jednadva píše:fremantle píše:Spousta z diskutujících bude mít příští rok mnohem nižší příjmy... až i zbývající banky ošidí vratky...
Jaké vratky myslíte?
Vracecí kreditky. U mne to bude dokonce více než těch 5 tisíc. Au au, to bude bolet

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
jednadva píše:fremantle píše:Spousta z diskutujících bude mít příští rok mnohem nižší příjmy... až i zbývající banky ošidí vratky...
Jaké vratky myslíte?
novotpat píše:No, ale stavebko rozjetý nemá, tak to nemá moc cenu řešitA i tak to nemění nic na tom, že stavebko už je přežitek a není už tak výhodné, jak bývávalo.
Za 6 let vydělat 12 000 + úroky, které ještě zdaníš a to nepočítám poplatky není nic moc. Nebo pro mě to teda zajímavé není
Widy píše:Pak je tu možnost nějaké platformy P2P půjček, bohužel máš ale koruny, a řekl bych že na investici s horizontem 4 let je nesmysl vystavovat se měnovému riziku převodem peněz na EUR nebo USD, které potřebuješ pro užití lepších P2P platforem. V české kotlině můžeš použít Zonky.
Widy píše:Vstupní poplatek jeu realitního fondu okolo 3%, a roční výnos můžeš očekávat poměrně stabilní, cca 5%.
Widy píše:Formou OPF na akcie a cokoliv podobného rovnou zapomeň, na 4 roky nemá cenu platit vstupní poplatky.
Widy píše:Akcie jsou oproti nemovitostnímu fondu, který je zajištěn nemovitostmi, a zisk tvoří z dlouhodobých nájemních smluv v horizontu 4 let nesrovnatelně rizikovější investice.
Widy píše:Podle vaší logiky by vždy byla co nejrizikovější investice tou nejvýnosnější
Widy píše:Připadá mi, že se opakuji, ale i když můžu očekávat z akcií výnos třeba 8 % ročně, nikdo mi nezaručí, že za 4 roky, kdy peníze potřebuji, takové průměrné výkonnosti dosahovat budu.
fc70 píše:konvertibilní dluhopis, který se přesně 4 roky chová jako dluhopis, a tedy na tomto horizontu bude stejný jako dluhopisy,
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků