XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 27. 12. 2024 16:45

Já dostávám v SAB soustavně lepší kurz než v Roklenu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pajkyt 28. 12. 2024 06:35

Pajkyt píše:Naprosto stejný přístup ze strany XTB jako u marat1. Pozval jsem kolegu, registraci jsme provedli společně, ale žádná odměna vyplacena nebyla. Jen své výmluvy.

Sice to nějakou dobu trvalo, ale nakonec vše vyřešeno. Jak u mě, tak u kolegy. Odměnou byly frakce Apple.
Pajkyt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marat1 28. 12. 2024 15:52

Tak to gratulace. Mě poslali do háje komplet a účet u xtb zrušen.
Ale vzhledem k tomu, že to tu čtou a mají tady i registraci, tak ví koho mají zachraňovat a případně změnit rozhodnutí ;)

No a protože se americké volby blížily, tak jsem peníze investoval přes Trading212 a jsem spokojený.
marat1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hyper9 28. 12. 2024 15:57

V první chvíli mě překvapilo, že ti zrušili účet, ale pak jsem si dohledal příspěvek z 25.11., že jsi o zrušení účtu sám požádal z důvodu ztráty důvěry.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tramvaj 29. 12. 2024 09:43

Tak to marat1 zandal pěknou toxic pomluvu. Sice to nenapsal na přímo, ale v první moment každý pochopí, že ho xtb vymazal z pomsty a on si přitom požádal o zrušení účtu. LOL. Na tohle mám alergii, protože podobné pomluvy zhrzených lidí mě odradily v registraci na jednu platformu o pár let. Nakonec jsem se zaregistroval se zpožděním. Uběhlo 10 let a já jsem spokojený jak svina. Jen ty 2 roky zpoždění mě připravily o dost peněz. Já vím, moje chyba :-).

Jinak netuším, proč s vámi XTB vyjebává v té affil spolupráci. Jedete to košér? Nebo jste zřídili účet, máte tam strašně málo peněz a jen doporučujete další účty, které se sice registrují pod vámi, splní základní podmínky, ale bonitně jsou úplně na ***** a byly zřízeny jen pro affil? Mě takhle zahraniční platforma zahýbala s odměnami a to směrem na horu (2x více), když zjistila, že přináším dobré bonity a ne ***** z facebook diskuzí.
Tramvaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod farang 1. 1. 2025 17:35

Dobrý den,

XTB daní české dividendy 35% daní. Víte někdo, jak je to u akcií Monety nakoupené přes tohoto brokera? Moneta by měla distribuovat dividendy přímo na obchodní účty, je i konkrétně dividenda této akcie u XTB zatížena 35% daní? Máte někdo zkušenost?

Ohledně poplatku za neaktivitu jsem pochopil, že pokud budu mít třeba trvale byť jen 1 akcii Monety, tak se mi poplatek za neaktivitu účtovat nebude, protože mám otevřenou byť miniaturní pozici?
farang
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 1. 1. 2025 22:13

Ne...

XTB podobně jako většina brokerů účtuje poplatek za vedení účtu. Pokud na svém účtu neobchodujete déle než 365 dní, dochází ke stržení měsíčního poplatku ve výši 10 EUR. Pokud na Vašem obchodním účtu nedojde během posledních 365 dnů k otevření nebo uzavření pozice, nebo během posledních 90 dnů nedojde k vkladu finančních prostředků, bude docházet k účtováni měsíčního poplatku za vedení účtu ve výši 10 EUR (nebo ekvivalentu ve měně, ve které je veden obchodní účet).

Při nedostatku finančních prostředků (10 EUR) je účtován poplatek ve výši volných finančních prostředků zbývajících na účtu. Před výběrem poplatku jsou částky převedeny do měny účtu. Pozor! Pokud na Vašem obchodním účtu nejsou žádné finanční prostředky, žádný poplatek stržen nebude. Váš účet je chráněn před vznikem negativního zůstatku. Jakmile začnete znovu obchodovat, strhávání poplatku za neaktivitu se automaticky zastaví.

Tak jedním z řešením je (přebytky out) nenechávat si tam žádné finance...
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jenda_ 1. 1. 2025 22:20

No to je dobrý trik. Přitom ještě nedávno (mýtus 2) XTB tvrdilo, že samotná existence otevřené pozice (i.e., prostě že jste někdy něco nakoupili a držíte to) je považována za aktivitu.
Jenda_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 1. 2025 22:53

Samozřejmě že držení je aktivita a nic se neúčtuje. Nekoupil jsem tam nic rok a čtvrt.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 1. 2025 22:59

Ano zbytečně zde plašíte, "neobchodujete" v terminologii XTB znamená mít zcela prázdné portfolio co se cenných papírů týče, tedy mít u nich jen cash bez ohledu na měnu. Kdo tam nějakou akcii má a drží, už s nimi v danou dobu obchoduje a ten poplatek po dobu držby akcie mu nehrozí.

Jinak daň bude v XTB pochopitelně 35% u všech českých akcií bez rozdílu, protože akciové společnosti v tomto případě neznají domicil koncového vlastníka a dividendy vyplácí přímo XTB. On je pro ně veden jako správce, který nedoložil domicil koncových akcionářů, proto české firmy nemohou jinak a musejí vyšší českou sazbu daně (typickou pro osoby bez určení daňové rezidence) napálit. Účet obchodníka Fio to je něco jiného, tam je v CDCP koncový klient a hlavně jeho daňový domicil + české číslo obchodního účtu pro přímou výplatu dividendy vidět, u XTB ale nikoliv. Prostě kdo nechce vysokou daň z dividend českých akcií, musí je kupovat jen u českých brokerů (Fio, Patria, RB atd.).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod protektor1 2. 1. 2025 20:35

Je potřeba při zakládání účtu u xtb nahrát někam výpis z mého bankovního účtu? Ptám se proto, že jsem nahrál jen fotku op+řp a číslo účtu ani výpis to nějak nechtělo...
Když posíláte eur přes bankovní převod, tak jako referenci pokaždé uvádíte var. symbol?
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 3. 1. 2025 09:11

Výpis nechtěli.
Ano, VS - což je i číslo, které vidíš ve webové aplikaci vpravo nahoře.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joolppp 8. 1. 2025 00:11

Tak teď je vlastně trochu gamechanger Partners Banka, kdy při platbě přes Paypal by se tam možná dalo dostat teoreticky 1,5 mega CZK za střed na EUR/USD, což je max denní limit karty... Nezkoušel už někdo nějakou vysokou částku, jestli to projde přes Paypal? :D Každopádně šaškárna přes Revolut může být vyřazena, kdo má PB spořák, může to tam cpát skrz Paypal rovnou.

V tuhle chvíli v kombinaci s PB je XTB bezkonkurenční pro jakoukoli částku, ovšem jen do 250k EUR celkového kapitálu.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vtde295 11. 1. 2025 12:05

Zdravim, rad bych se chtel zeptat, obejdu se pri registraci a naslednem pouzivani XTB zcela bez jejich mobilni aplikace? V idealnim pripade se chci vyhnout nutnosti mit a pouzivat v mobilu danou aplikaci, chtel bych XTB pouzivat pouze pres web. prohlizec, bude to takto v pohode? Dekuji.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Libtard 11. 1. 2025 12:23

Ano lze používat pouze prohlížeč.
Libtard
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka