Metropolitní spořitelní družstvo

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gogospk 20. 5. 2013 16:00

Končiny píše:No a co tím chtěl básník říci ? Já to snad píšu, že zabkokovala sice 4 účty, ale ty nejdůležitější pro provoz, kapišto ? Tak prosím nejdřív pozorně čti a pak reaguj, děkuji. ;-]

A to ti řekl kdo? Dej sem odkaz,že se jedná " o nejdůležitější účty pro provoz" , nebo je to jen tvoje smyšlenka?
Naposledy upravil gogospk dne 20. 5. 2013 16:01, celkově upraveno 1
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 16:00

gogospk píše:
Končiny píše:Podle mne se má celá situace takto. Nyní prověřují 2 úvěrové obchody, kde je podezření, že se stal trestný čin. Peníze nestihly odejít /což je dobrá zpráva/ a jsou zablokovány bohužel i s ostatními penězi, které s tím nesouvisí. Došlo k tomu proto, že z jenom jednoho účtu se vyplácejí peníze. Tady je myslím pochybení státního zástupce, který sice zajistil peníze před scizením a odesláním z účtu, ale neví, že se jedná o účet společný, ze kterého odcházejí všechny platby a tím poškodil všechny střadatele. To jak tvrdí ta dozorující státní zástupkyně, že zajistili pouze 4 účty z několika desítek je sice možná pravda, ale zajistili ty nejdůležitější pro provoz družstva. Ty ostatní účty mohou být jenom provozní v rámci MSD například na výplaty zaměstnanců, režie atp.Myslím, že v brzké době si to uvědomí a zjednají nápravu, že ty zablokované peníze převedou na jiný k tomu určený účet, protože zde fakticky vzniká škoda z důvodu úředního postupu. MSD bude pak nějakým způsobem fungovat do doby než se položí, protože tyto negativní informace jí prostě zlomí vaz. Nyní podle mne probíhají výslechy a dokumentování zda se vůbec nějaký trestný čin stal, protože stále je to jen v rovině podezření a nikdo obviněn nebyl. Dále je z událostí zřejmé, že do celého případného podvodu byl zainetersován někdo z MSD, který rozhodoval o udělelní úvěru , případně jej schválil.


Dozorující státní zástupkyně Daniela Smetanová to snad řekla naprosto jasně, zablokovány jsou použe čtyři účty a to jen a pouze do konkrétní výše podezřelé transakce , nikoliv tedy všechny účty a všechny částky. Nic nebrání MSD nadále fungovat s penězma nad uvedenou blokaci.

A co se týče konkrétní výše to sice může být pravda, ale ono to jaksi nejde na jednom účtě oddělit a proto je ten účet zablokovaný celý a nelze s ním nijak nakládat.

-- 20. 5. 2013 17:03 --

gogospk píše:
Končiny píše:No a co tím chtěl básník říci ? Já to snad píšu, že zabkokovala sice 4 účty, ale ty nejdůležitější pro provoz, kapišto ? Tak prosím nejdřív pozorně čti a pak reaguj, děkuji. ;-]

A to ti řekl kdo? Dej sem odkaz, nebo je to jen tvoje smyšlenka?

Odkaz chceš na co, prosím tě konkrétně ? . Přišel jsem na to z osobní dlouholeté praxe. Takže ahoj a tím končíme.
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gogospk 20. 5. 2013 16:05

Končiny píše:
"Přišel jsem na to z osobní dlouholeté praxe. Takže ahoj a tím končíme."
----------------

Tak jsem se zasmál ... :-)
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Končiny 20. 5. 2013 16:25

Já taky :-*
Končiny
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 20. 5. 2013 16:27

vpe píše:Ani bych s nedivil, kdyby jmění navyšovali z peněz střadatelů jako Wp... Kell... také platil za Čpoj penězi čpoj, no ale zaplatil to z jejích dividend :-)


O problémech, v nichž se ocitla největší tuzemská záložna, a principu fungování kampeliček mluvil ve vysílání ČRo ekonomický komentátor Miroslav Motejlek.
http://media.rozhlas.cz/_audio/02891200.mp3
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod meldaa 20. 5. 2013 16:33

!!! Dozorující státní zástupkyně je JUDr. Daniela Smetanová a přímý telefon na ní do úřadu je 261 196 816 !!!
meldaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 16:35

Takže plnění kapitálové přiměřenosti jen za pomoci fiktivního navyšování základního kapitálu.

A František Savov jako faktický majitel d.z. ARTESA, taky pěkný.

-- 20. 5. 2013 18:00 --

MSD Aktuální informace a FAQ:

http://www.imsd.cz/aktualni-informace

MSD popírá tvrzení, že byly zablokovány jen 4 účty. Ve skutečnosti zablokováno 8 účtů u 4 bank s celkovým zůstatkem 2,7 mld Kč.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franklin 20. 5. 2013 17:06

Budu se opakovat, ale: pokud MSD chce působit jako důvěryhodný ústav, nechť laskavě vytvoří separátní účty pro jednotlivé klienty. Pak odpadnou dohady o to, které účty jsou vlastně zablokované.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rdavid 20. 5. 2013 17:10

Informace k blokaci účtů MSD
Dne 19. 5. 2013 uvedl server Aktuálně.cz v článku o situaci v Metropolitním spořitelním družstvu (odkaz):
„Byly zablokovány jen čtyři účty Metropolitního spořitelního družstva z několika desítek, a to do konkrétní výše, nikoliv tedy všechny účty," upřesnila online deníku Aktuálně.cz dozorující státní zástupkyně Daniela Smetanová.
MSD se proti tomuto nepravdivému tvrzení ohrazuje a touto cestou sděluje, že do dnešního dne byla Vrchním státním zastupitelstvím v Praze, konkrétně JUDr. Danielou Smetanovou, vydána usnesení o zajištění (blokaci) peněžních prostředků celkem na 8 bankovních účtech vedených u 4 různých bankovních institucí v celkové výší přesahující 2,7 miliardy korun. Poslední usnesení bylo vydáno dne 16. 5. 2013.
MSD již předložilo Vrchnímu státnímu zastupitelstvím v Praze stížnost proti zajišťování peněžních prostředků, které je nad rámec opatření ze strany ČNB a nesouvisí s prověřováním dvou úvěrových obchodů. Vrchní státní zástupkyně JUDr. Daniela Smetanová, ale na tuto stížnost doposud nereagovala.
Rdavid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 17:14

Franklin:

Byly zablokovány účty, které má u jiných bank v ČR pro okamžitou potřebu a nejspíš byly nějak úročené. Úrok nemusel být velký, ale každá desetinka u miliardových částek dobrá.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franklin 20. 5. 2013 17:18

Ať tak nebo onak, odteď dávám peníze jen do finančních ústavů, kde mají klienti vlastní účty a kde platební styk probíhá přímo bez sběrného účtu. FIO svého času ukázalo, že takový přístup je možný i u záložny.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod ski1961 20. 5. 2013 17:20

MSD popírá tvrzení, že byly zablokovány jen 4 účty. Ve skutečnosti zablokováno 8 účtů u 4 bank s celkovým zůstatkem 2,7 mld Kč.[/quote]


To je ale správnej guláš :-) kdo nám tedy vlastně lže ? nebo již vznikla chyba včera v článku na webu, kde se píše o tom, že VSZ zablokovalo 4 účty ? ted by se dalo vysvětlit i tak, že správně mělo být, že to byly účty ve 4 bankách a někdo z toho udělal 4 účty u MSD ?

Jinak, ted proběhla na primě upoutávka na hlavní zprávy, kde o tom bude reportáž.
ski1961
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 20. 5. 2013 17:28

Není důležité, kolik účtů nylo zablokováno ale v jaké výši. A tato suma odpovídá celkové sumě uvedené v ekonomickým ukazatelích jako pohledávky za úvěrovými institucemi. Zkrátka MSD v tuto chvíli má bloknut veškerý cash, zbytek na co VSZ nedosáhlo, je rozpůjčován v úvěrech.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dave67 20. 5. 2013 17:59

Dnes na primě hlavní zpráva dne... a moudnik mediální hvězda:-)
dave67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sykora1 20. 5. 2013 18:45

"O peněžní prostředky nemusíte mít obavy, nikam se neztratily a jsou stále na účtech MSD. Jakmile tato skutečnost pomine, bude vám částka ihned odeslána
na účet uvedený v převodním příkaze."

Toto je zajimave (tyka se tech co prevadeli v posledni dobe). Znamena to tedy, ze tyto peniz jiz nebudou uroceny?
sykora1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků