Stránka 11 z 13

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 9. 2020 12:47
od Markil
suram píše:Docela vysoký poplatek za připsání dividend. :-\

Obrázek Obrázek


A jak se stalo, že dividendy připisuje FIO? Já mám taky PM koupený ve FIO Brokeru (ale už je držím hodně let) a pro diví musím vždy osobně do spořky. Je to bez poplatku.

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 9. 2020 13:54
od vpe
Dohodnes si to s fio bankou za poplatek 0,2% z hodnoty divi, je to v ceniku, pro mensi divi se to vyplati

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 9. 2020 17:18
od suram
To asi není o dohodě, když más Master účet, je to automaticky.

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 9. 2020 19:02
od vpe
A jak to poznas v globalnim nastaveni?

Master tedy asi znamena, ze papiry jsou ulozene “na sběrném účtu vedeném depozitářem pro Fio banku, a.s.” asi, takze vlastne dividendy inkasuje fio, protoze to jsou fakticky jeji papiry.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 9. 2020 21:00
od suram
Jo je to tak, při online založení se automaticky založí Master účet, sdělil mi na dotaz vedoucí pobočky.

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 9. 2020 08:23
od stanickses
Naleznete v sekci globální nastavení, kde bude registrační číslo v CDCP, pokud toto číslo končí 366, jedná se o master, vše ostatní jsou vlastní čísla v CDCP

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 9. 2020 10:48
od Fantucci
vpe píše:A jak to poznas v globalnim nastaveni?

Master tedy asi znamena, ze papiry jsou ulozene “na sběrném účtu vedeném depozitářem pro Fio banku, a.s.” asi, takze vlastne dividendy inkasuje fio, protoze to jsou fakticky jeji papiry.

Ano, papíry jsou v případě tohoto účtu banky. Tak mi to bylo potvrzeno přímo na pobočce.

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 9. 2020 17:20
od vpe
A jde mit pod jednim “loginem” vice obchodních účtů?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 00:21
od suram
Jo, někdo tu už psal, že jich má víc, ale k čemu je to dobré?

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 10:12
od aaischa
E-broker - služby - nový účet..

můžeš mít oboje, mám to taky tak.. za 200kč na titul lze převédst mezi účty..

kdo nevěří Fiu a chce vybírat dividendy osobně tak u CDCP...
Master účet ušetří čas s obíháním vyzvedávání dividend a šetří roční poplatek.

každý si může vybrat

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 10:40
od vpe
Na master uctu se take usetri poplatek za CDCP, neplati se nic?

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 11:25
od aaischa
Ano, ano :) tady to máš hezky rozepsaný

https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... aster-ucet

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 13:05
od suram
Dík, takže podle té tabulky by se vyplatilo mít druhý účet jako individuální, ale nakoupit na něj akcie a držet tam akcie pouze do celkové hodnoty 360 000 Kč, protože to je do této hodnoty ze strany CDCP bezplatné, chápu to tak správně? A je vedení individuálního účtu bezplatné i ze strany FIO? A poplatky za nákup akcií má FIO stejné na obou typech účtů?

Dividendy na individuálním účtu by pak byly vypláceny v hotovosti zdarma v nějaké bance, předpokládám, tím by se ušetřilo 0,2 % z hodnoty divident. Takže mít tam např. 25 akcií Philip Morris CR, tak při výši dividendy v roce 2020 ve výši 1560 Kč za akcii, by se ušetřilo 66,30 Kč na poplatku za automatické připsání dividend, ale muselo by se pro 33150 Kč osobně do České spořitelny.

Re: Fio e-broker a nehorázné skryté poplatky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2020 20:28
od aaischa
Přesně tak,
Do 360tis u CDCP za 0,- a dividendy bez poplatku osobne v bankach co to vyplácí...

Co je na master je za 0 v libovolné výši

Fio má poplatky stejný u obou variant co se týče transakcí

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2020 04:00
od suram
Dík. A když si založím přes IB jako druhý účet Individuál, tak FIO mi zároveň založí účet u CDCP? Nebo jak se zakládá majetkový účet u CDCP? Anebo už mi ho FIO založil při zakládání Master účtu?