S474N píše:... vhodil jsem jednu tabletu do 50L sudu s naftou ...
Nechci se pouštět do flame jestli to je pravda nebo výmysl. Jediné co mě v první chvíli napadlo je, že jsem nikdy neviděl 50l průhledný sud. A jak bych to zjišťoval v neprůhledným mě fakt nenapadá.
mikicz píše:...jestli premium nafta zvyšuje výkon tak, jak výrobce tvrdí. Ano, zvyšuje. o 1,5%... stojí to za příplatek na benzínce?
Jo, toto jsem taky četl, v testu magazínu Test myslím přišli na to, že u českých Shellek jsou ty V-power a jiné něco úplně jinýho (horšího) než v Rakousku, Německu. Že to u nás šiděj. Já to nikdy nepoužíval, ani jsem si nikdy nemyslel že by se to vyplatilo.
Frekvence slov "mělo by", "pokud by", "blábol" mi něco říká, že to pan autor viděl možná tak někde na obrázku. 90% odkazů v článku nefunguje. Odkaz na článek p. Čecha mi taky přijde zvláštní, nevím co z něho mám vyčíst. Že v něm vyjmenované přísady nefungují? Nikdo opak netvrdil.
S474N píše:A dalsi zajimavej prispevek, takze opravdu uspora 65 Kc?
No a i kdyby jen to? Pro člověka, který najede 100tis km za rok to může být úspora v desetitisících za rok. Pro někoho, kdo provozuje autodopravu to může být úspora ve statisících za rok. Je to málo?
Já sám třeba najedu za rok docela málo, ale i tak mi to vyjde na několik tisícovek (zejména díky trochu zaváděcímu údaji o ceně za tabletu).
To máte to samé jak s poplatkama v bankách. Kolik lidí se utěšuje, že "to skoro nic není", že ta stovka, dvě za měsíc vlastně nestojí za tu námahu. Já si tu námahu dal, utek konkrétně od spořky k FIO a ročně na tom ušetřím skoro 5 táců (poplatky + výrazně vyšší úročení). Chce to jen se trochu zamyslet nad počtama.