Jednak z takoveho platu musis vychazet kdo to je a co umi. Pokud je to treba IT ale tzv "IT lopata aneb nejak to umim, ale jsem matlak" tak to nebude takove terno jako u cloveka co skoci nekam do korporatu a ma plat 4x takovej viz Praha kde je pro radu lidi normalni nastup od 60 000kc hrubeho, spis i 90 000kc ale z rad znamich v IT napr programator, kdy vyvyji nejaky sw ucetniho typu, basic java s tim ze tu javu dalsi co pozaduje inzerce proste neumi, dal neumi jazyky (Anglicky umi jen trochu slovicka) tak je rad za plat nekde 40 000kc a to v Praze.
Tudiz uz vidim jak by programoval nekde na Karlovarsku (kde je nezamestnanost podstatne vyssi = nebudou chtit tu lopatu)

a HO lze pouzit jak u ceho, pokud jses IT treba technik co i fyzicky nekde meni PC lidem na pracovisti, tezko to udelas z domu z HO

Z domu pak leda dalsi den nastavit neco na serveru, neco pani nekde na desktopu to jo, ale ne vse takto jde. Jak casto koluje IT ten ma nohy na stole a vse spravi na dalku

Toto jsem driv tvrdil u kamose, rikal ale ze jeho firma a to je stredne velka s.r.o i u programatoru nerada vidi HO, protoze casto musi veci resit i osobne.
Pro predstavu tento hoch ma druhou nejtezsi skolu z IT, ma titul inzenyr a v roce 2018 cinila jeho mzda v te s.r.o. cca 35 000kc hrubeho. Muj dotaz znel, jak to? Rikal hele, me to staci ale mam pohodu, vidim to i kolegu, sice nekde korporat jim nabidl i o 7000kc vic ale meli jazyk na veste.
Jiny zase ale tvrdil, vsak ted nastoupil Linux Admin za 90k! njn ale umel plynule anglicky a mozna dalsi jazyk k tomu.
To jen pro predstavu, jak v poho se to sezene

-- 11. 1. 2021 13:10 --
yowie píše:Jinak jo, chápu tu nervozitu některých, kam teď cpát peníze. Já dolepil hypotéku pár měsíců zpět a taky jsem nervózní, ale raději budu šetřit a s dalšími plány počkám, když jsme na vrcholu, už to o moc víc nahoru nepůjde, nebo jen malinko, což mi nevadí, a když počkám a padne to, můžu si za rok až dva poděkovat, že jsem nekupoval na vrcholu.
A kde budes setrit? Na beznej sporak, kde ti prece prachy sezere inflace?

Tak to kleslo zatim jen trochu, tohle je u BTC normalni, to se houpe uz tak roky a taky kazdej rok se rika ze letadlo spadne a mezitim misto padu letadla vidim stale vic mladych lidi co uz nechodi do prace, jelikoz priznaji bokem ze prodali Bitcoin, koupe domecku a do smrti to neutrati