Chci být nezaměstnaný!

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 15:59

Příští rok mi skončí škola a co dál? Pracovat nechci v žádném případě, chci být celý život nezaměstnaný. Poraďte, jak to udělat, aby mi napořád platili podporu a abych pokud možno nemusel nikam chodit.

Jak se zařizuje invalidní důchod?
michal-18
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Rop 26. 11. 2007 16:27

Podporu ti bez 2 let v systému sociálního pojištění (v práci kde ti strhávají sociální pojištění) nedají. Maximálně dorovnání do životního minima.
Invalidní důchod posuzují okresní správy sociálního zabezpečení (určitě ti tam toho řeknou více než my tady ... je to takový stát ve státě) ...
Ale jinak ... dotaz ... jak z toho chceš vyžít?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 26. 11. 2007 16:50

1) Musíš se registrovat na úřadu práce. Na trvalou podporu v nezaměstnanosti rovnou zapomeň (je jen půl roku a jen když si pracoval).
Chodit budeš muset určitě, mladej! To je prostě nutný, jinak nespolupracuješ a jsi vyřazen a nedostaneš ani existenční minimum 2020 Kč a ještě budeš dlužit na povinném zdravotním pojištění :-)

2) nesmíš být ve společné domácnosti s někým, kdo vydělává cca nad 9000 - pravděpodobně nedosáhnete stavu hmotné nouze, možná dostanete příspěvek na bydlení (ale to je pár stovek, to ti stačit nebude)

3) neměl bys mít registrovaný nadstandardní majetek (auto, 2. nemovitost, účty spoření na jméno apod.) - dá se obejít, ale je to komplikace

4) musíš si žádat na sociálce, kde ti jistě ochotně poradí :-)

5) jestli nemáš nervy na práci, můžeš odejít do legií, emigrovat nebo si koupit kvalitní lano a najít si nějakou pěknou větev

6 invalidní důchod jde mimo mě, to jde přes doktory, případně se k němu dopracuješ při nepovedeném pokusu v bodě 5)

Přeji ti hodně štěstí, sehnat práci je totiž daleko lehčí :-)
Naposledy upravil SocPredator dne 26. 11. 2007 16:54, celkově upraveno 1
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 16:52

No já právě potřebuju z nich vyždímat co nejvíc peněz... Chtělo by to aspoň dvacítku měsíčně... Cikáni berou podporu pořád, nikde nepracujou a funguje to.
michal-18
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 16:54

SocPredator: no ale já nechci hledat práci, já jsem nikdy nic nedělal, ani ve školene a rozhodně s tím nechci začít teď.
michal-18
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SocPredator 26. 11. 2007 16:58

michal-18 píše:No já právě potřebuju z nich vyždímat co nejvíc peněz... Chtělo by to aspoň dvacítku měsíčně... Cikáni berou podporu pořád, nikde nepracujou a funguje to.u/quote]

Cikáni mají úplně jiný výchozí podmínky. U nich nikdo nedělá, takže mají jen ty dávky a bydlí jich tlupa pohromadě. Navíc berou přídavky na děti a ty žádné nemáš - musel by ses začít množit a to je běh na dlouhou trať.

20k je naprostá utopie, já jsem to zkoušel na 4000 měsíčně a nebyla šance. Navíc tě pořád otravuje pracák a nemyslím si, že by se v tomto ohledu něco zlepšilo. Spíš to bude horší :-)
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod ivok24 26. 11. 2007 17:00

michal-18 píše:No já právě potřebuju z nich vyždímat co nejvíc peněz... Chtělo by to aspoň dvacítku měsíčně... Cikáni berou podporu pořád, nikde nepracujou a funguje to.u/quote]

Jo tak to si musis poridit jeste tak 5 deti... Uz vidim ty davy vdavekchtivych slecen, jak se k tobe nadsene zenou, s takovyma vyhlidkama .... :-)
ivok24
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 17:02

A je tu nějaký zkušený nemakačenko dlouhodobě nicnedělající, který by poradil, jak na to? Přece to nějak jít musí.

A s tím množením to je možná dobrej nápad. To se dá vyřešit po pár nocích na diskárnách. Ale potřeboval bych se distancovat od všech případných alimentů.
michal-18
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SocPredator 26. 11. 2007 18:31

Zamysli se nad tím, co jsi tu napsal. Pokud nejde o provokaci, tak je snad nad slunce jasné, že kdyby šlo vydolovat ze státu 20k měsíčně bez hnutí prstem, dělali by to nejspíš všichni. Takové peníze se kupodivu někde nedají vydělat ani prací :-)
Naivo
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 26. 11. 2007 19:01

michal-18 píše:A je tu nějaký zkušený nemakačenko dlouhodobě nicnedělající, který by poradil, jak na to? Přece to nějak jít musí.a/quote]

Tak to seš na internetu na blbý adrese, běž se optat do Prahy do šerwůdskýho lesa...
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod .hombre 26. 11. 2007 21:48

Cikánům také ta podpora od státu a sociální dávky nestačí. Musejí si přivydělávat čórkama a distribucí drog. Ale můžeš také ty čórky zkusit, budeš pak třeba dobře zaopatřen ve výkonu trestu odnětí svobody.
°

Hej Ombrééé.

Héééj...., Hombrééééé..., tak vidíš, Ty tvrďáku, měl ses fakt starat jen o své a nenechat se ukecat.

Héééy Ombrééééé, dostals mě, jsi fakt skvělej střelec Ombré.
.hombre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zadirr 26. 11. 2007 22:50

2 michal-18: Znám pár lidí, kteří dosáhli přibližně toho co je tvůj cíl. Chodí jen po fitcentrech a hospodách, mají hezká auta a pořád jenom telefonují a užívají si života.

Neřeknu ti přesně postup, jak se k tomu dopracovali, protože to ani sám detailně nevím, ale řeknu ti jak začali: místo návštěvou Úřadu práce začali návštěvou Živnostenského úřadu.
zadirr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 23:04

To zní jako dobrej nápad. Braním úplatků od podnikatelů by se dalo slušně vydělat. Hned se na to poptám. Sice bych se musel nechat kvůli tomu zaměstnat na tom úřadě, ale za ty milióny by to snad stálo.
michal-18
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod megaset 26. 11. 2007 23:16

Tak zacni delat na internetu. Praci na netu se da dobre vydelavat
megaset
Návštěvník

Odeslat příspěvekod michal-18 26. 11. 2007 23:24

megaset píše:Tak zacni delat na internetu. Praci na netu se da dobre vydelavat

A jakou práci máš na mysli?
michal-18
Trvalý BAN

Další stránka