Venkovní vchodové dveře

Vybavení interiérů i venkovní doplňky, nábytek

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lubro 5. 9. 2010 18:12

Vyplatí se např. dát na ty venkovní vchodové dveře tzv. tříbodový zámek nebo ne?
Lubro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 6. 9. 2010 06:54

Lubro: dost zalezi na tom, o jaky se jedna objekt. Neco jineho je zajistovat dvere v panelaku a neco jineho u radovky nebo volne stojiciho domu. Tim chci rict, ze muzes mit dvere zabezpecene na 100% a bude ti to k nicemu, kdyz nebudes mit zabezpecene okno vedle dveri. Chce to vzdy najit nejaky rozumny kompromis v ramci kombinace zabezpeceni celeho objektu :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 9. 2010 07:20

Jak píše S474N. Zloděj půjde vždy cestou nejmenšího odporu.
Když budu vycházet z pojistných podmínek pojišťoven, tak pro účely pojištění je důležité zabezpečení všeho, co je minimálně 2,5 metru nad terénem nebo snadno přístupnými konstrukcemi (bere se spodní okraj okna). Takže na okna mříže nebo bezpečnostní fólie (mříže bych doporučil spíše, kvůli možnosti větrání). Některé pojišťovny mají definici ještě vágnější a uvádějí možnost zdolání bez použití žebříku, což i těch 2,5 metru je pořád málo.
Jak jsem psal výše, základem jsou dveře z dostatečně odolného materiálu - budou nanic nejlepší zámky, když půjdou dveře vysadit, vyrazit, vypáčit, nebo třeba i rozštípat sekerou, nebo roztáhnout zárubně.
Začal bych tedy dvěřmi kovovými nebo alespoň oplechovanými nebo s mříží (přede dveřemi, za dvěřmi nebo uvnitř nich). K tomu nějaký zámek ukotvující dveře aspoň ve třech bodech a zabezpečení oken v místech, kam se může dospělý člověk dostat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod richardsonec 15. 3. 2016 16:07

Tak záleží jaký chcete materiál ? Plast, dřevo, hliník. Se používá nejvíce. Mno každopádně bych do OBI asi nešel. Ale určíte na trhu najdete jiné vchodové dveře a i za poloviční cenu než píšete. Doporučuji vyčkat a na nějakou akční slevu a nebo je oslovte na přímo a domluvte se. Vždycky je prostor pro vyjednání ceny.
richardsonec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 15. 3. 2016 17:56

Pekny product placement - napric celym forem. Prave te jdu nahlasit a idealni by byl ban.

Co se vyplne dveri tyce - obecne je pro pojistovnu pochopitelne lepsi, kdyz jsou stopy nasili. Takze osobne bych preferoval radeji lepsi vlozku a horsi dvere, nez naopak.

BTW co me rozesmiva je to, jak jsou ruzne testy na ty "levne" OBI dvere z plechu a jak jdou otevrit otevirakem na konzervy. Ano, jdou, ale urcite ne beze stop nasili. Plastove dvere jde taky prekonat pres "ozdobnou vnitrni vlozku" a nikdo to neresi.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků