od elinor 24. 10. 2012 05:29
Kamey: Mám pocit, že při rozdělení smlouvy se právě nový poplatek za "novou" smlouvu již neplatí. Tak jako tak kubonik 15 tis. jako poplatek za nynější smlouvu zaplatil. Při rozdělění bude mít možnost mít novou smlouvu bez vstupního poplatku na cílovou částku 1,5 mil minus cca 150 tis, které vybere.
Našla jsem na netu: Chci ukončit stavební spoření, u kterého stav účtu zdaleka nedosáhl cílové částky, za kterou jsem zaplatil vstupní poplatek. Dostanu poplatek za nevyužitou část cílové částky zpátky?
Jak už to bývá, jednou zaplacený poplatek se nevrací. Existuje ale možnost tzv. rozdělení cílové částky. Co to znamená, si ukážeme na příkladu. Dejme tomu, že máte stavební spoření s cílovou částkou 500 tis. Kč. Při uzavření smlouvy jste zaplatili poplatek 5000 Kč. Naspořili jste pouze 200000 Kč a smlouvu chcete ukončit a uzavřít novou. Rozdělení cílové částky probíhá tak, že se u stávající smlouvy sníží cílová částka na např. 200000 Kč a uzavře se nová smlouva na cílovou částku, o kterou cílovou částku stávající smlouvy snižujete - v tomto případě na 300000 Kč - bez vstupního poplatku.