- DAX.jpg (63.21 ) Zobrazeno 4501 krát
Jen žádný fond = ETF z předražených US-akcií uprostřed velkého krachu 2021-2027! Syn ať zjistí, co je to dividenda a ať si zvykne dostávat hned od počátku každý rok dividendu od firem, které mu jsou sympatické, mají dnes levnou akcii a dividendu nad 5 %. Ale ETF by přineslo hned v prvním roce synovi zklamání = hluboký propad do mínus a žádná dividenda nebo chaos z mnoha firem uvnitř ETF jako oblíbené dividendové ETF SCHD.
Tedy se zeptej syna, zda chce dostávat dividendy od BMW a odkud ještě!
Dividenda > 5 %, P/B < 3, P/S < 3: Allianz, BASF, BMW, Mercedes Benz, Volkswagen,, Bank of Nova Scotia, Enbridge, Manulife Financial, Suncor Energy,, Japan Tobacco,, British American Tobacco, HSBC, Legal & General, NatWest, Vodafone,, AXA, BNP Paribas, Credit Agricole, Eni SpA, Orange SA, Stellantis NV, TotalEnergies,, Fortescue, Rio Tinto,, AT&T, Enterprise Products Partners, Walgreens Boots Alliance.
Daks je dnes na nevyšší hodnotě všech dob a je v něm několik akcií levných. Trik je v tom, že z kurzů jednotlivých akcií se odečítají dividendy, ale do 40 kurzů v indexu DAX se ty dividendy zase přičetly zpátky. Takže z ETF na DAX nemohou být placeny dividendy. Ale mně stačí 6 levných akcií s dividendou: Allianz, BASF, BMW, D.Telekom, Munich Re, Siemens.
Já přikoupím Fortescue z Austrálie. Ale nikde to neříkej! To je moje tajemství.