Curve + Revolut bez víkendové přirážky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ExpressCard 14. 4. 2021 16:06

Nevím, jestli to tu náhodou už někde nezaznělo. Kdyby ano, tak to když tak smažte.

Chtěl jsem se akorát podělit o tip, jak se vyhnout víkendovým přirážkám u cizoměnových plateb při používání služeb Curve a Revolut. Docílit toho lze jejich kombinací. Používám k tomu dvě (virtuální) platební karty Revolut a funkci Go Back in Time aplikace Curve.

Pro zjednodušení budu jako domácí měnu uvádět CZK a jako cizí měnu EUR.

Můj postup je následující:

  • Nahraju dostatek finančních prostředků do CZK peněženky v Revolutu. Také mám vygenerované dvě virtuální karty. (Použít se dají samozřejmě i fyzické.)

  • V Curve si registruji obě Revolut karty jako podkladové. Na jedné nastavím měnu karty CZK, na druhé EUR.

  • O víkendu provádím EUR platbu s Curve kartou a jako podkladovou mám nastavenou Revolut kartu, ze které se strhávají CZK. Transakce je samozřejmě zatížena víkendovou přirážkou služby Curve.

  • Po víkendu otevřu aplikaci Curve a s funkcí Go Back in Time přesunu platbu z karty označenou CZK na kartu, ze které Curve strhává EUR. Do Revolut peněženky se vrátí celá původní stržená částka v CZK, zároveň se z ní znovu strhne původní EUR platba, tentokrát ale už podle aktuálního kurzu.

Jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že vrácení peněz není okamžité, takže je třeba mít v Revolut peněžence podstatně více peněz, než kolik je potřeba k zaplacení.

Obdobným způsobem je možné také dodatečně "změnit kurz" u dříve provedené platby, když se směnný kurz zrovna změní k lepšímu. Vzhledem k tomu, že Curve momentálně dovoluje použít funkci Go Back in Time na transakce, které byly provedeny až 90 dní zpátky, dá se tímto způsobem leckdy zpětně ušetřit. :)

(Jestli to někomu pomohlo a ještě nemá Curve účet, nebudu se vůbec zlobit, když mi napíše o referal link, se kterým oba dostaneme každý po 5 GBP.)
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tocassido 14. 4. 2021 16:43

Díky za tip, vytvoření druhé virtuální karty je ale již za poplatek ne?
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ExpressCard 14. 4. 2021 17:02

Ne, v základním tarifu máš až 5 virtuálních karet zdarma. :) Plus jednu jednorázovou, která se po použití obnovuje.
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tocassido 14. 4. 2021 17:20

Super, díky :)
tocassido
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maeth_u 15. 4. 2021 06:33

A není lepší mít v Curve defaultně kreditku a dobití Revolutu + směnu + GBIT dělat až potom? Odpadne dvojí blokovaná částka na Revolutu ;-)
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ExpressCard 15. 4. 2021 08:29

Tak já mám v naprostém většině případů jako podkladovou svoji CZK debetní kartu. Osobně tento mechanismus na obcházení víkendových přirážek používám velmi zřídka. Spíš po tom Curve GBiT sáhnu v momentech, kdy zrovna potřebuji okamžitě zaplatit v cizí měně, ale nemám ji na svém cizoměnovém účtu. V takových případech platím z libovolné karty a pak platbu přesouvám na cizoměnovou kartu například po vložení hotovosti na účet.

To popisované řešení je vhodné hlavně pro lidi, kteří platí zejména Revolutem a mají tam běžné nahraných více financí. Nakonec dvojí blokována částka bude při použití GBiT vždy, akorát to může být na různých účtech. Ze zkušeností se mi ale při použití této funkce peníze vrátí zpravidla ten samý den.
ExpressCard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wurk 15. 4. 2021 09:13

BTW, navysuje vratka, pri ktere doslo ke konverzi, zpetne FX limit?
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 15. 4. 2021 10:30

Já na tyhle případy používám prostě nastavení na měnu platby na podkladové Hello KK. Tam je ten kurz vždycky dobrý a nemusí se pak dělat takové workaroundy. Horší ale je, když jste někde, kde není měna podporovaná. Tam je Curve nic moc.
jir.vesely
Nadšenec


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků