od mamca13 2. 7. 2008 07:42
Moc děkuji za všechny ohlasy. Je jasné, že někomu se systém ZFP zamlouvá a má s ním dobrou zkušenost, jak tady mnohdy píšete, tak je to asi o hodně o těch lidech. Určitě si udělám to porovnání nabídek. Já se totiž vždy rozhoduji vlastní hlavou a nenechám si diktovat, co je pro mně nejlepší. Pokud zjistím, že nabídka, kterou mi pracovník ZFP udělal je skutečně výhodná, tak do toho půjdu. Momentálně je pro nás 4 kombinace úplně zbytečná. Stavebka a penzijko máme a zbytek je pro nás v této chvíli nedůležitý a navíc nechci navyšovat náš měsíční rozpočet o další platby. Trošku mně u ZFP zarazily dvě věci. Pracovníka ZFP vůbec nezajímala naše současná finanční situace a to, jaké měsíční výdaje zatěžují náš rozpočet. Taky se nezajímal o to, jaké máme výhledy do bucoucna a jaké plány. To je na finančního analytika trošku omezený přístup. Taky mně šokovala další věc, kterou jsem zjistila po přečtení podmínek pro absolvování dalších školení. Abychom mohli jít na další školení (sice jen za 150 Kč), tak musíme mít uzavřený určitý počet smluv respektive nasbíraný určitý počet bodů. Tak si říkám, že tím pádem to školení vyjde pěkně draho. Né jenom těch 150, ale k tomu se přeci připočte i provize, kterou z našich smluv získá ZFP. Pochybuji totiž, že nám za uzavření smluv dají celou provizi, kterou dostanou od finančního ústavu. Máte někdo nějaké fígle, na co se toho poradce zeptat a ověřit si tak, zda je to ten poctivý nebo nepoctivý u ZFP?