x-trackers zjevně bojují o zákazníka. Za reinvestiční ETF na MSCI World po odečtení výnosů z půjčování CP už pouze 0,18 % p. a.
https://etf.deutscheam.com/de-DE/IE00BJ ... tf-dr-1c-/
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Tak asi nejelpší by mi přišly nějaké fondy o které bych se nemusel moc zajímat, ale co jsem se díval, tak se mi zdály hodně drahé (třeba 3% ročně).
fc70 píše:Jestli jde „z benefitů“, které by jinak zůstaly ladem, platit penzijko (nebo jestli je penzijko zvýhodněné vůči jiným způsobům čerpání, jak někde bývá), tak tím jednou ten půlden strav, využij příspěvek zaměstnavatele do smysluplného maxima; pak to žádný čas nestojí a jsou to peníze zdarma.
fc70 píše:… ale pro některé povahy by fakt bylo lepší dávat peníze na neúročený spořicí účet než do akcií, pokud by při prvním poklesu vše prodal. Když teď nenadáváš na akcie, tak jsou ETF asi v pohodě, ale pro jistotu.)
jednadva píše:Zkuste "lazy portfolio" složené ze tří reinvestujících ETF: EUNL + ZPRS + IS3N
fc70 píše:Ano, ETF problém drahých fondů dobře řeší.
czhunter píše:jednadva píše:Zkuste "lazy portfolio" složené ze tří reinvestujících ETF: EUNL + ZPRS + IS3N
Vůbec nerozumím jazyku tvého kmene
jednadva píše:Protože jste líný vygooglit čtyři zkratky.
czhunter píše:Ale je to jen další pruda, kterou se musím prokousat?
mlsal píše:Pokud ale bude koruna dlouhodobě posilovat, a vše tomu nasvědčuje, výnos indexu v koruně bude o ty cca 3% nižší než u měnově zajištěného fondu.
Máte pravdu, že je to můj problém, a ne nikoho jiného, na druhou stranu, když mi Google vrátil jako výsledky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků