Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Nesmíš ale zapomínat, že při případném budoucím prodeji zaplatíš ten poplatek za směnu znovu.
Ideální je proto kupovat ETF ve stejné měně, jako máš účet u XTB.
Pfemir píše:minarjo píše:...Samozřejmě za nula, to souvisí s britskými zákony (danění Británie jako jedna z mála zemí umí přeložit v souladu se Smlouvou o zamezení dvojího zdanění až na zemi příjemce, tamní daň je pro nás proto nulová a v českém daňovém přiznání z toho bude klasických 15%)...
Rád bych se zeptal, pro zamezení dvojímu zdanění se vyplňuje formulář W-8BEN. Ten ale platí pouze pro USA. Pro státy EU se také vyplňují nějaké formuláře? Pokud ne, jak např. v Británii zjistí že jsem rezident ČR a nemají mi danit dividendy?minarjo píše:...V pravé poledne přišla dividenda Erste. Zdaněno 27,5 %, 5 % tedy ještě zbývá do daňového přiznání a pak časem zvážit, jestli se vyplatí do Rakouska žádat o vrácení těch 17,5 % nad úroveň smlouvy o zamezení dvojího zdanění...
Nerozumím co znamená těch 5%. Přece zahraniční daň se započte vůči české, tzn. že pokud je zahraniční vyšší, tak nic víc neplatíte. Nebo jsem to špatně pochopil?
lukas1107 píše:Dle smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Rakouskem je nicméně možno proti tuzemské 15% sazbě započíst pouze 10% sazbu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků