eLzyx: ani nevíš, jak přesně jsi trefil hřebíček na hlavičku. Kiyosaki se původně snažil zbohatnout investováním tak jako mnoho lidí před ním a po něm a tak jako většině mu to nevyšlo a tvrdě dojel. Protože však nebyl hloupý a byl to dobrý obchodník, napadlo ho, že napíše knihu o tom jak zbohatnout a prostřednictvím té knihy si splní sen o zbohatnutí. A podařilo se mu to, knihu dokázal prodat. Na druhý pokus, když začal znovu točit své peníze na burze, už byl úspěšný. Jednak se částečně poučil z chyb a hlavně díky pohádkovému bohatství, které získal prodejem knih začal "hrát" s úplně jinými penězi. No a k tomu měl ještě navíc kapičku štěstí, které mu v první fázi nepřálo.
Z jeho knih se člověk naučí úplně stejně investovat, jako z knih Rowlingové čarovat. Ovšem to neznamená, že vás obě knihy nemohou určitým způsobem obohatit

. A obě přinesly svým autorům pohádkové jmění - i když mám dojem, že Rowlingová byla úspěšnější

Už si nepamatuji který autor to prohlásil - rovKyiosakiněž napsal nějaké knihy na podobné téma (investování), ptal se posluchačů v nějakém přednáškovém sále, na čem si myslí, že zbohatl, jestli na investování, nebo na psaní knížek. Hádejte která odpověď byla správná

Ono obstát na burze proti např. bankám s úplně "jiným levelem" informací a finančních prostředků je opravdu spíše o štěstí. Vždyť ty banky mají díky přehledu o pochybech na účtech (a účtech jejich konkurentů) kolikrát lepší informaci o ekonomické pozici firem než jejich majitelé. Drobný investor má jen jednu výhodu (ovšem může být velmi důležitá). Jeho prodej / nákup nijak neovlivní cenu jím nakupovaných / prodávaných akcií a v případě nějakého "hrozícího průšvihu" tak má šanci své portfolio prodat dřív, než ztratí na ceně, taková banka nemusí pro daný objem cenných papírů na trhu vůbec najít koupěshopnou poptávku. Jinak jsou ale trumfy na straně bank. Četl jsem i o případu, kdy byly (tuším v Británii) vyšetřovány banky pro to, že byly "moc ziskové", když většina hráčů na trhu prodělávala a byly podezřelé ze získávání nelegálních informací (jinak prý nebyla taková ziskovost možná), ani nevím jestli jim byl nakonec něco dokázáno.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.