Vážená paní pěstounko, opravdu nevím, kam chodíte na ty pohádky, ale vězte, že v Polsku se olivový olej Amway Carapelli prodává vesele dál:
Nr kat.: 3963
Oliwa z oliwek Extra Vergine
2x 750 ml
Cena detaliczna: 115,00 PLN
A o tom, ze by byl TNA (docasne nedostupny) nebo NLA (doprodany) nikde ani zminka.

Každý (tj. i Vy) si to může bez problémů ověřit na
http://www.amway.pl/search?process=search&q=oliwekMožná byste se měla dát na psaní sci-fi literatury, případně se můžete dobře živit jako šiřitelka poplašných zpráv. Ale v této diskuzi Vaše argumenty bohužel neobstojí.
Že olivový olej nesmí být hořký? Jistě, nesmí v něm tato chuť převládat. Ale nahořklost je, znovu opakuji, jednou z
předností extra panenských olivových olejů. Evidentně mi nevěříte, tak zde je odkaz:
http://www.oliveoilsource.com/tasting.htmZajeďte si dolů a v levém sloupečku (u předností) se dočtete:
"Bitter: Many new to olive oil are surprised to find that this is a preferred characteristic of olive oils; usually obtained from green olives or olives turning color."Čili pro neangličtináře - "Hořkost: Mnoho lidí, kteří se setkají s olivovým olejem poprvé, je překvapeno, že hořkost je upřednostňovanou charakteristikou olivového oleje; obvykle pochází ze zelených oliv nebo z oliv, které právě mění barvu."
Když bude zájem, mohu zde uvést další odkazy, které píší o hořkosti ve stejném duchu a které potvrdí to, co tu celou dobu tvrdím (a zároveň vyvrátí to, co tu tvrdíte Vy).
Čili Vás opravím: Pravda je, že kvalitní olivový olej na tomto trhu máme. Jen kvůli tomu, že Vy nedokážete jeho kvalitu docenit, ještě nemusíte dělat ze všech Čechů neandrtálce, kteří (podle Vás) nevědí, jak má chutnat ten opravdu kvalitní olivový olej.
Mimochodem, viděla jste to video s tou dvouletou holčičkou, jak neomylně ukázala na olej, který je podle ní dobrý? Věřte nebo ne, ale nikdo ji k ničemu nenaváděl. Autor, když viděl,jak jeho sestře ten olivový olej chutná, napadlo ho, že by mohl udělat pokus - no a jeho výsledek jste viděli
zde.
Jistě, pro uchování vlastností je potřeba, aby olej byl vhodně skladován. V tom se s Vámi nepřu. Ale to je trochu jiná kapitola.
Jinak, abych odpověděl na Váš dotaz: v Řecku jsem byl. Některé roky tam jezdím i vícekrát. Olivové oleje jsem tam měl možnost ochutnat, ale nemám vybraný žádný, který by byl "nejlahodnější". Možná proto, že je velmi těžké srovnávat chutě. Prostě každý olej má to své.
S Vaší větou: "
Srovnavat zalozeni Itaske firmy se studiem me kamaradky mi prijde smesne." plně souhlasím. Mně to také přišlo směšné. Jen mi nějak není jasné, proč jste se o to pokoušela, když jste psala, že se tím Vaše kamarádka zabývá UŽ 2 roky.

Pláčete nad tím, že tady se nemá cenu hájit. Co na to říci? Je mi líto, ale na to, abyste se tu obhájila byste potřebovala mít o něco důvěryhodnější zdroje než agenturu JPP (jedna paní povídala) nebo spamy. Bezmyšlenkovité papouškování takových zdrojů totiž obvykle vyvolává útrpný úsměv na tváři čtenářů, kteří se danou problematikou zabývají a něco o ní vědí.
Víte, já Vám nemám za zlé, pokud Vám ten olej nechutná. To je Vaše věc a máte na to plné právo. Ovšem stejné právo mají i ti lidé, kterým náš olivový olej chutná. Uvědomte si, že kvalita oleje je určována poněkud jiným způsobem než jen tím, zda zrovna Vám chutná.
To, co Vám mám za zlé, je, že svými příspěvky se snažíte zpochybnit kvalitu používáním naprosto LICHÝCH a zavádějících tzv. argumentů. Nevím, zda Vám to činí radost nebo zda se jedná jen o Vaši nevědomost. Vzhledem k tomu, že tváří v tvář nevyvratitelným důkazům o tom, že se mýlíte, si neustále melete svou, nezbývá mi, než se přiklonit k první variantě - totiž k tomu, že to děláte naschvál a činí Vám to radost.

A tomu bude odpovídat i tón mých příspěvků.