Státní půjčka pro mladé - SFPI

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 3. 2023 11:53

Pri 15% inflaci je 7.4% urok pekny. Dnes je vyhodne mit dluhy.
Sel bych do refinancu, jak nekdo psal, pujcit za 5% z AB a dluh prefinancovat.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod M1d4s 3. 3. 2023 15:26

tomáš81: nezlob se, ale prezentuješ to jako by Tě někdo tehdy nutil si to vzít s pistolí u hlavy. Mně hypo taky vyletělo 3x nahoru. Koho bych měl podle Tebe obvinit? Vládu, USA, globalizaci nebo Gretu?
M1d4s
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tonygum 3. 3. 2023 15:35

vsak muzes reklamovat,kazdy kdo je nespokojen napise dopis, posle datovku, zavola, osobne a rekne s cim nesouhlasi a co chce reklamovat, arbitr, soud cr, eu soud.
Jako klient (cehokoliv) mam tolik moznosti

jinak se zeptam , v osobnim majetku, chce byt SFPI prvni v poradi na katastru ci jinak se angazuje s majetkem?
tonygum
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomáš81 3. 3. 2023 15:58

Ano, podmínkou je první v pořadí + vinkulace pojistného plnění v jejich prospěch
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomáš81 5. 9. 2023 10:00

Tak hle...mé "fňukání" (komentáře zde od 2.3.2023) mělo smysl. Líná huba, hotové neštěstí. Samozřejmě nedokážu na 100% říct, že to je čistě moje zásluha, ale pravdou je, že jsem své názory důrazně prezentoval všude, kde bylo potřeba (samotné SFPI, ministerstvo pro místní rozvoj, Bartoš, vláda, média apod.)

https://sfpi.cz/2023/09/01/zmena-urokov ... i-bydleni/
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 5. 9. 2023 12:58

Tak jestli ti neni blbe zit na ukor ostatnich, tak z toho mozna budes mit radost.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomáš81 5. 9. 2023 13:58

Ano, mám radost. Z toho, že stát dokázal operativně zareagovat a zcela změnit kritéria pro stanovení úrokové sazby, čímž zachoval smysl tohoto programu - tedy pomoc mladým rodinám s vlastním bydlením. A k tvému "na úkor ostatních"? Jako co? Že stát na těch pár stovkách či tisícovkách rodin, kteří splnili brutální kritéria pro začlenění do tohoto programu, bude mít menší příjem do státního rozpočtu? Možná ano. Ale v absolutních číslech to je kapka v moři. Na rozdíl od mladých rodin, kde pár tisícovek měsíčně je znatelná úspora.
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 6. 9. 2023 06:55

Ne, protoze ti ostatni plati dotovanou hypoteku. A misto toho, aby ses snazil byt vic prospesny ostatnim a dostaval za to vic penez, natahujes ruku a jeste se chlubis zebranim u Bartose, novinaru a ja nevim kde vsude.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomáš81 6. 9. 2023 07:50

octaviampi: nemůžu za to, že jsi byl příliš líný na to, aby jsi se tehdy do tohoto programu bydlení pro mladé začlenil ;)
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 6. 9. 2023 07:57

Mozna uz je na to prilis stary?
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tomáš81 6. 9. 2023 08:39

to já byl taky, ale naštěstí jsem měl a stále mám mladou manželku :D
A jinak dělám si samozřejmě legraci. Těch kritérií tam bylo hodně a spíše byla obrovská náhoda, když se někdo do všech těch kritérií nějak trefil, nebo dokázal se nějak urychleně daným kritériím adekvátně přizpůsobit.
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod saabik 6. 9. 2023 10:11

Tak hlavně že ti za těch pár ušetřených korun podstupovat celé martýrium včetně údajného volání na všechny strany stálo za to a jsi spokojen...
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mrusnok 6. 9. 2023 16:27

Hm, gratuluji. Vykverulovat si 3 % p.a. v době, kdy je komerční hypotéka lehce pod šesti procenty, je úspěch. Já mám fixaci do 31. 12. 2025 za 1,54 % p.a., takže nezávidím ani tak.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 6. 9. 2023 22:33

tomáš81 píše:octaviampi: nemůžu za to, že jsi byl příliš líný na to, aby jsi se tehdy do tohoto programu bydlení pro mladé začlenil ;)

Bydleni jsem kupoval za cash a dostal kvuli tomu zajimavou slevu. Takze diky za optani. :-)
octaviampi
Diskutér

Předchozí stránka