Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
ggnejez píše:Taky je to absurdní z jiného hlediska. Když mám 1.2 akcie, tak se na 1 akcii časový test vztahuje, ale na ten zbytek (0.2) nikoliv? A když 0.2 doplním o 0.8 a stane se z toho 1 kus akcie, tak se časový test počítá od dne, kdy byla akcie doplněna na 1 kus?
Delitzsch píše:Myslím, že rozhodující je majitel - skutečný vlastník. Takže 1,2 akcie je z tohoto hlediska stejný případ jako 1 akcie.
Iveta MG píše:v zákoně ale není uvedeno, že na tříletý test musíte být zapsaný vlastník.
Je prosím v zákoně u tříletého testu výslovně uvedeno, že musím být vlastník zapsaný v centrálním depozitáři?
U akcií platí a není podmínkou být zapsán jako vlastník v centrálním depozitáři. Nikde tuto podmínku nevidím.
Pokud vím, v ČR platí, že co není v zákoně, je dovoleno. Pokud v zákoně není uvedeno, že musíte být jako vlastník zapsán v depozitáři, tak nemusíte.
Koukám na § 525 (2) a § 528. Že frakce je v tomto smyslu naprosto plnohodnotný cenný papír mi přinejmenším připadá přiléhavější než ta teze o „shromažďování finančních prostředků za účelem zhodnocení“.Rop píše:Osvobozen je prodej. Pokud něco neprodávám, tak to nemohu mít osvobozeno. Není to o podmínce pro osvobození, je to v samotném smyslu transakce. Zkuste někdo se podívate i do § 514 a násl. NOZ.
Tak to máš smůlu, OTC derivát nepřevoditelný na kohokoli jiného evidentně není cenný papír.Delitzsch píše:Mám přímo ve smlouvě, že kupuji frakční akcii, která je definovaná jako bilaterální OTC derivát napojený na podkladovou akcii.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků