Ertrag und Sicherheit

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Alcatraz 14. 2. 2011 13:04

no, právě že webové stránky, kde je jen číslo a někdo ochotně přiběhne mi nestačí... Ale k FT... nevím jestli jste se někdo obtěžoval přečíst si prospekt k jejich fondům, já to zkusil a ani sem netušil jaká to je věda (asi 60 stránek o poplatcích). A nejsem si jist, že je fond jako fond: zdá se, že FT rozlišuje celkem 8 tříd poplatků. Každá třida má jinou strukturu (některé mají vyšší vstupní poplatek, některé mají vyšší manažerský, některé jsou od 5mil USD, některé mají strukturovaný výstupní poplatek (něco jako 4% při držení rok a méně, 1% při držení 5let a méně), některé umožňují mezi sebou měnit (přestoupíte bez dalšího vstupního poplatku, ale za to platíte vyšší na začátku) atd. Každá třída je jiná a zdá se, že různé fondy jsou vydávány v různých třídách. Takže když nakupujete, tak nestačí říct "Latinská amerika", protože těch nabízí ještě 10 variant (různé měny, různé přístupy k dividendové a kapitálové politice a v neposlední řadě i různé třídy, které se od sebe liší právě poplatkovou politikou). Složitý jak autobus :) Není "jeden" vstupní poplatek. A u hodně z nich mají uvedeno, že je mohou individuálně snižovat různým poskytovatelům ať už to znamená cokoliv. U třídy A (což asi budou ty "typické" je mimochodem vstupní poplatek "až do výše" 6.5% maximálně 6.95% (mají tam zajímavou formulaci) )

Schválně mě zajímá jak to bude s tím poplatkem u ČS a zajímalo by mě jak to je s poplatkem třeba u Conseq, který je má na stránkách alespoň uvedeny a taktéž všude počítá, že jsou konečné (ne za zprostředkování). Navíc mi přijde, že pro pravidelné investování třeba na 10 let má poplatky mnohem rozumnější (sice zaplatíte předem, ale je to nižší než ten jednorázový). E&S má ty pravidelné poplatky výhodnjší než jednorázové až tak po 30-50 letech investování (možná - poplatky se nedají nikde na webu najít a diskutéři se rozcházejí)
Alcatraz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ryply 14. 2. 2011 13:18

Ach jo,my jsme narod.Venku neco desetileti funguje ale cesi si porad hraji na chytraky a polemizuji s desetiletim overenyma zkusenostma.Kazdy by se mel zamyslet nad jednou veci.Penize vlozene do bank u nas nebo do pojistoven musi byt nejak zhodnoceny ale ne ve sklepe tiskarnou.Vsechny financni inztituce investuji mimo jine do podilovych fondu kde je spickovy managment ktery v danne oblasti naprosto zvalda investovani a zisk.Je jen na Vas s kterou spolecnosti se dostanete na primo do fondu F.T.nebo Rothschild a dalsi top fondy dulezite je aby Vam nechodil vypis od nejakych prostredniku ale primo od fondu.Mam primo F.T. jeste se nestalo aby 3 den v mesici nebyl ve schtrance vypis,likvidita 3 dny a za rok 2009 27% p.a.Ktera instituce Vam tohle vnasi republice da??Nechapete ze do politiky tohoto statu se nehodi aby lidi vedeli kam si muzou dat penize a budou jim je zhodnocovat??Dam Vam priklad ze statistik spolecnosti Rothschild.Kdyby v roce 1928 Vas dedecek do tohoto fondu vlozil jednorazove 10000kc mohli by jste dnes mit na uctu a Vase deti asi127 milionu ale nikdo mu to nerekl.pmoci fondu kupujete majetek a ukladate jej a ten co svet svetem stoji neustale stoupa ale penize???V roce 2008 krachlo v USA 180 bank ale ani jeden fond a proc???Majetek nekrachuje,majetek stoupa a je jen na Vas aby jste se zucastnli.Jedno male upozorneni--kazda spolecnost ktera chce v zemi nebizet financni poradenstvi musi projit sitem CNB a nezavisleho auditora coz je v CR C.Sporitelna a take zaplatit sakra tucnou kauci a kdyby vse nebylo v poradku zadna E&S by nemohla nabizet poradenstvi.V okolnich statech jiz neexistuje stavebni sporeni,jen cechum se bude porad lhat aby se z nich dal tahaly usory a udrzely se ve state.Lzi a ucelove produkty ktere uspory znehodnocuji.Mezirocni inflace je 3,2% a dan z vynosu je 15% tak kde si clovek muze rozumne sporit??Zeptejte se v Nemecku nebo v Rakousku nebo USA
ryply
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 14. 2. 2011 13:25

ryply: docela rad bych si precetl, co zde pises. Bohuzel by to znamenalo, ze bys musel opustit tu svahilstinu nebo co je to za jazyk a musel bys zacit psat tak, aby ti i ostatni rozumneli, tzn. bez hrubek, s interpunkci a v logicky navazujicich celcich.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 14. 2. 2011 14:05

ryply píše:a za rok 2009 27% p.a.Ktera instituce Vam tohle vnasi republice da??


To jsou teda dost lemplové, já měl za rok 2009 asi 50% zhodnocení :D
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 2. 2011 14:07

lemming: no, já mohl mít skoro 300%, bohužel já neměl prachy a kámoš neveřil, že ta akcie půjde tak nahoru...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod saabik 14. 2. 2011 14:33

majk: ok, par faktu, ze tomu vubec nerozumis. Nikdo nekritizuje fondy FT, ale ES. Vzdycky vstupujes do fondu FT naprimo, at uz pomoci Consequ, Citibank nebo kohokoliv dalsiho. Jediny co zaplatim, je poplatek za nakup (muzeme tomu rikat vstupni poplatek). Rozdil je, ze u nekoho zaplatim 5%, u nekoho jen 2,5%. Celej poplatek inkasuje ten, kdo mi nakup zprostredkoval. Takze me nakup bude stat treba jen tech 2,5%. Co se tyka fondu typu A nebo B, lisej se nejenom vstupnim (A) nebo jen vystupnim (B) poplatkem, ale i tim, ze typ B ma vyssi management fee. Tim padem po treba 20 letech ve fondu je pro investora vyhodnejsi mit typ A fodu. To jen tak mimochodem. Zbytek nema smysl komentovat:).
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alcatraz 14. 2. 2011 14:37

pane, tu nikdo nepochybuje o fondech FT. Jsou to fondy, minimmálně průměrné. Lidé tam dávali peníze, protože nebyl internet a jinak se investovat nedalo. Sledovat novinky z celého světa byl trochu problém. Ale budiž, fondy jsou fondy, lidé do nichdávají peníze, platí za to, že někdo jiný tomu třeba rozumí. Proti tomu tu snad nikdo neříká víc než že pro něho to není to vhodné. 27%pa dlouhodobě měli jen fondy W.Buffeta a toho druhýho čičmundy. A také to byly fondy bez poplatku, neboť poplatky byly výhradně ze zisku (ne platit za ztrátový fond). Ale opět fondy jsou fondy, proti nim žádná.

ryply píše:Kdyby v roce 1928 Vas dedecek do tohoto fondu vlozil jednorazove 10000kc

jo, přesně takhle to fungovalo :) Zvláště v roce 1928 :)

ryply píše:pmoci fondu kupujete majetek a ukladate jej a ten co svet svetem stoji neustale stoupa ale penize???

pomocí fondu kupujete papírky, ze kterých odvádíte daně správci papírků. Tož tak. Osobně preferuji nákup papírku o stupeň blíže k fyzickému podniku a bez poplatku. Ale slyšel jsem, že třeba fondy fondů jsou dobré, skutečná hodnota.

ryply píše:V roce 2008 krachlo v USA 180 bank ale ani jeden fond a proc???Majetek nekrachuje,majetek stoupa

tak tohle je bohužel úplně špatně. Ani akcií (fondem už teprve ne) si nekupujete "majetek". O majetek tu totiž vůbec nejde, majetek NESTOUPÁ proboha. Akcie, investice nejsou o majetku!! Investujete do lidské práce. Půjčujete peníze LIDEM, aby mohli pracovat a z toho vám odvádějí "daně", protože bez vás by pracovat nemohli. To je smyslem investice.

ryply píše:a kdyby vse nebylo v poradku zadna E&S by nemohla nabizet poradenstvi

a kdybyste četl co se tu píše, věděl byste že E&S toto povolení už NEMÁ a poradenství sama nabízet NESMÍ :)

ryply píše:Mezirocni inflace je 3,2% a dan z vynosu je 15% tak kde si clovek muze rozumne sporit??
Ale abych použil vaší logiky, tak za poslední dva roky byla inflace jen asi 1.4%. A naštěstí spousta produktů vám nabídne překonání i těch 3.2% i s pojištěním vkladu.

