Trochu pokročila doba.
v M&M reality opravdu pracuje jen lidský odpad.
Mohu posloužit dvěma zkušenostmi, pak jsem s touto "realitní kanceláří" raději přestal spolupracovat a už je neoslovuji.
1. makléřka vymatlaná jak plech na buchty, nikoho nekompetentnějšího jsem neviděl, prý dělá makléřku dvacet lel, ale vůbec o tom nic nevěděla, nebyla schopná vyplnit ani návrh na vklad, nevěděla, co s daní z převodu, prý že se půjde zeptat na finančák, v životě neslyšela o zákoně o hospodaření energií (prý takový zákon neexistuje a já si ho vymyslel), poprvé v životě ode mě uslyšela o prohlášení vlastníka, který pořád pletla s listem vlastnictví; obchod jsem po týdnu vzdal
2. jiný makléř z M&M chtěl podepsat rezervační smlouvu, přesně, jak o ní píše rodina Lyčkových v tom odkazu na podvodnefirmy.cz. Právě protože obsahuje malá písmenka, nechal jsem jí revidovat právníkem. Navíc jsem při prohlídce zjistil, že v bytě bydlí nájemníci a pak z katastru jsem zjistil, že na bytě vázne zástavní právo (obojí makléř zatajil). A ještě majitel byt prodával a manželka o prodeji nevěděla, ten vůl se sám na prohlídce chlubil, že byt koupil z ulitých peněz a manželka o něm neví... Tři problémy. Zahrnul jsem teda do rezervační smlouvy, že požaduji, aby v době rezervace před podpisem kupní smlouvy byly tyto problémy vyřešeny (nájemníci vystěhováni, zástava vymazaná a dodat souhlas manželky). Požadavky jsem poslal makléři mailem, za dvě minuty telefon, řval jako by mu koně utekli, co si to dovoluju měnit jejich skvělou smlouvu a že smlouvu jim psali právníci a smlouva je nejlepší a není třeba na ní nic měnit a že mají změny zakázány centrálou, přitom právník M&M v článku na Novinkách se smál, že zájemce může přece před podpisem smlouvy navrhnout změny, tak jsem dle jeho rady postupoval... a bum. Totiž právě těmi malými písmenky je ve smlouvě napsáno, že rezervační záloha je nevratná a že ještě musím zaplatit smluvní pokutu, když nemovitost, "o kterou mám vážný zájem" nekoupím.
M&M se prezentují jako profi realitka i z jejich webu
http://www.mmreality.cz/ by člověk usoudil, že svému řemeslu rozumí, ale tolik negativních zkušeností všude po internetu nemůže být náhoda. Vlastně nechápu, že od nich někdo nakonec byt koupí a že jsou obchody dotaženy do konce. Docela by mě zajímalo, co za tím stojí, pokud tu někdo znáte někoho, kdo v M&M pracoval, rád bych si přečetl i insiderské info o této realitce, co jsou zač, jestli jsou to programoví podvodníčci a žijí de facto jen z propadnutých rezervačních poplatků a smluvních pokut, nebo mají i nějaké příjmy z provizí z realizovaných obchodů.