pěstounka: Uááách, už z Vás zívám...
Já vážně nevím, jestli na ty Vaše bláboly mám ještě reagovat. Tak to zkusím ještě jednou, třeba to napodesáté pochopíte. Milá paní pěstounko, možná to nevíte, ale ta "chemie", které se tak bojíte, Vás obklopuje doslova na každém kroku. Kupříkladu parabeny, kterým se vyhýbáte, jako čert kříži, si některé rostliny běžně syntetizují. Ony jim totiž slouží jako ochrana před mikroby.

Nechci Vás strašit, ale ta Vaše "čistě přírodní" kosmetika, pokud obsahuje výtažky z rostlin, může parabeny obsahovat také. Možná ne přidané uměle, takže je nebudete mít ve výčtu ingrediencí, ale třeba se budou schovávat pod označením "extrakt z borůvek".

Ale co na tom, že? Mimochodem, když už máte panickou hrůzu z parabenů, tak zvažte, zda by nebylo moudřejší přestat jíst borůvky. A ty, co máte třeba ještě doma, klidně můžete poslat mně. Já je s chutí slupnu a vůbec mi nebude vadit, že do sebe dostanu trochu parabenů.
Nikdo tady netvrdil, že parabeny "jsou super". Jsou to prostě jen konzervační látky, které slouží k tomu, aby zákazník nemusel kupovat týden co týden mililitr krému, protože déle mu nevydrží. Kromě toho, jejich obsah v kosmetických přípravcích bývá nula nula nic.
Píšete, že si všímáte i těch poplašných zpráv, které já nazývám spamy a nevíte proč je tak nazývám. Inu, nazývám je tak právě proto, protože se o nic jiného nejedná.
To, že mi nedůvěřujete, nemusíte nijak zdůrazňovat - už jsem to pochopil po Vašich několika prvních příspěvcích. Spíše by mě zajímaly ty Vaše zdroje, které Vás tak vyděsily. Píšete, že to čtete v odborném tisku. Tak sem s ním. Předem upozorňuji, že spam šířený po internetu nepovažuji za odborný tisk, stejně tak jako nepovažuji za důvěryhodné zdroje, které překrucují výsledky vědeckých studií.
Odvoláváte se na firmy, jejichž zboží používáte, nechápu však, proč jste neuvedla konkrétní značky. Možná je to proto, že by si pak každý mohl ověřit, že účinek takových výrobků za nic nestojí, že firma třeba nemá ani vlastní výzkum a vývoj, že nemají klinické studie atd atd? Zkraťme to - řekněte nám značku kosmetiky, kterou používáte, a pošlete nám citace alespoň několika článků publikovaných v odborných časopisech, které dokládají účinek toho konkrétního složení, a pak se můžeme bavit dál. V případě, že nejste schopna je obstarat, pak je mi jedno, co tu plácáte, protože mám důvodné podezření, že jen papouškujete, co Vám nakukali jiní.
Možná se budete zlobit, že používám ve spojení s Vámi slova jako "bláboly" a "plácáte", ale jak jinak nazvat třeba větu:
"
Firma Carapelli je mega firma,stejne tak treba Monini.To je vlastne jejich nevyhoda,protoze zpracovani neni rucni,ale mechanicke,pri tak velkem mnozstvi."
Nějak nestíhám sledovat tok Vašich štěpných myšlenek. Takže jakmile je něco velké, tak to nutně nesmí být dobré. Hmmm. To je teda logika. Mimochodem, když něco lisujete, tak vyvíjíte tlak. A jestli ten tlak vyvíjí ruka nebo přístroj, to na té chuti, věřte nebo ne, nepoznáte.

Teda když pominu, že by nějaké čuně lisovalo olej mačkáním oliv v rukách...
Dívejte se podezřele na co chcete, ale nezapomínejte občas používat i mozek. Mám z Vás pocit, že vše, co vyzní negativně, berete jako "svatou pravdu". A i když jsem Vám zde předložil, dle mého názoru, dostatek informací, které vyvrací prakticky všechny Vaše zdroje, stejně nejste ochotna připustit, že jste se mýlila. Znáte přísloví "chytrému napověz, hloupého kopni"? Chytří čtenáři si z naší diskuze možná odnesli opět pár argumentů, aby dokázali vyvrátit námitky lidí jako jste Vy. No a tomu zbytku patří toto
Yopcha Jirugi