Ale znovu, proti samotným fondům se tu moc nevystupuje, produkt jako každý jiný. Výhrady tu padají ohledně ES.
Alcatraz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zved 15. 2. 2011 08:38

Majk 666
K prvnímu bodu tvé odpovědi:Investovaní do akciových produktu je dlouhodobá zaležitost to dobře vím ,je vidět že jsi nepochopil duvod odprodeje.Z lidma kteří mají již ze zakona povinnost plně informovat o veškerých poplatcich at již skrytych nebo viditelných (bohužel schuzka nebyla monitorováná takže porušeni zakonu nemohu dokázat ) a prostě pravdu se nedovíte,teprve z internetu který poplatek je pro koho - takže ve skratce mě tato společnost zklamala .
Při pomyšlení na realizaci meho zaměru ponechat penize (a ještě další) na dobu ca.15 let a při referencich jake kolem E + S vladnou ne že bych neduvěřoval FT ale sprotředkovatel pro cs je bidny.A zhanět někoho od nich za 15 let ?
Na schuzku kde sepisoval odprodej přišel samozřejmě dobře naladěn ,doma jsem už nebyl sám byl tam zrovna přítel od dcery a když se zeptal proč tak najednou tak jsem mu popsal duvody a kolegu představil že je tady jako svědek v připadě dalsího mlžení .
V tom moměntě se mu dobrá nálada vytratila pořad rudnul začal pit vodu jak by jí tyden neviděl a nejraději by se asi stal neviditelným.

Cenik jsem prohledl ještě ho ověřím přimo u pracovnice je vidět že se vtom asi motala zaněho teda DIK

Ovšen jsem ještě zjištoval Conseq ti se zaštituji že jsou jedini prodejci FT pro cesko maji uvedeno 5% + 2% z poplatku za investiční službu podle mě je to matematicky ohodně mím jsem zvědavý na vaší reakci.
https://www.conseq.cz/fund_fee.asp

A co řikate na jejich nabídku - když uviděl barak tak do mě hustil že mi vyřidí hypoteku přes Raifku ručit budu domem přesně už nevím jak to mysle je to už rok podstata byla že mě viděl jako dojnou kravu
-provize z hypoteky
- dalši z 1000 000 který rozloži do fondu
- další pravidelné investovani v te době 12x jednorazově zaplacen
Nejvice mě však napalil když mi řekl že uroky zaplacené u hypoteky necham odečist z dani ( přitom nevznikne žadna bytova jednotka a ni další věci ktere jsou stanovené zákonem) to on uz neřesil jini to take tak dělaji
zved
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ryply 15. 2. 2011 09:09

ES ma poplatek,ano ale jen jeden vstupni a navzdy pro celou rodinu,pro deti mojich deti a azio je vsude a s ES nema nic spolecneho.Za mesicni ulozky uz neplatim nic do otevrenych fondu jen to azio a platim jen 3% za jednorazovy vklad.Vstupni poplatek je za celozivotni sluzbu poradce pro celou moji rodinu a uz nidky nic vic.11ooo lidi uz mesicne posila do fondu diky ES prez 200 milonu,ja jsem jeden znich a my vsichni jsme strasne podvedeni a nastvani.-))))Ale ES nam nenabizi jen fondy ale uzavrene projekty a Lombard kredit ale to uz je prace poradce.Podivejte se na www.shedlin de.Tohle je dobra informace a nestala me nic.Jsou pripady ulozek nekolika milionu i miliard a tihle lide si sakra zjistili co je ES-))))ES Jen umozni zridit za poplatek depo ucet v Lichnstejnsku a pak uz si kazdej investuje jak chce a podle informaci ze sveta investic.Chtel bych se zeptata na vstah mezi klientem v Consequ nebo u AXA??Jste veritele a nebo majitele uctu???To je dost podstatna vec.ES nema zadne produkty jen Vam umozni mit svuj depoucet a primou cistou investici.V praxi to vypada takhle.Poplatek jeden na zacatku--mesicni ulozka 2000kc transfer banka je zdarma--ulozka na depoucet zdarma---nakup majetku--azio--ulozka majetku na depoucet kde je oddelana sprava majetku coz je nejvetsi jistota ulozeni penez na tomto svete.Tak ze jediny poplatek byl kdysi na zacatku pro ES ale poradci mi nosi informace za miliony a za informace se prece jusi zaplatit nebo ne???
ryply
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 15. 2. 2011 09:22

ty jsi komik. Ja treba muzu vstoupit takto: poplatek za nakup 2% a rovnou nakoupenej fond FT Lat. Am. Tak jednoduche. Jsem primym podilnikem fondu a stalo me to jen 2%. Tak proc bych vyuzival ES?:)
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zved 15. 2. 2011 09:24

Majk 666 jěště se vracim ktomu ceniku cs.
Na pobočce jsem ještě nebyl pouze tel.na info.Muj dotaz zjištovali ,použíli sice slovo mělo by to byt
Erste bank ma sednanou smlouvu z danym fondem za jeho prodej ve výší 4%.

když tak mě navedte které poplatky se mě budou zvlašt tykat.
Investični ucet u cs mám jsou tam fondy akciove,dluhopisové + zajištěné vsechny pod spravou ESPA a zadnou kolonku poplatku tam doposud nemám.
Podle vás jestli to chapu tak by mi tam meli po nakupu nějake poplatky ??
Asi bude nejednoduchši nakoupit za minimalni častku 50 000 a uvidím jinač se pravdy nedozvím

-- 15. 2. 2011 09:30 --

saabik píše:ty jsi komik. Ja treba muzu vstoupit takto: poplatek za nakup 2% a rovnou nakoupenej fond FT Lat. Am. Tak jednoduche. Jsem primym podilnikem fondu a stalo me to jen 2%. Tak proc bych vyuzival ES?:)


SAABIKU pokud to neni tajne přes koho jsi to nakoupil ja jsem se dostal nejníz pres p.Traxlera měl 50% slevu ma je od Conseq takže 2,5% ale tam byl trochu jiný problem a to je jina kapitola.
zved
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 15. 2. 2011 09:37

zved: je to pres jinyho dalsiho distributora v CR, ale plati to pri vyssim objemu nez milion. Na tve castce 50tis maji myslim 3%. Ale pokud osobne zajdes treba do Consequ a reknes, ze mas moznost koupit jinde za 3% at ti daji slevu a koupis to pres ne, tak verim, ze muzes uspet. Zkus to!
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ryply 15. 2. 2011 10:00

ale ja nehanim zadnou z vasich moznosti investic jen rikam ze 56 tisic pro celou generaci za informace je smesnej poplatek a ty informace nejsou jen o fondech.Je toho moc cim me zasobuje poradce a vim ze nikdo jiny to nema .Treba takovej Lombard kredit,dost zajimava moznost jak generovat uz nasporene penize ale opakuju,to by jste museli vyslechnout nekoho erudovaneho.Pripoustim ze v poradcich u ES asi je rozdil,ja mel stetsi na spickoveho.Treba dluhopisove stresni fondy a nastaveni renty a investice Lombard kreditu--dalsi paradna informace.Jedna jednoducha moudrost--Kdo nechce hleda duvody,kdo chce hleda zpusoby.
ryply
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 15. 2. 2011 10:10

hm, ja o poplatek pro celou generaci nestojim. Existujou i jiny investice nez fondy. Napr. indexovy certifikaty, ETF, CFD atd. Investice jsou dost sirokej pojem. Navic diverzifikace je taky dulezita:). Pochybuju, ze "experti" z ES tomu rozumej. Ty a majk jste dukaz:)
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ryply 15. 2. 2011 10:34

ZAVER A PRAVDA---Spolecnost ES je velmi uspesna na poli investic a informaci pro lidi kteri se nechaji informovat.Ze ES nema uz licenci na poradenstvi --Lzi,ze uz velmi spolecnost ES lezi politikum a nekterym spolecnostem v zaludku to je fakt a proc.Pred3 roky ES sprostredkovala lidem investici do Shedlinu coz je uzavreny fond za 30 milionu eur do Ciny po 3 letech uzavreno vyplaceno.Nyni investice 70 milonu eur do Shedlinu stavba kliniky v Abu Dabi.Vsichni jsou strasne nespokojeni???Tohle vsechno se v kruzich investic u nas vi a zacinaji kopat kolem sebe.20 let spravuje ES majetek 40% obcanu Rakouska a vsichni jsou nastvani jak je okradli.Prosim Vas informujte se osobne,neverte foru kde muzou psat lide od spolecnosti kterym ES lezi v zaludku.Zadna ze spolecnosti nema takove moznosti a informace jako ES.Spoustu informaci ma exkluzivne treba jako je Shedlin.

-- 15. 2. 2011 10:41 --

saabik píše:hm, ja o poplatek pro celou generaci nestojim. Existujou i jiny investice nez fondy. Napr. indexovy certifikaty, ETF, CFD atd. Investice jsou dost sirokej pojem. Navic diverzifikace je taky dulezita:). Pochybuju, ze "experti" z ES tomu rozumej. Ty a majk jste dukaz:)

No kdyz se bavime o fondech FT a vezmu v potaz zakony MIFID a podivam se na prosspekt fondu tak mi takova diverzifikace postaci.Neberu Ti Tve moznosti a neutocim na Tebe.Diky ES jsem ulozil 3 miliony do investice Cina property a za 3 roky mi pristalo na uctu 6,1milionu.Spatny???

-- 15. 2. 2011 10:55 --

Podilim se exkluzivne diky ES na investicich rodiny Rothschild a dalsi a dasli moznosti a to vsechno za 56tisic pro vsechny v rodine a navzdy.Spatny??
ryply
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků