NiceOne: Tak ted opravdu nevim, jestli nahodou nejste jen dalsi distributor, ktery se snazi zesmesnit odpurce uvadenim uplne komickych argumentu. Jestli ne, tak tim hur pro Vas. Presto na Vase - abych pouzil Vaseho vyjadrovani - dementni nazory odpovim:
NiceOne píše:1. Nepriznavam. Jsou naprosto zbytecni, otravni, a kdykoliv mi nekdo z techto dementu zavola, ze dostal cislo od meho dobreho znameho, tak zavesuji s nejakou hezkou nadavkou.
A ne a ne a ne a nekonecnekrat ne! Sice jste mi dokazal, ze nemam pravdu, ale ja, velky NiceOne, ji stejne mam. Jako male dite.
Tak znovu. Distributori nahrazuji svou aktivitou obchodni retezec. Nic vice, nic mene. Nemohou byt tedy zbytecni, stejne jako nejsou v klasickem svete obchodu zbytecne velkosklady, maloobchody apod. Otravni? Kolik distributoru Vam opakovane volalo, ze se odvazujete pausalizovat a strkat vsechny do jednoho pytle? 1, 2, 5?

Nebudete mi doufam tvrdit, ze Vam jich volalo vsech 25000?
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
P.S.: Prosim, uvedte, jake hezke nadavky pouzivate pro lidi, kteri Vam zavolaji s nabidkou, ze Vam pomohou vydelat penize. Ja jen, abych si udelal predstavu o tom, jakou slovni zasobu mate, a kam Vas mam zaradit na stupnici:
clovek primitivni nevychovany -> clovek inteligentni nevychovany -> clovek primitivni vychovany -> clovek inteligentni vychovany.
NiceOne píše:2. Amway zastira prodejem zbozi normalni pyramidovou hru. Proc ma nekdo prodavat zbozi a prakticky odvadet cast zisku nekomu kdo je v urovni nad nim? Proc proste vsichni nenakupuji ve velkoskladu s tim, ze jejich cena se odvyji podle objemu odebraneho zbozi a celou svou marzi si nenechavaji? ...co to je za blbost, platit x-urovni nad nim? ...proste pyramida.
Kdybyste snad byl na pochybach, ktery Vas nazor povazuji za nejvic - jak Vy rikate - dementni, pak vezte, ze to byl prave tento. A protoze jsem tusil, ze si toto zrejme myslite, tak jsem Vam chtel pomoci, abyste se nemusel zesmesnovat. Jak vidim, namahal jsem se zbytecne, protoze cteni neni evidentne Vasi silnou strankou. Ale opakovani matka moudrosti. Tak si to jeste tisickrat zopakujte, treba to pomuze. Takze Vas jen odkazu opet na 2 z mnoha clanku v tisku.
Nejprve casopis Ekonom 12/1994:

a casopis Kapital 1/2006:

a muzeme uvest i denik Metro z 2.11.2006, ve kterem emeritni dekan Fakulty mezinarodnich vztahu Vysoke skoly ekonomicke pise:
"Amway je firmou, pro kterou lze pracovat s dobrym pocitem. Je to zpusob jak si vydelat a zaroven poslouzit lidem, kteri radi prijimaji tento druh prodeje."
Jen tak mimochodem, Vysoka skola ekonomicka ma dlouhodobou spolupraci s firmou Amway. Nepripada Vam divne, ze by se nase nejuznavanejsi vzdelavaci instituce chtela zaplest s nejakou pyramidovou hrou? To jen tak na okraj...
odkaz na clanek v MetruNiceOne: Jeste jedno male doporuceni. Drive nez se zesmesnite jeste vic, prectete si ve vlastnim zajmu konecne rozhodnuti soudu ve sporu
Federal Trade Commission vs. Amway z roku 1979. Tam se mj. doctete, ze Amway NENI a nikdy NEBYLA pyramidovou hrou.
NiceOne píše:3. Koupim tu levnejsi a nebudu-li s ni spokojeny koupim tu drazsi. Vylhanym udajum pochybnych firem rozhodne neuverim. Stejne jsou to jen bezne dostupne prostredky stocene do lahvi Amway.
Znovu zopakuji svou otazku. Ktere konkretni vyrobky v mem prikladu byste koupil? A nebo B? Pokud snad A, pak mi nezbyva, nez konstatovat, ze jste se dosud nenaucil pocitat.
Vylhane udaje? Tak v tomto mily pane lzete - a ja Vam to hned dokazu! Uvedte JEDINY vylhany udaj, ktery prezentovala firma Amway (prosim o presne zneni a odkaz na puvodni material firmy Amway) nebo ktery bych snad prezentoval ja. A rovnou ctenare upozornuji, ze na tento muj pozadavek budou nasledovat okecavaci manevry, pripadne vyhybave nekonkretni odpovedi, protoze NiceOne samozrejme nic takoveho dokazat nemuze, protoze LZE!
Pochybna firma? A to mate na mysli Amway? Ze jsem tak smely, co vsechno o teto firme vite? Vite napr., ze to byla jedna z prvnich firem na americkem trhu, ktera zacala vyrabet koncentraty, jedna z prvnich firem, ktera zacala pouzivat biologicky rozlozitelne latky, jedna z prvnich firem, ktere eliminovaly pouzivani freonu? Vite, ze firma netestuje sve vyrobky na zviratech? Vite, ze firma nabizi na sve vyrobky 100%ni zaruku spokojenosti, takze je velmi nepravdepodobne, ze by mohla dosahnout obratu 7,1 miliardy USD, kdyby jeji zbozi nebylo kvalitni? Vite napr., ze kvalitni kompaktni prostredky mame na ceskem trhu jiz od poloviny 90. let, zatimco ostatni vyrobci je zacali vyrazneji prosazovat a dodavat na cesky trh teprve v nekolika malo poslednich letech? Vite napr., ze system ceramidove infuze, ktery je nyni hojne vychvalovany v televiznich reklamach, zavedla firma Amway ve svych samponech jiz v roce 1999? Mam pokracovat?
Mily pane, nez priste zacnete zase neco placat, zkuste "odbednit" svou hlavu a pustit do ni nejake INFORMACE. Jinak se Vam stane to, co se Vam jiz jednou stalo - totiz to, ze Vase prispevky pusobi komicky.
Hmmm, pry pochybna firma. Tak se pojdme podivat na to, co o teto firme tvrdi uznavane kapacity z jinych oboru:
Nejprve jedno video s nazvem Respected People Respect Amway:
http://www.youtube.com/watch?v=f61tt1luMiINebo byste snad chteli videt Jamese Bonda, jak dekuje Amway? Prosim, zde je:
Roger Moore Thanks AmwayNo a potom si zde muzeme uvest i dalsi. Treba:
Lisa Marks,Executive Director,American Red Cross,West Central MichiganRoss Creber,President and CEO,Direct Sellers Association of CanadaTom Bruursema,GM,Drinking Water Treatment Unit Program - NSFTak to by byl takovy prurez nazoru lidi, kteri v zivote neco dokazali a zastavaji dnes vyznamne pozice. Ze jsem tak smely - co jste dokazal Vy? To jen abychom vedeli, komu mame vice verit. Zatim jsem si pouze stacil vsimnout, ze podle Vas se cena odv
yji, misto odv
iji.
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
Ale presto Vam chci podekovat - po 3,5 letech, kdy tu vedeme diskuzi, jsem mel pocit, ze to tu nejak vazne. Tak Vam chci znovu podekovat, ze jste svymi prispevky opet rozproudil diskuzi a dal jste nam tu opet moznost, jak uvedenim lzivych informaci na pravou miru zapropagovat toto podnikani. Odpurcum to mozna jeste nedoslo, tak ja Vam prozradim jedno sladke tajemstvi: kazdy negativni prispevek zde spousti lavinu informaci, ktere propaguji toto podnikani a uvadeji na pravou miru nesmysly, ktere sem odpurci pisi. No a tim padem nam kazdy negativni prispevek dela chte nechte reklamu.