ČEZ

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 08:34

Tak jsem chtěla po 7 měsících připojit v nebytovém prostoru elektroměr a bez nové revize to nelze. Od 1.4.2010 Čez upravil podmínky pro připojení odběrných míst a jakmile sundají elektroměr - byť i na týden, tak nový pouze s revizí. Dříve to bylo 2 roky. Takže pokud odejde nájemce, tak je nucen pronajímatel převést elektroměr na sebe a platit, platit a platit. Prostě monopol distribuce.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 6. 3. 2012 08:52

A neni lepsi si ten elektromer nechat rovnou na sebe a jenom to preuctovavat? V kombinaci s dost vysokou kauci a nahodnou odectovou kontrolou si myslim, ze je to v pohode.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 08:53

V dnešní době není..... a problém to neřeší. Tady jde o platby v době, kdy je nebyt prázdný.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 3. 2012 09:32

S474N: Kamey nejspíš nechce platit těch 32,40 Kč / měsíc za jistič plus 0 až cca 100 Kč za odběrné místo (dle poskytovalate silové elektřiny).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 09:46

Vzhledem k tomu, že nejsem z Prahy a nemám vše pár metrů od nosu, tak se mi to platit fakt 1) nechce - ale to bys zrovna ty měl chápat. 2) se mi nechce jezdit 20 km tam a 20 km zpátky na nejbližší pobočku přepisovat el. měr na mě.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aaischa 6. 3. 2012 10:53

ono to bude pracovník od pracovníka, mě na infolince taky řekly že budou chtít revizi atd, a když sem přišel na pobočku přihlásit nechtěli nic, jen sepsali smlouvu, ani kupní smlouvu k domu nechtěli(ač na infolince mi řekli že taky budou chtít) takže možná o štěstí, ideál zkusit projednat na místě osobně.. já byl na křižíkově v Praze a za 10min vše hotovo, bylo to cca před 8měsíci.
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 6. 3. 2012 11:16

kamey: no tak holt nechces, tak si priprav pokazde revizi. Kdyz myslis, ze se ti to vyplati vic, nez zaplatit par kacek. :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aaischa 6. 3. 2012 11:24

no za ty prachy za revize :D to už si případně radši zaplatit kurz na revizního technika, za předpokladu že na to člověk máš kolu atd :D
aaischa
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 11:54

S474N píše:kamey: no tak holt nechces, tak si priprav pokazde revizi. Kdyz myslis, ze se ti to vyplati vic, nez zaplatit par kacek. :mrgreen:


Tak teď když to jaksi vím, tak se podle toho zařídím............... problém vznikl tím, že jsem ani netušila, že tyto podmínky ČEZ distribuce změnil k dubna 2010, a když jsem se přesně na totéž ptala v červnu 11, když jsem měnila sazbu na bytovém, tak mi ta kravka potvrdila přímo na distribučním místě ČEZ na přepážce, že jsou to stále 2 roky. A tato informace jak jsem dnes zjistila nebyla pravdivá.

-- 6. 3. 2012 11:55 --

aaischa píše:no za ty prachy za revize :D to už si případně radši zaplatit kurz na revizního technika, za předpokladu že na to člověk máš kolu atd :D



S tím problém nemám, revizák mi to dělá za 200 + DPH.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sniper76 6. 3. 2012 13:52

kamey píše:jakmile sundají elektroměr - byť i na týden, tak nový pouze s revizí

Jak stará ta revize může být?
Pokud by bylo uvedeno, že stačí platná revize, tak potom jen dodržujme zákonné termíny revizních kontrol (opakované revize), a nebude problém.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 17:39

Tak zrovna toto jsem nemusela řešit, protože revizi elektřiny jsem tam nedělala dlouho. Ale vzhledem k tomu, že chlap vyučený elektro, vč. 50, ale nedělá revize, tak vím, že je vše tak, jak má být. Na to je až moc akurátní a vše co dělá - opravuje, vyměňuje, tak podle vyhlášky.
Otázkou je, co je platná revize, jestli je vůbec termín planosti někde stanoven, a zda to platí i pro ČEZ. Ale zítra mi přijede revizák, tak se ho zeptám.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sniper76 6. 3. 2012 18:13

Každé el. zařízení by mělo mít v ideálním světě platnou revizi. Podle toho v jakém prostředí je, k čemu slouží a komu slouží se určují termíny pro periodické revize.
kamey píše:Tak zrovna toto jsem nemusela řešit, protože revizi elektřiny jsem tam nedělala dlouho

Položila jsi si otázku co by se dělo kdyby došlo v bytě, který pronajímáš, k úrazu el. proudem či požáru z důvodu "závady na el. instalaci" a ty jsi neměla platnou revizi?
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kamey 6. 3. 2012 18:17

Tak jsem si 100% jistá, že se stát bez neoprávněného zásahu nic nemůže. Jak píšu nahoře, i když platnou revizi - papír s razítkem nemám, tak elektřinu máme ve stavu, jako kdyby se předpisově udělala včera nová. Pokud by se cokoli stalo, provádí se měření a ta by prokázala, že stavem vedení se nic nestalo. A za neoprávněný zásah nemohu nést odpovědnost ani v případě, že razítko budu mít. Je mi jasné, že s razítkem v ruce to je jednodušší. Zítra ho budu mít. A pouze mě zajímá, jak dlouho bude platit.

Jinak mi prosím napište - byt nebo dům s elektroměrem tu máte všichni, jak starou revizi u svého bytu/domu máte. Myslím, že málokdo (kromě novostaveb) ji bude pravidelně /jak často? obnovovat. Já ji mám na domě, který řeším starou 9 let - to se dělala kompletní rekonstrukce. Na druhém domě se dělala kompletní rekonstrukce elektriky před 3 lety, na chalupě jsme dělali komplet elektriku před 6 lety. Vše bylo vždy vč. revizí a kompletní výměna celého vedení od přívodu do baráku po zásuvky a světla. Všechny baráky jsou už v mědi.
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 6. 3. 2012 18:34

sniper76 píše:Položila jsi si otázku co by se dělo kdyby došlo v bytě, který pronajímáš, k úrazu el. proudem či požáru z důvodu "závady na el. instalaci" a ty jsi neměla platnou revizi?

Která norma prosím pěkně říká, že v bytě v osobním vlastnictví si musím nechat dělat revize? A neměl bych mít taky sešitek na revize ručního elektrického nářadí?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sniper76 6. 3. 2012 18:58

To Marný: V tvé citaci mého příspěvku je uvedeno "v bytě který pronajímáš". Chceš mi tedy chceš tvrdit, že v takovémto případě, je revize zbytečností?

-- 6. 3. 2012 19:12 --

PS: žádná norma či zákon nenařizuje u bytů a domů v osobním vlastnictví pravidelné revize, to je pravda.
sniper76
Nadšenec

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků