Dobrý den
Plánuju koupit malý byt ve středočeském kraji (za pomoci hypotéky). Problém je že středočeský kraj vubec neznám, jsem defakto z druhého konce republiky a nepřijde mi ideální tam přes celou republiku vždy jezdit na prohlídky atd. Navíc za těch pár dní nemusím zjistit vše o lokalitě atd. Tak mě napadlo se před koupí bytu do středočeského kraje tak na 1-2 měsíce přestěhovat a pozorně a v klidu si projít byty a HLAVNE okolí (u těch bytů co se mi budou líbit) a celkově si zkusit jak by mi tam život vyhovoval kdybych byt koupil (třeba bude vadit něco s čím jsem nepočítal).
Problémem asi bude sehnat pronájem na 1-2 měsíce...
Chci se zeptat, nejpravděpodobněji bych musel podepsat smlouvu na pronájem na rok. A když bych po měsíci/dvou odešel, pravděpodobně by se majitel asi ****** a odmítl mi vrátit vratnou kauci a podle smlouvy by na to měl asi nárok, pravda? (tzn. kromě nájmu 1-2 měsíce musím počítat s výdejem (ne)vratné kauce (v mém případě) a provize realitky...?
-- 28. 4. 2015 19:09 --
Případně existuje nějaká forma dlouhodobého pobytu v nějakém hotelu ve středočeském kraji?