a ja jen dodam:
...na druhou stranu, pokud je popsan postup, jak se k vyslednym cenam za davku doslo, jsou uvedeny zdroje konkurencnich vyrobku, a ke srovnani jsou pouzity vyrobky stejne kvalitativni kategorie (tj. podobne ucinnosti), proste a jednoduse, pokud je srovnani ferove, pak je uplne jedno, kdo takove srovnani udela - kazdy si muze overit, zda je nebo neni pravdive.
Je pravda, ze treba na internetu jsem se setkal s cenovymi srovnanimi, nad kterymi byste se rozhorcoval zcela opravnene. Na druhou stranu, existuji i srovnani, ktera delali distributori, ktera jsou ferova a snadno overitelna. Jinymi slovy, to, ze autor nebo aurori jsou distributory, neznamena to, ze cenove srovnani automaticky nemuze byt nezavisle.
Pokud se tyka velikosti baleni, na ktere jste narazil, je to trochu dvojsecne. Vetsi baleni zaprve nemusi vyjit na davku levneji nez mensi - napr. pokud obchod udela akci na male baleni, muze vyjit levneji - uz i s takovym pripadem jsem se setkal, i kdyz uznavam, ze se jedna spise o vyjimecnou situaci.
Druha vec je, ze nejvetsi baleni nebyvaji k dispozici ve vsech obchodech - tudiz srovnani s takovym vyrobkem jsou pro nektere zakazniky irelevantni.
Treti vec je, ze nejvetsi baleni nejsou nejprodavanejsi. Proto napr. Test DNES nebo D-TEST testuji
nejprodavanejsi (u prasku jsou to napr. 2kg baleni, drive to dokonce byla 500 g baleni).
Napr. pro praci prasek SA8 Premium se tak muzeme hadat o tom, s jakym balenim konkurencniho prostredku ho srovname: nas prasek ma 2,25kg, takze nejblize je tomu asi 2kg baleni konkurencniho. Jenze z naseho poridite az 102 davek, coz by zase odpovidalo podstatne vetsimu baleni konkurencniho prostredku. Jenze ten Vam zase doma zabere vice mista a navic neni vsude k sehnani, takze byste pro nej musel treba dal (podivejte se na to z pohledu lidi, kteri nemaji hypermarket pred domem). To s sebou prinasi i naklady a cas straveny cestovanim. Samozrejme muzete namitnout, ze naklady na cestu se daji rozpocitat mezi vsechny polozky, ktere tam nakoupite (otazka je, co kdyz zrovna nic jineho nepotrebujete). Z tohoto pohledu mi prijde, ze muj zakaznik, ktery ma dodani zbozi primo do domu a nemusi hnout prstem, je na tom podstatne lepe. Nehlede na ekologicke hledisko apod.
P.S.: K te kosmetice - Artistry patri mezi nejprodavanejsi prestizni znacky:
In the highly competitive prestige category, only the ARTISTRY™ brand and three other distinguished brands enjoy a leadership position as the world's best selling cosmetic brands.*
Others are Clinique™†, Lancôme™† and Estee Lauder™†.
*Source: Euromonitor based on a study of 2005 global retail sales.
† Trademarks of ESTEE LAUDER (Estee Lauder, Inc., New York, New York); CLINIQUE (Clinique Laboratories, Inc., New York, New York); LANCOME (Lancome Parfums Et Beaute & CIE, Paris, France).
Predpokladam, ze nezavisla agentura Euromonitor International je pro Vas dostatecne nezavisla. No a kdyz se podivate na cenove relace tech dalsich 3 znacek, myslim, ze muzeme s klidnym svedomim konstatovat, ze vyrobky Artistry jsou vice nez cenove konkurenceschopne.