Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
krásná sereminazáda píše:Lidi jsou vesměs blbci, kteří nemají dost inteligence posoudit, že někdo, kdo před měsícem vařil ve školní jídelně, opravdu nemůže rozumět pojišťovnictví a financím vůbec.
stephank píše:Kdyz ctu vase komentare, tak me napada, jde tahle prace delat slusne? nebo jde o to si jenom narejzovat?
stephank píše:Kdyz ctu vase komentare, tak me napada, jde tahle prace delat slusne? nebo jde o to si jenom narejzovat?
PatrikChrz píše:Zatímco v bance/pojišťovně je pracovník placen "za odsezení si" a tedy nemusí řešit jestli další měsíc zaplatí nájem
PatrikChrz píše:Protože je zde "rozdíl v motivaci". Zatímco do banky/pojišťovny musí klient aktivně přijít, aby dostal nabídku - a lze tedy předpokládat, že tu, alespoň potenciálně, je nějaká potřeba, u MLM společností probíhá prodej převážně z aktivity prodejce - ten se pak snaží přesvědčit ke koupi produktu.
Tedy zatímco v prvním případě je centrem zájmu klient (co bychom Vám, pane Vonásku, asi tak nabídli), v druhém případě je centrem zájmu produkt (komu bychom mohli produkt XY prodat).
Zatímco v bance/pojišťovně je pracovník placen "za odsezení si" a tedy nemusí řešit jestli další měsíc zaplatí nájem (i když - mnohem nižší než v případě "pochůzkáře" - provize je příjemným zpestřením), pro ty, kteří pracují výhradně za provizi je prodej životní nutností. Pokud se moc nedaří, prostě MUSÍ PRODAT. Pokud zrovna nemají klienta, pro kterého by byl daný produkt vhodný, musí vzít za vděk tím, co je (a tak prodají rezervotvorné životní pojištění někomu, kdo si bude v blízké době brát hypotéku, nebo naopak tomu, kdo to má kousek do důchodu). Ne, že by takovéhle špinavosti někdy nedělali i přepážkoví pracovníci, ale nemají tak agresivní metody prodeje a těch případů pak není tolik.
ultima__ratio píše:Existuje nějaký seznam finančních poradců? Musejí se oni registrovat v nějaké jejich stavovské organizaci? Vím, že někteří mají průkazku finančního poradce s jménem a číslem.
stephank píše:Nema nekdo nahodou provizni plan OVB?
PatrikChrz píše:Tak jinak. Hajzl v bance nemůže napáchat větší škodu, než hajzl se ke klientovi dostane přes vnucení se přes telefon nebo rovnou zazvoněním u dveří.
Naopak ten co se k němu vnutí tak má šanci ho oškubat více, než ten v bance.
-- 3. 3. 2011 19:17 --
A jinak ano - vycházím i z mých vlastních zkušeností. Jak jsem psal. Zatímco na přepážce jsem za celá ta dlouhá léta dostal jednu - a navíc poměrně nesmělou - nabídku, jinými kanály toho ke mě chodí daleko víc.
Petr Tomeš píše:Nazývat bankovní pracovníky poradci je stejně tak neuvěřitelně hloupé jako se tvářit, že výběr z jednoho typu možnosti je vůbec nějaký výběr a že se tam vůbec může vytvořit prostor pro jakoukoliv jinou radu než "doporučuji tohle, protože nic jiného stejně nemám i když to jinde může být lepší".
S474N píše:kamey: u cikanu se taky pausalizuje a vsichni nejsou zlodeji. U strazniku MP taky a taky nejsou vsichni idioti.
S474N píše:Petr Tomeš: me urcite ne, protoze ja se o to velmi aktivne zajimam a je to mym konickem. Takze naopak ve svem okoli pusobim jako poradce sam - delam to pro dobro tech lidi, nic za to nechci a z toho vyplyva, ze poradim opravdu to, co je nejvyhodnejsi pro daneho cloveka.
kamey píše:Přidala, nepřidala, neustále se jen obecně paušalizuje. To že jsem "jeden z nich" znamená automaticky, že jsem z té části podvodníků, nebo z té části, kteří se chovají slušně?
Solidní poradce si najde cestu i na produkt, který oficiálně v nabídce nemá.
S474N píše:Petr Tomeš: tak si to tady pekne shrnul a souhlasim s tebou, ze to vsechno by mel PORADCE delat. Problemem v tomhle byznyse je pouze to, ze vetsina nejsou PORADCI, nybrz "PORADCI", neboli exoti typu mlada matka na materske dovolene nebo ruzni studentici ci jini zkrachovalci, ktere lapi do svych siti v lepsim pripade OVB, Partners apod. nebo v horsim pripade ZFP a podobni. A vo vo vo vo tom to je.
Petr Tomeš píše:S474N píše:Petr Tomeš: tak si to tady pekne shrnul a souhlasim s tebou, ze to vsechno by mel PORADCE delat. Problemem v tomhle byznyse je pouze to, ze vetsina nejsou PORADCI, nybrz "PORADCI", neboli exoti typu mlada matka na materske dovolene nebo ruzni studentici ci jini zkrachovalci, ktere lapi do svych siti v lepsim pripade OVB, Partners apod. nebo v horsim pripade ZFP a podobni. A vo vo vo vo tom to je.
A ty myslíš, že mě nesere, když to tak velká část (asi většina) dělá bez ohledu na společnost? Ten trh by se měl pročistit co nejdříve. Bohužel tohle je tak abstraktní a složitá oblast, že klient pozná skutečnou hodnotu rady svého poradce až když se mu něco stane nebo až když jde do důchodu. Do té doby je to hlavně o pocitech.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků