XTB

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mrázi 13. 1. 2025 15:02

Zdravím - vím, že to je pro kupu lidí jasné, ale manželce jsem loni založil XTB na ty pravidelné invesice. Občas si tam pošle EUR ze svého Revolut. Já si obdobu dělám pro sebe (EUR z Revolut na XTB pro pravidelné investice na ETF).

Aktuálně mám možnost mít "víc" EUR u FIO banky na svém EUR účtu. Odtama si to budu posílat na svůj XTB, to je v pohodě. Spíš jsem si říkal, zda když už budu mít rovnou EUR (dobrý kurz), tak jestli to mohu přímo ze svého EUR u FIO posílat manželce na XTB já, nebo je potřeba, aby si posílala peníze sama? Tj. poslat případně z FIO EUR mého účtu ty EUR na její FIO EUR účet? A aby si to tam posílala sama? (nebo na Revolut jí to poslat, aby si to posílala/investovala sama).

Vím, že něco musí být jen vlastní účty, nikoli z mého účtu na manželčin...

Děkuji :)
Mrázi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 1. 2025 15:16

Vklad do XTB musí přijít z účtu vedeného na stejné jméno jako je jméno klienta, jinak peníze vrátí zpět, viz. https://www.xtb.com/cz/help-center/plat ... vest-vklad
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wert759 18. 1. 2025 15:49

Podařilo se vám někomu "vypnout" nabídku CFD? Oficiálně to dle podpory nelze ale třeba při "vhodném" vyplnění investičního dotazníku by mohlo dojít k situaci, kdy by CFD klientovi nesměli nabízet.
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lungaj 18. 1. 2025 15:54

Taky bych možnost vypnout nabídku CFD uvítal. Nejde to ale nejspíš proto, že z CFD jsou v XTB dobře živení, že ano :-]
lungaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 18. 1. 2025 20:21

Na CFD začínali, to je jejich core business a zdroj poplatkových příjmů, to nemohou vypnout a současně zachovat akcie/ETF zdarma, to ani náhodou :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 18. 1. 2025 20:52

Přijde mi to s poslední aktualizací mobilní aplikace přehlednější a možná po deseti pivech bych CFD omylem stejně vybral :D
Jako jo, kdyby to šlo vypnout, nevadilo by mi to.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin7601m 19. 1. 2025 18:04

Budu si zakládat XTB, je momentálně nějaká odměna přes referral, kdy bych i já jako nový měl nějaký benefit?
martin7601m
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas1107 19. 1. 2025 18:11

Frakční akcii v hodnotě 30 €.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wert759 20. 1. 2025 21:59

Zkoušeli jste někdo do XTB vkládat/vybírat USD skrze RoklenFX?
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 1. 2025 22:47

To neprojde, jelikož účet v RoklenFX není na tvé jméno.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wert759 21. 1. 2025 07:45

Někteří uživatelé udávají, že to funguje bez problémů:
https://www.finhacker.cz/dolarove-vklad ... la-zdarma/
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martans 21. 1. 2025 13:01

Ano posielal som 21. 12. 2024 bez problemov, ale odkedy zaviedla partners banka stredove kurzy pri platbe
kartou, tak poslem si na revolut a nasledne na XTB (asi by sla tan partners karta pridat i na pay pal)
martans
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod messsy 22. 1. 2025 12:49

Jak tady někdo v květnu řešil, proč není možné poslat platbu v eurech z Fio do XTB jako okamžitou, tak jsem tomu spolu s Fio servisem přišel na kloub.
Není totiž SEPA Instant jako SEPA Instant. Existují dvě schémata: RT1 a TIPS. Většina bank podporuje obě schémata (Revolut, UniCredit, ...) a tak to smrtelníka nemusí zajímat.
Ovšem J.P. Morgan (banka/pobočka, kde má účty XTB) pro BIC CHASDEFXVR1 podporuje pouze RT1 (pro BIC své hlavní pobočky CHASDEFXXXX zase podporuje obě... :shock: ).
Naproti tomu Fio banka podporuje pouze TIPS, takže poslání okamžité SEPA platby z Fio do XTB není možné.
Dochází tak k paradoxní situaci, kdy poslání eur do XTB přes prostředníka (Fio->Revolut->XTB) funguje okamžitě, zatímco přímá platba Fio->XTB dorazí až následující pracovní den.
messsy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vtde295 22. 1. 2025 14:31

Děkuji za info. Původně jsem počítal právě s tím, že z Fio do XTB budu moct posílat platby jako okamžité, takže mě překvapilo, když jsem zjistil, že se tak neděje, ale důvody jsem se už nesnažil zjišťovat, takže díky za tento příspěvek. Celkem zvláštní, člověk by čekal, že z Fio do banky jako je JP Morgan v Německu to bude chodit okamžitou SEPA platbou...
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 22. 1. 2025 15:50

Díky moc za info!

Bylo by zajímavé i vědět, kterou variantu, RT1 nebo TIPS, mají banky za povinnost implementovat. Pokud by jedna půlka Evropy měla RT1 a druhá TIPS, tak se spolu moc nedomluví. :mrgreen:
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka