od EndyV 17. 2. 2014 16:06
Dobrý den, moc prosím o radu, mám 3 roky investiční životní pojištění od Allianz - Rytmus IG5/IG5J (konkrétně od dubna 2011). Životko mně založil zaměstnavatel a přispíval 3000 měsíčně. Loni jsem zaměstnání změnila a snížila částku na 1000 Kč měsíčně. Na životko mně zaměstnavatel dříve vložil mimořádný vklad a byl uskutečněn i odkup akumulačních jednotek. Když to vše sečtu a odečtu, tak se na životko za ty necelé 3 roky vložilo 92 tisíc. Když jsem měnila zaměstnání, tak jsem si zažádala o informace jak na tom smlouva je a málem to se mnou seklo: hodnota fondu cca 22 tisíc a odkupné v případě zrušení pojistné smlouvy cca 7 tisíc. Je mně jasné, že první roky se platí poplatky na x let dopředu (u mě cca 30), takže smlouva nemůže být v plusu, ale i tak mně příjde, že tam z těch 92 tisíc vůbec nic není. Myslíte, že je lepší smlouvu zrušit nebo vydržet? Nerada bych aby nastala situace kdy tam budu dalších x let platit 12 tisíc ročně a ve finále tam stejně nic nebude. Celá smlouva bylo šlápnutí vedle, uzavřela jsem je jenom kvůli tomu, že mně na ně spořil podnik, ale co teď s tím..? Děkuji za jakoukoliv radu. Endy