Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 23. 4. 2013 10:20

filip : a proč by tedy nemohli vyhlásit nové úroky třeba 26.4. platné od 27.4. ? Na tom co by se dělo do té doby, tj. do 27.4. (nové smlouvy na TV od 1.5.) by se nic neměnilo.
Spíš, pokud to bude pravda, mě zase se*e, že jsem do něčeho vlezl 14 dní předtím, než to přestalo být zajímavé :-)
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 23. 4. 2013 10:27

Když měnili úrokové sazby před dvěma roky, tak postup provedli tak, aby v jednom měsíci nezačínali TV s různou úrokovou sazbou. Předpokládám, že se toho budou držet i teď.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 23. 4. 2013 10:37

filip : joooo třeba se časy mění :-) V článku před měsícem taky ten jejich ředitel říkal, že žádnou změnu nemají v plánu. Ale když se podívám na jejich prezentaci půjček na webu tak nechápu, komu to za 10% půjčují.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod MarekVach 23. 4. 2013 12:31

Jak to tedy je ? Volal jste tam někdo ? Mě by to docela taky zajímalo, protože bych se tomu snažil nějak přizpůsobit. Ten článek, kde ředitel říkal, že žádnou změnu dlouho neplánují (alespoň to tak vyznělo), jsem četl taky.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 23. 4. 2013 12:48

Já tu informaci bral odtud: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=133401&t=133401&p=21. Prý se to řešilo na včerejší výroční schůzi.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 23. 4. 2013 14:06

na webu si můžou psát co chtěj, závazná je smlouva o TV (i třeba s technickým začátkem TV od prvního násled. kalendářního měsíce) a jakou ÚS si v ní sjednáš, takovou dostaneš....mimochodem já jsem se změnou počítal už od dubna, bylo to do očí bijící, že jako jediní širokodaleko nehýbali déle než rok s úrok. sazbami >>proto jsem chtěl vědět, zda někdo nebyl na čl. sch. jaká byla atmosféra zda to nevedou náhodou k nějakým nedobrým koncům jako Unibon...
Naposledy upravil tom brava dne 23. 4. 2013 16:20, celkově upraveno 1
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod MarekVach 23. 4. 2013 15:32

A kdy ta sazba může reálně spadnout ? To snad není možné, aby se to během jednoho týdne vyjednalo a vše zrealizovalo, ne ? Do tohoto měsíce (30.04.) ta sazba tedy nespadne na 100 % ?
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Franklin 23. 4. 2013 15:47

Na žumpě se píše pravděpodobně od 1.5. Mně se ten termín zdá naprosto realistický. Není co vyjednávat. Úroková sazba se nevyjednává, ale vyhlašuje. Je to jen jedno číslo v informačním systému, které lze ihned změnit. Termíňáky sjednané do vyhlášení nových sazeb budou samozřejmě za sazby nynější. Čili chce si to pospíšit s návštěvou pobočky. Všechny pobočky kromě Prahy ještě mají volné termíny.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 23. 4. 2013 16:11

Souhlasím s Franklinem, že pokud zpráva z mBank fora se jen trochu zakládá na pravdě, tak ke snížení dojde od 1.5.

Před chvílí jsem se vrátil z pražské pobočky, sice jsem nebyl objednán, ale měli volno a vzali mne hned. TV ale nešel založit s jiným počátkem, než od 1.5., nešlo tedy si založit TV do foroty s pozdějším datem, třeba 1.6.

Kdo jen trochu uvažuje o zřízení TV v MSD, na nic bych nečekal a vzal nejbližší pobočku útokem.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ALF6 23. 4. 2013 20:22

A ja si chtel ted sporici ucet zalozit :-) Tak na to kaslu...1,8% nebo 2,1% vyjde nastejno :-|
ALF6
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thom 23. 4. 2013 23:11

Třeba to brzo bude 1,5 vs. 2,1 :-/
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 24. 4. 2013 07:39

ALF6 píše:A ja si chtel ted sporici ucet zalozit :-) Tak na to kaslu...1,8% nebo 2,1% vyjde nastejno :-|


Jako spořák hodně nepraktické bez IB (pokud zrovna nebydlíš jednu zastáku tramvají od pobočky)
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Thom 24. 4. 2013 07:55

Jako spořák, ze kterého si celkem pravidelně bereš pár tisíc ano. Ale jako spořák, na kterém na něco spoříš nebo tam máš rezervu, ze které nechceš brát, ale zároveň mít možnost relativně hned vybrat, ideální. Člověk si aspoň rozmyslí něco kupovat, když ty peníze nemá hned po ruce ;-)
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod tom brava 24. 4. 2013 08:19

Spořák=operativní přístup k penězům

.... těch pár desetinek procenta navíc nemůže vyvážit náklady ztraceného času + plné cestovní náklady (včetně opotřebení auta, pakovného apod.) + pár šedivých vlasů navíc =myslet dopředu na rezervační systém a zorganizovat si svůj čas podle obsazenosti rezervaček + volat/psát a rezervovat čas návštěvy + pokud se náhodou opozdím s příjezdem na rezervovaný čas, kdy a zda se dostanu na řadu + pouze "náhledový" zpožděný = nepřesný e-pohled na stav účtu, t.z. trnout kdy navedli pracovnící pobočky PP do syystému a kdy ho systém efektivně zpracoval ..... mám pokračovat nebo mě ještě někdo chce přesvědčovat, že spořák u MSD je OK volba??? (vážně bych ho nedoporučil ani největšímu nepříteli)
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod Thom 24. 4. 2013 08:37

V současné době je to jeden procentní bod. Že se někde na fóru psalo o snížení, není do doby platnosti rozhodující, stejně tak můžeš brát za skoro jistotu, že do konce roku ty "internetové" spořáky klesnou.
Jestli se to člověku vyplatí, je každého věc. Mít to u bydliště je pitomost, už dlouho jsem do nějaké banky apod. nejel z domu. Spíš záleží, kudy jezdíš, kde děláš, jestli si umíš čas zorganizovat nebo jsi jeden z těch, co věčně nestíhají...
Jestli tě tohle tak stresuje, že z toho šedivíš a trneš, vítej v 21. století. Asi jsi rentiér, jinak bys z práce byl s tímhle přístupem šedivý dávno. Jo vlastně, tys psal, že to musíš mít jednu zastávku od domu, tak to už mi štimuje 8-P
Náhledový systém mi nevadí. Posílám tam jednou za pár měsíců a ještě jsem nevybíral, na "operativní" věci mám Wurst 8-) Zároveň ale chci mít možnost ty peníze vybrat a ne čekat na lhůtu termiňáku...
Thom
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků