od petr.novak888 12. 3. 2025 14:51
Tak mi to nedalo a byl jsem se poptat v poradenském centru rajfky. Minimální výše cílové částky 50 000 Kč lze sjednat pouze na pobočce, nikoli při online založení stavebka. Při sjednání online je nastavena cílová částka na 500 000 Kč. Minimální měsíční vklad při založení stavebka je nedílnou součástí smlouvy a měl by být dodržen, jinak může rajfka vypovědět smlouvu na základě ustanovení ve VOP, kde jsem byl konkrétně upozorněn na články 5 a 8.
Čl. 5 Vklady
1.Měsíční vklad, sjednaný ve smlouvě o stavebním spoření, musí být minimálně ve výši vyhlášené stavební spořitelnou v Oznámení pro příslušný tarif smlouvy o stavebním spoření a zaokrouhluje se na celé koruny nahoru.
2. Povinnost klienta ukládat vklady na sjednaný účet klienta se považuje za splněnou okamžikem připsání vkladu na tento účet.
3. Klient má právo kdykoliv uložit mimořádný vklad, a to bez ohledu na výši vkladu sjednanou ve smlouvě o stavebním spoření.
Čl. 8 Ukončení smlouvy o stavebním spoření
2. Ukončení smlouvy o stavebním spoření realizované na základě jiných právních skutečností:
e) na základě dalších právních skutečností vyplývajících z právních předpisů nebo stranami sjednaných ve smlouvě o stavebním spoření či smlouvě o úvěru uzavřené s klientem ke stavebnímu spoření.