ČSOB až 5,25 % ročně s Duo Profitem

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 20:03

musím na to mrknout.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 11. 1. 2025 20:21

Taky jsem těch 300 tis. řešil, v létě jsem si udělal Patrii, od té doby tam mám zhodnocení 9,7 %. Poslouchat, co vám nakuká bankéřka nebo nechat si cpát Kate, spořicí účet, drobný, fondy a další nesmysl je zoufalost, na tom zákazník prodělá kalhoty.

Ale každý strůjce svého štěstí. Já se rozhodl to změnit, proto to, co vydělám svou prací, se za posledních 5-7 let nijak zvlášť nezměnilo, ale k tomu příjem z investic se dostal z 0 na 1,5 M ročně. Banky používám na to, na co jsou - bankovní služby. Kdyby ta bankéřka financím rozuměla, tak je ve vatě a nesedí tam a nesnaží se cpát klientům nesmysly.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 20:29

jj chápu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 20:55

@xls: Na ten příjem z investic 1,5M ročně máš zainvestováno tak 12M až 15M?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 11. 1. 2025 23:40

Ani ne, teď to přelezlo 10, ale v podstatě vložených tam bylo něco málo přes 4.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 11. 1. 2025 23:51

mít 1,5M ročně ze zainvestovanych cca 10M, to musí byt hodně agresivní portfolio….
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 12. 1. 2025 00:09

Ani ne, teď jen české akcie: přes 600 tis. byly divi + skoro mega nárůst hodnoty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 03:17

Takze CEZ akcie koupene za covidu. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 1. 2025 04:58

Osobne: Zřejmě znáš jen jednu českou akcii. Chtěl bych Tě upozornit, že Erste za loňský rok +64,78 % (+divi), Moneta 32,26 % (+divi). Já měl ze zhruba 5M portfolia i s divi výnos 45 %. Vzhledem k tomu, že se to už pár let (s výjimkou roku 2022) +/- opakuje, přijde mi to poněkud bláznivé. Rozhodně nečekám, že se to bude opakovat nadále.

https://zpravy.kurzy.cz/795268-index-pr ... m-pilulka/
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 12. 1. 2025 08:07

Ano. Pokud by i letos byl na BCPP růst (výrazný), tak by to snad bylo poprvé v její relativně krátké historii.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 12. 1. 2025 11:28

aaaa píše:Takze CEZ akcie koupene za covidu. :D

Ano, to tam taky bylo, ale až po covidu a těch už jsem většinu dávno prodal a dnes je to převážně v jiných titulech. Je to o tom, že kdybych před lety pokračoval v příběhu spořicí účty, protiinflační dluhopisy, dluhopisy, fondy, tak jsem dneska na stejném místě. Protože jsem se rozhodl vzít to do ruky sám, mám dnes za necelé 4 roky zisk +200 % a můžu to nechat dále beze změn nebo si s tím dál hrát.

-- 12. 1. 2025 11:32 --

sniper76 píše:Ano. Pokud by i letos byl na BCPP růst (výrazný), tak by to snad bylo poprvé v její relativně krátké historii.

Já bych to tak černě neviděl. Spíš bych čekal sešup v Americe než tady. Z druhé strany naučil jsem se nemít z růstu nějakou velkou radost, zajímavější je pořádný pokles a příležitost něco dokoupit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 12. 1. 2025 11:50

A právě pro ty dokupy při poklesu potřebuješ mít určité peníze na SÚ ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 12. 1. 2025 12:01

To se mi moc neosvědčilo. Lepší mít větší úvěr na obchodování, z něj případně dokoupit a pak už to vyrovnat buď z hotovosti, prodejů nebo dividend.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 12. 1. 2025 12:35

to xls: já zajíce počítám až na konci honu :-) proto jakýkoli pokles, nejlépe medvědí trh považuji za příležitost. Dokud toto nepochopí investoři v Česku, tak pro ně bude jakékoli narovnání tržní nerovnováhy a s ní spojený pokles trhů představovat noční můru.
Historie BCPP zatím nezažila tři výrazně růstové roky v řadě. Ano, vše je jednou poprvé, ale obezřetnost je na místě.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 12. 1. 2025 12:51

Tak BCPP není jeden podnik, ale spousta různých akcií. Abych řekl pravdu, tento index vůbec nesleduji. Nakonec ten zmíněný rok 2022 byl pro mě určitě nejzajímavější. Já se na výkon svých koníků docela těším, i když nevylučuji ani problémy. Zatím jsem letos na +300 tis., dál uvidíme.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka