saabik: jenže ty meleš ještě větší blbosti než já. Neměl jsem tvrdit, že dluhopisy v případě poklesu akcií rostou. To je samozřejmě nesmysl. Myslel jsem tím to, že dluhopisové fondy v případě poklesů akciových fondů ve většině případů rostou. A můžu to dokázat grafy z minulých let

Dále. Vstupní poplatek (emisní agio) si bere opravdu Franklin Templeton, žádnej Jung. To je naprostá hovadina. Do Jungu se pak z toho agia větší část vrací, ale to už je "výplata" pro Jung od FT. Z tohoto se u nás platí provize. To, že si Conseq, Spořitelna, Citibank atd. účtuje méně je proto, že investují ze sběrných účtů do Nkových fondů, kde je agio 0, takže oni si nechají celý ten poplatek, který vás nechají zaplatit. Kdo je tady zloděj?
Já tam výhodu vidím. Znám přesně 14 rodin, kde tohle funguje, včetně mojí. Nevím, proč by si tam měl spořit jeden člověk. Nenechám si tam spořit jenom svého otce, když si tam můžu spořit i sám za sebe, ne? Zapojit mozek.
Další blábol. Takhle to možná funguje u Consequ, Spořitelny, Citibank, whatever. U nás obchoduješ na svůj účet, ne na účet Consequ, kterej s tebou podepíše smlouvu, a jsi v podstatě zase věřitel. U nás sepíšeš ŽÁDOST, ne smlouvu, přímo s Franklinem, ne s Ertragem nebo Jungem, a otevřeš si přímo majetkový účet v JP Morgan. Přes transferní banku si to posíláš sám, neposílá to za tebe nikdo. A v tom je ten obrovskej rozdíl mezi ostatníma a naší společností.
A opět blbost. Nemají tu kancelář, ale zkus schválně zajet do Franfurtu a zainvestovat přímo v kanceláři FT. Nepůjde to. Samozřejmě mi to budeš vyvracet, ale znám lidi, co tam byli. Za a), v té kanceláři nejsou vůbec žádní lidé, kteří by řešili nové klienty. Proč taky? Oni na to mají distributory. V kancelářích zemí jsou lidé, kteří sledují společnosti zahrnuté do fondu v dané zemi a lidé, kteří řeší problémy se svými distributory, případně institucionálními klienty, ne s každým blbcem, co by chtěl přijít na přepážku. To je ten hlavní problém. Další věc je, že se tam stejně ani bez pozvánky nedostaneš, kanceláře FT jsou dost přísně střežené před konkurencí. Takže smůla, přímo u FT by sis rozhodně nezainvestoval, ani kdyby tady tu kancelář měli
-- 22. 12. 2012 22:44 --A hlavně jsem nepotkal člověka, kdo by měl přes nás zainvestováno a stěžoval by si na něco. Všichni, kteří mají tunu blbých a šíleně chytrých řečí to jenom někde slyšelo, popřípadě od nějakého stejně chytrého člověka někde na podobném fóru a vydává to teď za 100% pravdu. Další věc je, že i když jste třeba i byli na schůzce, ne vždy trefíte na toho nejlepšího. Viz Zámečníkův článek na investujeme.cz, že ano. Ten taky trefil na nějakého mamlasa, který neměl ponětí, o čem mluví.. To, že vydal za nějakou dobu omluvný článek, už ale málokdo ví. Zajímavé je, že když už člověk zainvestuje, nevadí mu pak žádné vaše "zlodějské dvojité strašně předražené" poplatky ani další hovadiny, které (nejen) tu čtu.