Stavební spoření a hypotéky

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 17. 12. 2024 11:41

Tím to nebude. Byt držíte zpravidla také déle než tři roky. Spíš averze a špatná zkušenost s kapitalovymi trhy, ostatně tato vláda na ČEZu to vystihuje také. A pak ten pocit předávány z generace na generaci mít si na něco možnost sáhnout.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod saabik 17. 12. 2024 12:50

Ono to je spíš o kombinaci důvodů. Lze doplnit třeba i jedno z nejdelších stavebních řízení na světě. Někde mezi Bangladéší a Eritreou.
A nesmíme zapomenout na obecné přesvědčení v další růst cen. Jako s akciemi. Lidé kupují akcie, když vidí, že rostou. A že mají dál růst. S nemovitostmi je to podobné.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Persbrandt 28. 12. 2024 18:46

trochu jsem teďka zaváhal, ale když jsem si teď před chvílí poslal z BÚ RB požadovaný příspěvek na svoje stavební spoření RSTS se splatností k 30.12.24 (nejbližší možná splatnost, platba tedy ještě neodešla z účtu), tak by to na tom stavebku bez problému mělo být ještě letos, tedy s nárokem na státní podporu za rok 2024, nebo ne?
okamžité platby RSTS nepodporuje ...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 28. 12. 2024 19:06

Ano, ta platba z RB dorazí do RSTS ještě letos a bude z ní nárok na státní podporu za rok 2024. Zde to máš i černé na bílém https://www.rsts.cz/aktuality/vklady-na-konci-roku-2024
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Persbrandt 30. 12. 2024 01:54

děkuji za informaci
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 6. 1. 2025 15:25

Tak teď s překvapením koukám v aplikaci RB , že můj vklad na stavební spoření RSTS, který odcházel z běžného účtu RB prokazatelně v pondělí 30.12.24 (posílal jsem během předcházejícího víkendu), se v historii účtu stavebního spoření zobrazuje jako připsaný dne 23.12.24, tedy o celý týden dřív, než byl odeslán z BÚ.
Nemám s tím sice žádný problém, státní podpora by měla být připsána, ale vůbec nechápu, jak se to může v té historii stavebka takto vykazovat.. možná nějaká chyba..
Nemá někdo u RSTS podobnou zkušenost?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrholecR 6. 1. 2025 17:06

RB po vzoru Ruska, kde neustále působí, je bankou, kde zítra znamená včera 8-)
DrholecR
Mírně pokročilý

Předchozí stránka