S474N píše:Pokud je mi znamo, tuto metodu doporucuje a praktikuje mimochodem i Roman Hassmann, ktery ji ma od Ricka Setzera.
Sama metoda je pochopitelne zajimava, ovsem dulezite je umet stanovit jasne podminky - osobne to vidim treba na system 3+1, tzn. tri lidi pod sebe a zbytek do dalsi vetve. Samozrejme cpat lidi donekonecna pod sebe je holy nesmysl, ale pri jasne stanovenych pravidlech se mi metoda zda uspesnejsi, nez budovani jenom sirky, kde naopak absence lidi v druhe linii nemusi lidi tak "nakopnout" jako kdyz by je tam meli.
Tak to je Vam znamo spatne - v tomto pripade nejde o stacking, ale o urychleni budovani hloubky pomoci vyuziti spolecnych seznamu. Pri stackingu se "sazeji" lide pod sebe bez ohledu na vztahy, ktere panuji mezi uplinem a downlinem, a dokonce bez ohledu na to, jestli clovek neco dela nebo ne, proste mu tam najednou pribyde clovek.
Ke stanoveni pravidel - Amway se stala nejvetsim MLM na svete prave diky tomu, ze odmenuje lidi podle zasluh. Stacking do tohoto vnasi nerovnovahu. A pokud si takto nasazite do 1 vetve 10 lidi, kteri pozdeji se svymi osobnimi skupinami kazdy udelaji 21% nebo vice, tak uz se bavime o uslem zisku treba v radu nekolika set tisic korun mesicne. Vy ale nevydelate nic. A vite, kdo na tom vydela? Prvni upline nad Vami, ktery ma takovych vetvi vice.
Nejcastejsi argument uplina uplatnujiciho stacking je: "Stejne ty lidi budes mit ve skupine, i kdyz je zasponzorujes do hloubky, stejne z nich budes mit body." V tu chvili ale upline rika jen cast pravdy - ano, budete mit ty lidi ve skupine, ano, budete mit i body. Ale nedostanete zadnou odmenu. Muzete mit milion lidi ve skupine, pokud budou v jedne vetvi, dostanete tak maximalne 21% slevu na svuj osobni nakup... A protoze nechci mit ve skupine lidi na 12%, kteri vydelavaji tolik, co clovek, ktery standardnim zpusobem dosahl 3%, tak stacking nepouzivam. Pravda, mozna nebudu mit ve skupine tolik lidi na novych procentech, ale alespon budu mit jistotu, ze lide v me organizaci vydelavaji presne tolik, kolik si zaslouzi.
Znovu opakuji, to, co tu zminuji, jsou jen nektere negativni aspekty stackingu. Ve skutecnosti jich je vice. Dalsi si muzete precist v Amagramu. Stacking neni nova metoda, vymyslen byl v 80. letech v USA, ale vsechny skupiny od nej nakonec upustily.