Cetelem kreditní karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vosika 11. 9. 2013 09:12

Dobrý den,
narazil jsem na věc, která je podle mého názoru skutečně zvláštní věc o které jsem se ani na stránkách Cetelemu ani při podpisu nedozvěděl a nebyl na ni upozorněn.....

Před necelým týdnem jsem si pořídil kreditní kartu Cetelem. Normálně jsem ji aktivoval platbou v ČR. Když, ale přišlo na platbu do zahraničí objevil se problém. V internetovém bankovnictví jsem si nechal vytvořit virtuální kartu (prodloužil jsem jí dobu platnosti) a zaslal jsem ji našemu dodavateli v USA, který se pokusil provést platbu, ale neúspěšně. Tento proces jsem zopakoval pro jistotu ještě jednou, ale se stejným výsledkem. Proto jsem se obrátil na infolinku Cetelemu, kde mi bylo sděleno, že platba nebyla povolena z důvodu platby za zboží, které daná karta nepodporuje. Co si pod tímto mám představit? Zboží, které z USA nakupuji je přitom zcela bez žádných zákazů nebo celních omezení (nejedná se o žádný alkohol, chem. látky, atd...). V objednávce jsou především hrací karty, DVD a různá kouzla pro děti. Chtěl bych se vás zeptat, jestli je možné, aby karta blokovala platby za nevhodné zboží? Vzhledem k tomu, že mám s těmito info linkami špatné zkušenosti, tak by mě zajímalo, zdali je možné, aby mi mohla karta zablokovat platbu za zboží tohoto druhu? Například, že se jedná o hrací karty, které by se mohli považovat za zboží hazardního charakteru, a proto by mohlo dojít k zablokování platby? Řeší banka u kreditních karet tyto platby? Aby zabránila zneužití půjčovaných peněz někým, kdo bude vystupovat pod falešnou identitou, případně předloží kradené doklady?

Děkuji předem za jakoukoli odpověď

S pozdravem

Vojtěch Šika
vosika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 9. 2013 09:47

Pravděpodobně tím je myšlen nepodporovaný typ transakce, například MO/TO (mail order/telephone order).
Karta Cetelem je nejbezpečnější karta u nás, bohužel až tak, že s ní nejde někdy zaplatit. Podporuje pouze on-line transakce pro konkrétní a předem odsouhlasené částky.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Z 11. 9. 2013 09:47

A nemůže to být spíše nepodporovaný typ platby než "nepodporované zboží"? Virtuální karta (dle mých zkušeností) nezvládne platby MO/TO...¨

Mimochodem cetelka má svoje vlákno tady: http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=317&t=1184024&st=0&sk=t&sd=a&start=15

njn., Patrik je rychlejší...
Mr.Z
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Smurfik 11. 9. 2013 11:07

Ještě se mi nestalo, že bych Cetelkou ze zahraničí něco nezaplatil. V přehledu transakcí virtuální karty je zaznamenaná každá transakce, jsou tam tedy vidět i neúspěšné pokusy o platbu. Vidíš tam ty neúspěšné pokusy? Pokud ano, tak je u nich napsaný i důvod, proč nebyla povolena, např. chybné CVC nebo datum platnosti karty, protože to je při každé transakci jiné.
Naposledy upravil Smurfik dne 11. 9. 2013 11:33, celkově upraveno 1
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 9. 2013 11:17

A objeví se tam i pokusy o MO/TO?
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Smurfik 11. 9. 2013 11:31

To nevím, MO/TO Cetelem neumí, takže jsem nikdy nezkoušel.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vosika 11. 9. 2013 11:42

Volal jsme přímo na infolinku cetelemu, když pominu že mi zaměstnanec na lince na mé dotazy prakticky neodpověděl a i vzhledem ke zkušenosti z minula kdy mi na lince něco tvrdili a když jsem došel do Cetelemu osobně bylo to opět jinak. Dodavatel v zahraničí normálě podporuje platby kartou Master Card.
Platbu provádíme tak že přímo na stránkach dodavatele vyplníme udaje o kartě (virtuální) a oni aktivují transakci. Zajímalo by mě zda částak kterou nastavuji na virtuální kartě má nějakou důležitost.

Vypsalo mi to u posledním pokusu transkace chybná částka - měl jsem platit 213 USD a pro jistotu jsem nastravil virtualní kartě 250 USD ... muže tohle být také problém ? že musím nastavovat úplně přesnou částku transakce ? (na infolince mi vůbec nedokázali odpopvědět a tvrdili že nepodporují zakupování kouzelnických věcí...což mi přijde absurdní například u hracích karet nebo balónků pro děti)

Patriku, v zásadě nemám vůbec zkušenosti s Ctelemem můžete mi mi jen ve stručnosti řící co to je MO/TO ? nic takového se zdá tam nevidím.

Díky moc
vosika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Smurfik 11. 9. 2013 11:54

Pokud ti to napsalo u neúspěšného pokusu chybná částka, tak z toho docela logicky vyplývá, že ta částka opravdu musí být přesně :-)
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 9. 2013 11:58

Ano, je to tak u Cetelemu se musí potvrdit přesná částka. Dokonce neprojde ani ekvivalent v jiné měně i kdyby ses přesně trefil do hodnoty.

Tohle je pro někoho výhoda, protože zamezuje i teoretickému zneužití karty v momentě, kdy je "otevřená" pro jinou očekávanou transakci.

-- 11. 9. 2013 13:01 --

MO/TO - mail order, telefone order. Používá s při telefonních (například hotely) nebo poštovních (zásilkové katalogy) objednávkách a není vyžadován CVV kód. Také mívají prodloužené období jak dlouho zpětně může obchodník stáhnout peníze z karty, tuším až 6 měsíců.
Jinak také používají často pornoweby u prodloužení předplatného, právě proto, že na většině karet není tento druh transakce nijak blokován.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vosika 11. 9. 2013 12:02

To jsem potřeboval vědět, tohle mi na lince neřekli i když jsem se jich ptal zda není transakce možné zablokovat z tohoto důvodu. Dojdu tam raději ještě osobně aby mi k tomu co mi včera tvrdil jejich člověk na telefonu že zamítnutí platby bylo kvůli zboží... Dám ihned vědět jak to dopadlo :) Díky moc
vosika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 11. 9. 2013 20:30

A co když ho amíci vyhodnotili jako pedofila? Je to možné?
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 9. 2013 20:37

Proč ne, když v tomhle Zkurvystátě vyhodnotí těsně před volbami nějakej taxikář jako pedofila i Paroubka...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod joachym1 13. 9. 2013 23:36

... a nebyl daleko od pravdy.
joachym1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Smurfik 7. 1. 2014 08:54

Cetelem pro rok 2014 trochu změnil bonusy, už nedávají 1,5% za všech nákupů do výše 150,- Kč/měsíc, ale nabízí výběr ze 4 možností, které vloni měli jen vybraní klienti, takže třeba pro mě je to letos trochu zhoršení, ale aspoň ty kurzy Mastercard zůstaly:
http://www.cetelem.cz/kreditni-karta/vy ... akupy.html
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 7. 1. 2014 10:00

To je zajímavé. Hodně platím na internetu a bonus 600 Kč je zajímavý. Jen mi není jasné, kde ty 3 % vezmou, obchodníci přece tak vysoký poplatek neplatí.
astrapa
Přeborník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků