Twisto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Švagr 21. 3. 2021 18:48

Mě tedy při platbě Fronted (trvale mám off) aplikace nic nehlásí. Platba je prostě zamítnuta a jediné, jak to poznám, je v detailu platby - je tam v závorce uveden poplatek (Fee). Tomu rozjímání Minarja nevěřím, Fronted by se měla aktivovat při MCC platbách 9399 (daně a státní poplatky) a 6012 (finanční produkty). Je v tom něco jiného. Nemáš náhodou novou CRV kartu @drkarel? Já jo, do teď vše v pohodě a od té doby samý problém. Ne jen Twisto... 
Švagr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 21. 3. 2021 19:26

Naopak, platnost má do 05/21, takže to má za pár.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 21. 3. 2021 20:47

noi2 píše:Co myslí tou marketingovou komunikací? Týká se to tedy jen oslovených?
Co tím myslí nebo koho konkrétně se to týká to nevím. Mne o této akci informovali e-mailem.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 3. 2021 08:29

@Švagr:
No jelikož Curve aktualizaci své appky dělá skoro stejně často jako výměnu ponožek :), tak je možné, že už zamítnutá fronted platba v appce notifikaci negeneruje. Ale dřív ano, když tu novinku zpoplatnění fronted zavedli. Pamatuji si na tu notifikaci, dokonce přímo v textu radila v nastavení fronted zapnout, pokud tu platbu s poplatkem chci zopakovat.
Nicméně přes Curve platím Twisto (ať už dílčí platby, nebo měsíční vyúčtování) kreditkami HB, ČS či mBank eShop už hodně dlouho (naposledy před týdnem) a nikdy žádný fronted poplatek ani zamítnutí platby nebylo. Tedy že by novinka na straně Twisto (změna MCC)?
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 3. 2021 09:04

Tak je to kvůli Fronted, už se mi ty zamítnuté platby objevily v appce. (To tedy taky nechápu, proč tam nebyly.) Stejné, pochopitelně u Tw+CRV+CS. U Rev (CRV+HB) tento problém není. Tipoval bych, že v souvislosti se změnou platební brány se změnil i zasílaný MCC kód Twista.
Naposledy upravil drkarel dne 22. 3. 2021 09:49, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 3. 2021 09:42

V tom případě na tom možná vydělali ti, co mají u Twisto kartu z doby před změnou brány uloženou a platí přes appku, tam se pak díky uložené kartě ani žádná brána nenačítá a je během 3s zaplaceno i bez 3DS (naposled před týdnem). Ale zda a jak se změnil MCC, to těžko říct, nicméně ještě před týdnem splátka uloženou Curve kartou prošla, fronted nezasáhl. Ze by se pro uloženou kartu používal jiný MCC než neuloženou? I to je možné, kdoví.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Švagr 22. 3. 2021 20:06

@Minarjo: souhlasim, možné je všechno. Já jsem Twisto přes apku nikdy neplatil. Dival jsem se ale, že tam mám uloženy všechny karty co na webu. Bohužel nemám u Twisto nic k zaplacení, tak zkusíme příští měsíc. Také je pravda, že Curve asi zachází s různými subjekty různě, před výměnou karty jsem nikdy se supportem neměl problém, okamžitě reakce, okamžitě řešení. Dost jsem nechápal stesky ostatních... Teď po výměně žádné reakce. Začínám chápat některé negativní příspěvky... zvlášť, když na vlákně Curve jsou lidé, co nadále se supportem komunikují číle. Taky uvidime... davam jim tyden či dva, pak musim o dům dál.
Švagr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jenda_s 22. 3. 2021 21:32

teď jsem vyzkoušel zaplatit neuloženou crv kartou položku z twisto ve výši 100 Kč. Neprošlo to a v curve app vidím "Twisto.cz (Fee 1,50 CZK)" Fee applied for using Curve Fronted. A transakce declined...

Fronted mám samozřejmě zakázaný.

Takže: uloženou crv kartou zaplatit možné je, neuloženou crv bez fronted poplatku bohužel nikoliv...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Kittyhawk 23. 3. 2021 15:10

Jak je to možné? Copak Twisto nově používá kód 9399 (vládní služby) ?

Podle podmínek Curve Fronted outside UK:
Customers outside the UK will be subjected to the same 1.5% fee if they choose to pay a credit transaction with a credit card to a merchant with the MCC 9399 (Government Services). Curve Metal customers won’t be charged this fee.

https://support.imaginecurve.com/hc/en- ... -apply-to-
Kittyhawk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 3. 2021 22:33

Cituješ tu informaci jen zčásti, v její první části se uvádí, že Curve fronted zpoplatňuje i MCC 6012 (obecně, není tam psáno že jen v UK), ty ale cituješ až další doplňkový odstavec co píše o outside UK.

A ten 6012 bude tedy nejspíš nově u Twisto při platbě neuloženou kartou, skrz bránu. Stačí tedy kartu Curve uložit (při nějaké malé platbě se zapnutým fronted, kde těch 1,5% nebude tolik bolet) a další platby s uloženou Curve snad ještě nějaký čas vydrží s původním (jiným) MCC.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 3. 2021 03:37

A už jsi tuto hypotézu ověřil? Jinak si myslím, že by CRV mohla jít uložit bez poplatku s podkladovou debetkou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 3. 2021 06:41

Já ne, ale ostatní zde přeci uvádějí, že s uloženou Curve Twisto platbu udělali, a to velmi nedávno. I já bez problémů, ale už to pár dní je (poslední platba konkrétně 15.3. dopoledne). Další mohu ověřit až 1.4., teď už mám Twisto měsíční karetní limit 10 tisíc dosažen.
Jinak tvůj nápad s podkladovou debetkou pro uložení Curve u Twisto je pravda možný-já ji mám uloženou, mě se to netýká.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 3. 2021 07:27

Máš pravdu, jenda s podkladovou ČS.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jenda_s 24. 3. 2021 08:30

ano, zaplatil jsem 20.3. uloženou crv bez problémů a poplatků.

Taky by mě teorie @minarjo o uložení a následném placení zajímala, ale nemám jak vyzkoušet, neb mám také již uloženo z dřívějška. Další platby ještě budu do konce měsíce dělat, takže dám vědět. Ale doufám, že to projde normálně.
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 24. 3. 2021 09:36

Pokud to není nějaká individuální až skupinová záležitost (poplatek za použití podkladové kreditky při těchto platbách - já, Švagr), pak se mi minarjova hypotéza zdá být nadějná, protože minimálně Ty jsi zaplatil bezpečně poté, co mně se to nezdařilo.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků