SP píše:Zakladni marvertinuv problem je, ze vinu za veskere sve neuspechy se snazi hodit na druhe. Kdyz normalni clovek v necem neuspeje, zatimco jini ve stejnem oboru dosahuji uspechu, mel by mit v sobe dostatek sebekritiky, aby si dokazal priznat, ze chyba muze byt v nem samotnem.
Ne tak marvertin. Marvertin je neomylny, marvertin delal vse spravne, marvertin vi vsechno nejlip, marvertin je veleuspesny - dosahl 6% a pak spadl na nulu. To znamena, ze chyba neni v marvertinovi, chyba je v systemu, chyba je v MLM, chyba je ve sponzorovi, chyba je v uplinech, chyba je ve vyrobcich, chyba je tom, ze mu na pomoc neprileteli ufoni, chyba je v tom, ze Zeme je 3. planetou nasi slunecni soustavy a ne ctvrtou, chyba je v tom, ze tu nemame komunismus, chyba je v tom, ze nikdo marvertinovi nevenoval skupinu 1000 lidi... Jen nas velky marvertin je bezchybny. Je preci nemozne, aby on udelal nejakou chybu. Vzdyt prece vedel vic nez vsichni ostatni, o cem MLM je, kdyz do nej vstupoval!
Ve sponzorce ani uplinech chyba nebyla, ani ve vyrobcích ani v systemu není chyba. Nikdy jsem nic takového netvrdil, tak mně to laskavě nevkládejte do úst. Systém je nastaven tak, že si drtivá většina distributorů moc nevydělá, to je prostě fakt, který musí uznat i ten největší demagog.
Udělal jsem chybu jedinou. Včas jsem nezjistil, že toto pro nás není, a že se stejně zařadíme k té drtivé většině. Ale chybama se šlověk učí, ne? A pokud bych chtěl uspět, musel bych mít buď velké štěstí (jaké, to už jsme počítali), nebo dělat něco, co se neslučuje s naším přesvědčením.