Já se přiznám, že nevím, co radí řadoví ePratneráci. Ale vím, že nás teď učej na vysoké jeden předmět (ala zaměření do praxe) a jaké jsem měla vůči nim předsudky, dost mě to překvapilo. Ale jak říkám, všechno je o lidech. Pokud si s ním sednou, ukážou mu fakta, vysvětlej co proč - hlavně tak, aby mu to sedělo. Tak lepší, než mu tu házet rady "zruš to" "stavební spoření je super" apod :o)
A když jsem to pár měsíců sledovala, nevím nevím, jesi by se mu záložna s takovou částkou vyplatila víc, než zadarmo spořák se 2,5-3%,....[/quote]
Schválně, kdo to učí a na jaké škole? Dřív nebo později bude pravděpodobně poradenství omezeno pouze na ty, kteří dosáhli VŠ vzdělání, takže už nebude možné, aby nižší střední management Partners hledal houfně nové "průtokové" poradce po úřadech práce
Jinak ono A bez B zní vždy dobře. Třeba že od různých bank a pojišťoven mají za podobný produkt vždy stejnou provizi, tzn. jsou motivováni sehnat to nejlepší.
Pravda je, že s těmi bankami uzavírají smlouvy o určitém množství produkce a pokud ho dosáhnou, nebo překročí, jsou za to odměněni, ať už finančně, nebo nějakými dovolenými a dalšími formami bonusů.
Dále není vůbec jedno, jestli někomu poradce prostřelí spořák, nebo životko. V momentě, kdy nastoupíte do Partners, zjistíte, že máte povinnou minimální produkci, jinak se s vámi během pár měsíců rozloučí. Jenže spořáků, abyste toho dosáhla, musíte prostřelit desítky, kdežto životek, protože je to koncipováno jako celoživotní produkt, vám jako poradci vynese daleko víc, tzn. když někomu za 3 měsíce prostřelíte například 5 životek, což vás zachrání před vyhazovem, za stejné období byste musela prostřelit násobně více spořících účtů, myslím, že několik desítek. Proto každý poradce především tlačí vysokoprovizní produkty. Nejlépe hypo, životko a investiční fondy v podstatě bez ohledu na to, jestli to ten klient potřebuje, nebo ne. Ti, kteří by to takto nečinili, by museli být supermani a mít i několik schůzek denně, jinak by záhy stejně skončili.
Hitler taky tvrdil, že zatočí s korupcí. No nezní to dobře bez toho B?
Jak říkal Patrik, pro rozšíření svých znalostí a v tomto případě především kritického myšlení, si sjednejte schůzku s nějakým poradcem a uvidíte

Ale hlavně proboha nic nepodepisujte...