Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 05:57

Je mi jasné, že jsem to pohnojil, ale opravdu jsem nic netušil a naivně spoléhal jen na záruku pojištění vkladu do 100tis.Eur. Hamoun jsem nikdy nebyl, ale jakmile jsem ztratil práci, posbíral jsem peníze ze všech sedmi účtů, které stále mám otevřené a převedl je do MSD. Protože, jste-li bez práce, je dobrá nejen každá desetikoruna, ale i koruna a letáky Kauflandu ve schránce. Děkuji za odpovědi, i když mé otázky nezodpověděly. Snad nějaký zkušený "mazák" doopravdy poradí.
Nešlo by např. ručit zablokovanou částkou při úvěru ?

-- 20. 5. 2013 07:01 --

Díky, sháním samozřejmě teď už všechno, ale v mém věku mě nechtějí nikde.
Ač mám skvělou kvalifikaci a jsem zaevidován na třech portálech s nabídkami.
Věk je velký handicap, ale hledám samozřejmě dál.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 5. 2013 06:54

moudnik píše:Jak tak čtu, píší zde asi samí "boháči a zkušení právníci". Jsem nezaměstnaný šedesátník a na SÚ u MSD mám veškeré své úspory cca 1 milion Kč. Měsíčně jsem si přeposílal částky na BÚ, ze kterých platil nájem,jídlo atd. Za květen jsem to již nestihl. Zůstalo mi cca 3,500 Kč na BÚ a v hotovosti. Může někdo poradit, jak bez přístupu na SÚ mám za zhruba 3 neděle přežít ? Sháním práci již rok a stále nic. Banky mi peníze na dobu než se ke svým penězům dopracuji nepůjčí - nejsem zaměstnaný. S tím milionem bych v klidu vydržel do přiznání důchodu, i kdybych práci nesehnal (alespoň do předčasného). Potáhne-li se čas do odblokování, případného vyplacení peněz z FPV, skončím bez peněz na ulici, protože na Úřadu práce již jsem a podporu už vybral. Žiju v nájmu typu : nezaplatíš - mazej. Takže vznikne český paradox : Bezdomovec milionář.
Prosím o radu, jak sehnat peníze na to překlenovací období, aby k paradoxu nedošlo. Děkuji všem
za jakékoliv odpovědi.

Pokud nezůstanou pobočky zavřené (jako že dnes mají být), tak by to šlo vyřešit domluvou s někým, kdo má u MSD účet - na pobočce převést peníze z tvého spořáku na jeho a on by ti peníze vyplatil v hotovosti. Problém je, jestli někoho takového najdeš. Každopádně můžeš hodit nabídku sem do diskuse i třeba do diskuse na Mešec či mFórum (na stránkách mBank).

-- 20. 5. 2013 07:56 --

Každopádně platí "nedávat všechna vajíčka do jednoho košíku", to pro příště.
A to nemáš žádnou rodinu, např. děti, které by pomohly? Žádné kamarády, sousedy,...?
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 07:07

pro PatrikChrz:
Opravdu moc děkuji za odpověď i radu, kterou samozřejmě využiju a nabídku
zadám na všechna fóra, kam přispívám. Co se týče mé rodiny, je to katastrofa.
Matka 83 let - s Alzheimerem opatrovaná dcerou důchodkyní s malým důchodem. Tam jsem naopak pomáhal. Děti bez stálé práce a vlastního bytu.
Za přáteli jdu s prosbou o pomoc dnes, zároveň se schůzkami na dvě pracovní pozice. Dělám, co mohu, už dvě noci od pátku jsem nespal a zaháním depresi s výčitkami, jak jsem mohl být takový vůl. Díky ještě jednou.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mikicz 20. 5. 2013 07:12

Kolik potrebujes, jaky nabidnes urok? Treba se nekdo najde i tady
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 07:26

Souhrnný článek o situaci v družstevních záložnách, dávám ho sem:

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/pe ... ?id=780119
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 07:30

Prosím o pozornost:
Potřebuji nutně pomoci ve své opravdu zoufalé situaci. Na SÚ mám k dnešnímu dni zablokovány své veškeré finanční prostředky. O své blbosti, proč je tomu tak a ne jinak, jsem se již vyjádřil.
Každopádně bych chtěl oslovit někoho, komu méně vadí, že své peníze u MSD má zablokované a má z čeho žít. Toho, kdo může v klidu čekat do doby, než mu to FPV v budoucnu vyplatí. Za použití rady od PatrikaChrz:

"...tak by to šlo vyřešit domluvou s někým, kdo má u MSD účet - na pobočce převést peníze z tvého spořáku na jeho a on by ti peníze vyplatil v hotovosti. "

sháním tedy solventního partnera, který by se mnou tuto nebo podobnou transakci byl ochoten
udělat a tím mi pomoci od paradoxu. Nechcete-li se domlouvat zde, napište, prosím, na mail moudnik@centrum.cz. Děkuji za pomoc.

-- 20. 5. 2013 09:11 --

pro mikicz:
Vzhledem ke katastrofickým scénářům (příspěvky zde, nesehnání žádné práce, vykopnutí z bytu apod.), bych na nájem+inkaso=12tis., léky a skromnou stravu potřeboval na 6 měsíců cca 80-100tisíc, na delší období adekvátně více. Ten můj milión by mi fakt pokryl v pohodě celou dobu do přiznání důchodu. Úrok či odměnu za pomoc samozřejmě nabízím , lichvu, podvod a zlodějnu však odmítám. To raději skočím z mostu.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 09:00

Moudníku, na pobocce nic neprevedes mezi ucty msd, když je zavrena, neklesej na mysli a volej provident, pokud nechapes anebo neumis zit za méně. Jde vypilovat k dokonalosti a zit za 0,00 - jenze to by se clovek musel prestehovat a třeba pracovat (at uz opravdu anebo dusevne na sobe :-) Dobra prilezitost zkusit něco jiného nez parazitovat na systemu, osobne se divim, ze se dosud vyplaci jakakoliv podpora lidem, kteří mají 1M na sporicim uctu, drabek byl asi maly drab, podpora ma byt pro lidi, kteří nemaji zadne prostředky a ne jako příspěvek milionarum:-)
---
Btw. také výživné čtení i o ČNB a FAÚ, k čemu nám je?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 09:26

Díky za názor, peníze na mém SÚ jsou z půlky za vyplacení pojistky za úraz a jinak těžce vydřené. Obdivovatelé Drábka jsou poměrně vzácní, já sám bych si nedovolil někomu psát o parazitování na systému. Podpora lidem, kteří nezaviněně přišli o práci a život se jim ocitnul v troskách je přísně a sofistikovaně upravená v Zákoníku práce. Je tam vše přesně definováno. Lidé,
kteří nemají vůbec žádné prostředky, dostávají sociální dávky jiné. Ať už jsou bez prostředků z vlastní svobodné vůle nebo z nedostatku odpovědnosti za svůj život.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 20. 5. 2013 09:34

No já se dosud také domníval, že stát vyplácí jakékoliv dávky jen lidem co nic nemají a né že mají na spořícím účtu 1M.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod franko_cz 20. 5. 2013 09:36

Moudniku zkuste si vytisknout výpis z IB MSD a obejděte s žádostí o půjčku všechny banky, kde jste měl někdy peníze, počítám že někde by vám mohli půjčit.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 09:46

pro franko_cz
Díky moc, napadlo mě totéž, ale narazil jsem na problém při komunikaci s jednou bankou - je to ta má nešťastná nezaměstnanost. No dnes běžím na 2 nabídky práce, vyjde-li to, zkusím znovu a dle Vaší rady zkusím i osobně, ne jenom přes internet. Výpis mám vytištěný.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 09:48

moudnik:
U které banky máš účet? Co zkusit u této banky kontokorent, třeba ti jej schválí na základě obratu na účtu.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 09:53

pro Akciový Klokan:
Odpovědi máte v mém příspěvku z 10,26 hod nicméně přidávám ještě své poznání, že podporu v nezaměstnanosti a sociální dávky musí stát vyplácet proto, že není legislativně ani jinak schopen zařídit takové podnikatelské prostředí, ve kterém by se neděly zvěrstva a nepravosti, jež se současně dějí.

-- 20. 5. 2013 10:56 --

pro filip893:
Děkuji za radu, mám aktivní BÚ nebo SÚ (prázdné) u 5 bank, oběhnu je samozřejmě všechny. Good idea, thanks.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bijou4you 20. 5. 2013 09:59

Dobrý den, chci se jen zeptat zkušenějších,nevíte jak se případně řeší tato situace: ve středu 15.5. jsem ze SÚ u MSD převedla peníze na jiný BÚ a na ten peníze do dnešního dne nedorazily. Na SÚ MSD je teď 0,-Kč a na BÚ taky nejsou. Takže kde jsou? Poraďte kam se nejdříve obrátit. Budu vděčná za každej názor. Díky.
bijou4you
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 10:03

Dnes jsem četl na aktualizovaném prohlášení MSD (hned na úvodní straně jejich stránek), že o tuto možnost zajistit již zadané převody před zablokováním účtů žádají VSZ. Sledujte aktualizace, poslané peníze by Vám měly přijít zpět na účty, ze kterých byly poslány. Snad alespoň tuto komplikaci rychle s VSZ obě strany vyřeší.
moudnik
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků