Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod moudnik 20. 5. 2013 11:27

pro xtonda:
Děkuji za odpověď.

-- 20. 5. 2013 12:29 --

pro vilass:
Děkuji za fundovanou odpověď, zkouším a zkusím vše.
moudnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod komenský 20. 5. 2013 11:43

moudnik:
posílám znovu na moudnik@centrum.cz
komenský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 12:42

http://www.cnb.cz/cs/faq/nejcastejsi_do ... oznam.html

Soudruzi zapomneli uvest, jak dlouho budou - mohou uradovat...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sykora1 20. 5. 2013 12:48

Jestli je pravda, ze ma MSD odstaveno jen nektere ucty

„Byly zablokovány jen čtyři účty Metropolitního spořitelního družstva z několika desítek, a to do konkrétní výše, nikoliv tedy všechny účty,"
(nekde psali ze jde jen o stovky milionu, ale nemohu to dohledat)

a 7.5 dostaly zakaz prijimat od CNB dalsi vklady (coz take udelali), tak me z toho vychazi, ze nevyplaceni vkladu (a zavreni pobocek) je pouze z rozhodnuti predstavenstva MSD (snad aby zabranily masivnimu odchodu penez).
sykora1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 13:05

Psali ze neco pres 1mld.

Otazka je, z ceho by meli vyplacet klienty, kdyz tu cca 1mld na uctu maji blokovanou, ha?

Dalsi otazka je, jaky prikaz dostali 7.5. Nebot patrne nebyl formulovan jako zakaz prijimani vkladu.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matrix33 20. 5. 2013 15:17

Nějaké nové zprávy ohledně situace MSD? :-))
Matrix33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 15:29

Podle mne se má celá situace takto. Nyní prověřují 2 úvěrové obchody, kde je podezření, že se stal trestný čin. Peníze nestihly odejít /což je dobrá zpráva/ a jsou zablokovány bohužel i s ostatními penězi, které s tím nesouvisí. Došlo k tomu proto, že z jenom jednoho účtu se vyplácejí peníze. Tady je myslím pochybení státního zástupce, který sice zajistil peníze před scizením a odesláním z účtu, ale neví, že se jedná o účet společný, ze kterého odcházejí všechny platby a tím poškodil všechny střadatele. To jak tvrdí ta dozorující státní zástupkyně, že zajistili pouze 4 účty z několika desítek je sice možná pravda, ale zajistili ty nejdůležitější pro provoz družstva. Ty ostatní účty mohou být jenom provozní v rámci MSD například na výplaty zaměstnanců, režie atp.Myslím, že v brzké době si to uvědomí a zjednají nápravu, že ty zablokované peníze převedou na jiný k tomu určený účet, protože zde fakticky vzniká škoda z důvodu úředního postupu. MSD bude pak nějakým způsobem fungovat do doby než se položí, protože tyto negativní informace jí prostě zlomí vaz. Nyní podle mne probíhají výslechy a dokumentování zda se vůbec nějaký trestný čin stal, protože stále je to jen v rovině podezření a nikdo obviněn nebyl. Dále je z událostí zřejmé, že do celého případného podvodu byl zainetersován někdo z MSD, který rozhodoval o udělelní úvěru , případně jej schválil.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rdavid 20. 5. 2013 15:36

Dobrý den!

1) Nepanikařte: Účty jsou nadále úročeny, pojištěny, o co jde?
2) Přece každý s vás má nějaký normální účet někde jinde, tak přece nikdo není paralyzován (pokud ctil zásadu Diverzifikace svých finančních prostředků do vícero bank a záložen).
3) Jedině mám strach, že to pochopitelně ovlivní zvuk kampeliček ---- což se pochopitelně líbí těm největším zlodějům: ČS, KB, ČSOB, Poštovní spořitelna. Nejhorší by bylo,kdyby to někdo záměrně zveličil, aby záložny zlikvidoval.
4) Chce to trpělivost, o co jde, o život ne!

Hezký den!
Rdavid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 15:37

koničiny: neboli tunel ze strany Msd na vytunelování peněz Msd. To ti to dalo, než sis to přebral z včerejší zprávy :-) tam ve zprávě není ani slovo o zákazu výplat, že ne? Ani bych s nedivil, kdyby jmění navyšovali z peněz střadatelů jako Wp... Kell... také platil za Čpoj penězi čpoj, no ale zaplatil to z jejích dividend :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 15:44

Já to věděl už dávno stačila zmínka, že účty zablokovalo VSZ. To blokuje pouze z důvodu možné trestné činnosti. :-]
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 20. 5. 2013 15:49

Nove zpravy ma mit Matrix, Trestni oznameni podals?

Zatim se zda ze vsichni spamuji fpv msd a cnb mailama,
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 15:53

Já jsem dnes podal podnět VSZ a to potvrdilo převzetí. Myslím, že to sice zamítnou, ale minimálně začnou zvažovat zda neudělali botu a já myslím, že udělali, protože v důsledku tohoto rozhodnutí se na nich bude moct hojit kromě střadatelů i celé MSD.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 20. 5. 2013 15:55

Hmm tak podla ihned majú všetky kampeličky vklady za 33 mld. To je o čosi viac než sa najprv šuškalo. To sa FPV zapotí :D
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod gogospk 20. 5. 2013 15:57

Končiny píše:Podle mne se má celá situace takto. Nyní prověřují 2 úvěrové obchody, kde je podezření, že se stal trestný čin. Peníze nestihly odejít /což je dobrá zpráva/ a jsou zablokovány bohužel i s ostatními penězi, které s tím nesouvisí. Došlo k tomu proto, že z jenom jednoho účtu se vyplácejí peníze. Tady je myslím pochybení státního zástupce, který sice zajistil peníze před scizením a odesláním z účtu, ale neví, že se jedná o účet společný, ze kterého odcházejí všechny platby a tím poškodil všechny střadatele. To jak tvrdí ta dozorující státní zástupkyně, že zajistili pouze 4 účty z několika desítek je sice možná pravda, ale zajistili ty nejdůležitější pro provoz družstva. Ty ostatní účty mohou být jenom provozní v rámci MSD například na výplaty zaměstnanců, režie atp.Myslím, že v brzké době si to uvědomí a zjednají nápravu, že ty zablokované peníze převedou na jiný k tomu určený účet, protože zde fakticky vzniká škoda z důvodu úředního postupu. MSD bude pak nějakým způsobem fungovat do doby než se položí, protože tyto negativní informace jí prostě zlomí vaz. Nyní podle mne probíhají výslechy a dokumentování zda se vůbec nějaký trestný čin stal, protože stále je to jen v rovině podezření a nikdo obviněn nebyl. Dále je z událostí zřejmé, že do celého případného podvodu byl zainetersován někdo z MSD, který rozhodoval o udělelní úvěru , případně jej schválil.


Dozorující státní zástupkyně Daniela Smetanová to snad řekla naprosto jasně, zablokovány jsou použe čtyři účty a to jen a pouze do konkrétní výše podezřelé transakce , nikoliv tedy všechny účty a všechny částky. Nic nebrání MSD nadále fungovat s penězma nad uvedenou blokaci.
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 15:59

No a co tím chtěl básník říci ? Já to snad píšu, že zabkokovala sice 4 účty, ale ty nejdůležitější pro provoz, kapišto ? Tak prosím nejdřív pozorně čti a pak reaguj, děkuji. ;-]
Končiny
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků