Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Matrix33 19. 5. 2013 21:11

Kdyby to nějak rychle ustáli byla by asi blbost přecházet jinam. I po snížení úroků, jsou s nimi (na tu současnou bídu) u SÚ o trochu výš.

Jinak samozřejmě záruka je všude stejná, takže dnes prakticky nelze říct kde jsou peníze víc "v bezpečí". Zdání že ve veliké bance jsou bezpečnější je možná trošičku pravdivé, ale když vidím co se děje ve světě ... tak je dnes asi skoro jedno kde peníze mít. Důležité je zda jsou pojištěny. Rozhodně bych nedával ruku do ohně za jakkoliv silný subjekt.

Takže kdyby to nějak rozumně ustáli, asi fakt není akutní důvod přecházet jinam ...
Matrix33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MarekVach 19. 5. 2013 21:12

Thom: To si právě nemyslím, protože ten spořák měl i po razantním snížení nejvyšší sazbu na trhu, u termíňáků to už neplatilo (u kterých ta sazba razantně spadla taky)
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Matrix33 19. 5. 2013 21:14

Nj., ale kolik těch TV skončilo v období od snížení úroků? Dejme tomu do 10%?
Navíc, český člověk je značně "konzervativní", takže úbytek TV z důvodu snížení úroků vidím tak kolem 5%.
Matrix33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 19. 5. 2013 21:44

Pro rychlejší komunikaci a pro možnost více lidí zapojení do diskuze je nově zřízena místnost na centrumu, chat, MSD zalozna klienti
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gogospk 19. 5. 2013 21:53

http://aktualne.centrum.cz/finance/peni ... ?id=780101

„Byly zablokovány jen čtyři účty Metropolitního spořitelního družstva z několika desítek, a to do konkrétní výše, nikoliv tedy všechny účty," upřesnila online deníku Aktuálně.cz dozorující státní zástupkyně Daniela Smetanová"
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sykora1 19. 5. 2013 22:16

"O podezřelých operacích týkajících se záložny informoval policii Finanční analytický útvar ministerstva financí, řekl ČTK mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. Na účtech podle něj byla zajištěna více než miliarda korun."

Ac jen spekulace, i tak je mozne ze jde o snahu kampelicky zdiskreditovat. Preci jen "bezpracny" zisk nasich bank povazlive zacal klesat. K tomu nove zdanene dluhopisy jen tezko mohly konkurovat MSD. Ani bych se nedivil, kdyby po mesici penize uvolnili s tim, ze se podezreni ukazalo jako liche. Mozna blahove ocekavaji, ze nekteri uspory castecne pak presunou do druheho pilire. Pokud by to tak bylo, tak vlastne zname i priblizne datum, kdy to skonci :D
sykora1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LuiS_666 19. 5. 2013 22:18

Kua, kedy do toho niekto zatiahne Rothschildy :mrgreen:
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TnT2 19. 5. 2013 22:20

Zpráva o zablokování peněz v MSD se právě objevila v nočních zprávách ČT24.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 19. 5. 2013 22:20

a na msd pisou Tento krok učinilo představenstvo MSD po zvážení všech okolností a na základě znemožnění
provádění platebního styku z důvodu zajištění všech peněžních prostředků Vrchním státním
zastupitelstvím v Praze

tak kde je pravda
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LuiS_666 19. 5. 2013 22:22

Zajtra ti to povie Blue-Ray s Borhyovou...
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 05:17

Jak tak čtu, píší zde asi samí "boháči a zkušení právníci". Jsem nezaměstnaný šedesátník a na SÚ u MSD mám veškeré své úspory cca 1 milion Kč. Měsíčně jsem si přeposílal částky na BÚ, ze kterých platil nájem,jídlo atd. Za květen jsem to již nestihl. Zůstalo mi cca 3,500 Kč na BÚ a v hotovosti. Může někdo poradit, jak bez přístupu na SÚ mám za zhruba 3 neděle přežít ? Sháním práci již rok a stále nic. Banky mi peníze na dobu než se ke svým penězům dopracuji nepůjčí - nejsem zaměstnaný. S tím milionem bych v klidu vydržel do přiznání důchodu, i kdybych práci nesehnal (alespoň do předčasného). Potáhne-li se čas do odblokování, případného vyplacení peněz z FPV, skončím bez peněz na ulici, protože na Úřadu práce již jsem a podporu už vybral. Žiju v nájmu typu : nezaplatíš - mazej. Takže vznikne český paradox : Bezdomovec milionář.
Prosím o radu, jak sehnat peníze na to překlenovací období, aby k paradoxu nedošlo. Děkuji všem
za jakékoliv odpovědi.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 20. 5. 2013 05:32

Netusim co bys rad slysel, ale ten, kdo ti napise tu holou (a drsnou) pravdu budu asi ja. Pokud sis nekam slepe posilal veskere penize, tak to moc moudre nebylo. Ted sklidis plody sveho neuvazeneho rozhodnuti.

Tezko ti kdokoliv jakkoliv poradi, protoze tady nikdo nic nevi - jen se tu x stran spekuluje a stejne nikdo nic nijak nevyresi. Nezbyva nez cekat.

Na zajisteni pro nenadale pripady si mel premyslet predem, mohl sis treba zaridit kreditni kartu v dobe, kdy by ti ji jeste dali. Nebo proste nebyt az takovy hamoun a nechtit vytriskat % z kazde koruny. Ted ty "vydelany procenta" budou nejdrazsi v tvem zivote.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 05:34

Situace je to nepříjemná, ale v tomto případě jsi ji hodně pomohl. Bylo opravdu nutné posílat úplně vše do MSD a k okamžité dispozici mít jen pár korun? To co se děje v MSD není běžné, ale ne úplně nepředvídatelné. Navíc u MSD je dáno, že potřebuji li disponovat s penězi, musím dojít na pobočku. Takže kdyby sis třeba zlomil nohu, byl bys na tom teď úplně stejně.

Dávat vše do jedné instituce je blbost, i když je to pojištěno do výše 100%, to platí vždycky bez ohledu na instituci.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LuiS_666 20. 5. 2013 05:47

Provident to vyrieši....
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod TnT2 20. 5. 2013 05:55

moudnik: Snažil bych se v prvé řadě ještě intenzívněji sehnat alespoň nějakou krátkodobou práci, brigádu nebo výpomoc bez ohledu na kvalifikaci: inventura v obchodě, natírání plotu, cokoliv. A jak naznačili předchozí diskutující, mít pro příště ještě další rezervu (ve výši cca 6násobku měsíčních výdajů) na spořicím účtu v jiné finanční instituci, raději bance než záložně.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků