fortress,
Předpovídá kdo? Na základě jakého signálu? Pokud Elnor skutečně vyhrál těch 750k, tak náhodou. Žádný trénink v tom nebyl.
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
MarekVach píše:jednadva: Ale pořád nemusím platit alespoň ten nájem a už to sám o sobě je pádný argument hrající pro to vlastnické bydlení. Ta všechna vyjmenovaná rizika se dají do jisté míry předvídat/eliminovat, např. nákupem baráku ve vilové čtvrti, tam je šance, že někdy povede dálnice, daleko nižší apod, ta rizika v porovnání s rizikovostí akcií, mi přijdou až směšná.
MarekVach píše:Jinak ke krizi... Já si jí teda fakt predikovat nedokážu, ale zrovna dneska jsem četl, že vývoj HDP skončil vzhledem k odhadům pod očekáváním a to hodně pod očekáváním, takže jisté náznaky už by tu být mohly. Sám nevím, jestli se na tu krizi těšit mám/nemám, protože si sice koupím bydlení výrazně levněji, ale zato o to víc to odskáčou ty moje akcie.
MarekVach píše:Záleží, jak si to člověk udělá, já s tím svým akciovým portfoliem strávím za 1 rok akorát 2 cesty - jednu na pobočku České Spořitelny (dividenda ČEZ), druhou na pobočku Komerční Banky (dividenda Komerční Banka) a 2x směny dividend za Erste a VIG (v EUR, měním za 2 haléře od středu přes RoklenFX nebo Akcentu) - to je vše, nic víc.
Elnor píše:Já to ani nemyslel tak, že bych se řídil přesně tím rozdělením co se procent týče. Spíš že bych to chtěl mít rozložené do více věci, abych to nastřelil procentuálně, tak to vidím asi takhle:
60-70 % Akcie, jak růstové, tak dividendové, co přesně nakoupit ještě netuším, určitě globální ETF jak ostatně radí většina z vás, zbytek uvidím
10-20 % Dluhopisy, ikdyž ty teď stojí asi za prd, nevím jestli má smysl kupovat ty podnikové, to už je skoro jak akcie ne? Jakože z hlediska rizika/výnosu
max 5 % alternativy
Elnor píše:Když vezmu průměr tak 65+15+5 tak mi zbývá nějakých 15 % a to jsou peníze co bych asi teď nechal v hotovosti /třeba ten TV, kdyby se naskytla nějaká přiležitost, ať už to bude nemovitost nebo nějaký propad na burzách.
Elnor píše:Jinak co oceňuji jsou rady rozložit to do více měn/zemí. Politické riziko tu podle mě vždycky bude a nehledě na to že ztratím/bude to kurzovní spekulace, tak z mého pohledu budu klidnější když budu aspoň část majetku mimo dohled speciálně ČR ale i EU orgánů, jak už bylo zmíněno od Patrika Chrze. Navíc část peněz stejně utrácím v eurech, tudíž i z tohoto důvodu mi to dává smysl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků