeba Dragan V... v SM. Končím se slovy:
Mějte se stále lépe a lépe. Všichni. Všem Vám přeji, abyste se dostali tam, kam chcete, tam kam potřebujete. Váš Lektor
Pokud se při vymýšlení něčeho nového nesetkáš s odporem, nic nového jsi nevymyslel!
Lektor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 22. 5. 2010 09:13

Lektor: dekuji za tvou diagnosu. Opravdu mne velmi rozesmala. Ano, jsem strasne nespokojeny - jsem nespokojeny tim, ze nemohu chodit 10 a vice hodin do prace, ze jsem financne nezavisly, ze se musim venovat svym konickum - nekdy je to opravdu fuska byt treba 16 hodin "na tahu". Jo a mimochodem, vis za kolik volam za minutu? Radeji ti to nebudu psat, protoze ty halere by s tebou sekly a to nemluvim o tom benzinu u Shell, ktery mne osobne vyjde levneji nez nejaka GLOBUS pumpa :mrgreen:

A nakonec jednoducha otazka na logiku: pokud budes sdilet chlev s prasety. Jsi sam prasetem? Odpovez pouze ANO/NE.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 22. 5. 2010 10:40

K troubkám:
http://Domaci.iHNed.cz/c1-43634660-v-tr ... rijde-voda
"Před třinácti lety nás nikdo nevaroval a evakuovali nás pozdě. Letos to bylo přesně naopak. Varovali nás včas, ale nikdo jim nevěřil," krčí rameny Kratochvíl.


O tom, že to přijde se vědělo pár hodin až dní (podle konkrétního místa) předem. To, že někteří ovčané seděli a koukali je jejich problém.

Zbytek nemá cenu komentovat.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků