Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Thom 20. 5. 2013 10:07

Akciový Klokan píše:No já se dosud také domníval, že stát vyplácí jakékoliv dávky jen lidem co nic nemají a né že mají na spořícím účtu 1M.

A taky pro vpe:

Kdyby se to posuzovalo důsledně takto (a byly díky tomu i patřičně nižší odvody apod.), proč ne. Jenže majetek se dá snadno "odklonit", takže by se nic nevyřešilo. Jen poctiví by zase utřeli. Také by bylo možné (při posuzování nároku na socdávky posuzovat, jak skromně člověk žil. Ale jak?

A Drábka sem netahejte, ty jejich informační systémy a sKarty by měli cvakat ze svého. To snad radši ty prachy nalejt do těch dávek, se pak aspoň objeví v systému znovu a multiplikativně vygeneroují další prachy. Jejich snaha spíš odkloní prachy pro pár vyvolených někam do Karibiku. Jenže mám obavu, až tam budou ty s růžema, že ještě budem se slzou v oku vzpomínat :twisted:

Sorry za offtopic.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod vilass 20. 5. 2013 10:08

Moudník: Vytiskněte si dnes kopii výpisu účtu v MSD (elektronický výpis na stránkách MSD zatím funguje, ted jsem to zkoušel), a zkuste s ním obejít banky, jak radili jiní.Zkuste požádat o spotřebitelský úvěr na 1-3 roky, i když myslím, že vám to (když už půjčí) budou nabízet na delší dobu.Pokud neuspějete v bankách, zkuste radu Patrika - možná vám nějaký "kolega" z MSD půjčí.Nabídněte třeba úrok 0,5 % měsíčně , ihned vyplácený ,se smlouvou na 1 rok, s možností splacení dříve.
Podle mne už MSD pobočky nikdy neotevře (byl by stejně okamžitý run), ale do Vánoc by měl FPV vklady vyplatit.Ten 1 rok je pojistka, kdyby se něco "zadrhlo".
Pokud ani to nevyjde, pak zbývá opravdu jen Provident.
vilass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 20. 5. 2013 10:08

moudnik píše:zvěrstva a nepravosti


jaké ??
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 20. 5. 2013 10:10

Nečetl jsem to detailně, takže nevím, jestli by to mohlo být průchozí, ale možná by stálo za to zkusit požádat o Pomoc v hmotné nouzi či Mimořádnou okamžitou pomoc

http://www.mpsv.cz/cs/5
http://portal.mpsv.cz/soc/hn/obcane/pomoc

Případně zkusit dohodnout alespoň formou nějaké půjčky.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 10:17

Někde jsem četl propočet, týkající se posuzování komu a kolik přiznat při mateřské, porodném,
vyplácení podpor a socialních dávek atd. a nějaký matematik tam vypočítal, že jenom výplaty novým zaměstnancům, kteří by jednotlivé nároky prověřovali, by vyšly na víc než plošné dávky samotné.
V Německu jsou schopni najmout např. detektivy, kteří odhalí, že při pobírání nemocenské pracujete. Já bych, jako nezaměstnaný taky bral nová pracovní místa, ale dle "matematiků" je to
prý moc drahé. Proto se dávky vyplácejí plošně, ať bohatým, tak chudým.

-- 20. 5. 2013 11:18 --

Díky moc za sofistikovanou radu. Určitě jdu do akce.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod komenský 20. 5. 2013 10:25

moudnik:
poslal jsem vám e-mail
komenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 10:30

pro Akciový Klokan:
ad zvěrstvo: Jako bývalý ředitel jedné knižní distribuce jsem se ocitl na konkurzním řízení, kde jsme měli pohledávku za neplatícím knihkupcem
64tis. Byla to druhá největší po ČNB, jejíž pohledávka byla několik mil. Jak taková velká pohledávka mohla vzniknout? Knihkupec v konkurzu měl za nájem v pasáži budovy ČNB platit nájem cca 200000 měsíčně, ale platil jen 20000. Tedy desetkrát méně. U ČNB si toho všimli až když dluh dělal ty miliony. ČNB je státní ! Po knihkupci zbylo nějakých 100tis. a my dostali 464 Kč.
ad nepravost:
Prezident Klaus podepisoval pravidelně své knihy v Neoluxoru na Václaváku, kde se pořádaly a stále pořádají další velkolepé akce a nikdo neví, že tento kolos naší firmě dlužil permanentně 1 - 2 mega a poslal nás nakonec do úpadku. Tak alespoň 2 příklady na otázku jaké ?
Naposledy upravil moudnik dne 20. 5. 2013 11:23, celkově upraveno 1
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 20. 5. 2013 10:36

Tak to ti pomůže asi jen Holešovská výzva :-))
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 20. 5. 2013 10:40

Fond pojištění vkladů by musel zahájit výplatu vkladů včetně už připsaných úroků do 20 pracovních dnů od oznámení České národní banky. Ve fondu, do něhož povinně přispívají všechny banky i záložny, je nyní zhruba 25 miliard korun. Pokud by to nestačilo, musel by si fond půjčit na finančním trhu nebo od ministerstva financí.

Jak je to s výplatou úroků na termínovaném vkladu, který má ale skončit až 1,5,2014? To mi ten fond při případném dřívějším krachu žádný úrok nevyplatí, protože ještě nebyl připsán? díky
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Franklin 20. 5. 2013 10:46

Spočte se poměrná část úroku.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 20. 5. 2013 10:49

Díky. Takže se vklady úročí sazbou domluvenou ve smlouuvě a ke dni krachu ten urok vyplatí. Takže na úročení se nic nemění. Mám ještě spořící účet, tak snad nezruší úročení. To totiž mohou, že ano? U termínovaného vkladu platí sazba ve smlouvě, že ano

-- 20. 5. 2013 11:52 --

Nechápu, jak mohou vydávat takto rozporuplné zprávy a s takovým nadpisem. Jaktože píšou, že zablokovali všechny účty a někde píšou že jen 4. to je teda chaos. Tím, že zavřeli pobočky, je to ale ted v posstatě jedno, ale stejně by se měla psát pravda.

http://tn.nova.cz/zpravy/ekonomika/pozo ... nezum.html
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 11:19

"snad nezruší úročení"
- to asi nemohou, musí být úrok 0,1% a vyšší myslím že dle stanov :-)

ad pracák: ono neplatí, že zámožným lidem sebrali dávky? Většina těch případů pracovat nechce, a těch kteří chtějí, tak zase se vymlouvají že nemohou to a tamto, těch co opravdu chtějí, umějí a jsou ochotni přijmout to co je, je minimum (tj. určitě <40%).

ad drábek: myslel jsem, že sKarta je zdarma a ušetří nám miliardy a platit budeme jen pokud se zruší, jak navrhují oponenti... že by lobbing od spořky, ať se to zruší? Tak vydělá spořka zaručeně nejvíc.
Naposledy upravil vpe dne 20. 5. 2013 11:22, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 20. 5. 2013 11:20

ach ano,. 0,01 je možné jako v bannce. to jsem měl na mysli
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 11:20

Pro Komenský:
sorry, ale nic od Vás nedorazilo. Raději znovu píšu svůj e-mail: moudnik@centrum.cz
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobilmaniakkkk 20. 5. 2013 11:21

bo 0,1. to už je jedno :-D místo 2,1
Mobilmaniakkkk
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků