Výběr USD z XTB, IBKR

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DannyFlyer 30. 8. 2022 22:23

Dobrý večer kolegové,

Snad nikoho nepohorším založením nového threadu ohledně mé otázky.
Mám trochu dilema ohledně situace, potřebuji vybrat USD od dvou brokerů IBKR a XTB na svůj USD účet nejlépe u některé CZ banky. Potřeboval bych tedy poradit, jaký je nejlepší způsob, jak neprodělat na poplatcích, jelikož ty finální částky jsou celkem větší, než obvykle. Jen na zkoušku jsem zkusil vybrat 500USD do ČSOB a ten poplatek byl tedy vskutku raketový :D
Nevíte tedy, která banka si účtuje nejméně za příchozí zahr. platby, popř. třeba raději poslat na Revolut/Wise apod.? Ale to se mi zase u těchto částek nechce riskovat.

Budu vděčný za jakýkoliv tip.
Díky a mějte se fajn! :-))
DannyFlyer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 31. 8. 2022 13:19

Nejlevnějí umí USD přijmout EquaBank - 29Kč, pak Creditas - 50Kč, nakonec AirBank a Fio - 100Kč.
Ale to není vše. Stále tam bude poplatek korespondenčních bank, kteý může být ve výši zhruba 30 - 50$.

Také jsem řešil podobnou otázku, chtěl jsem mít u XTB účet v USD, ale ty komplikace s tím, jak dostat $ na XTB a pak zpět, mě od této myšlenky odradily.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod vzdálený 7. 9. 2022 11:06

@DannyFlyer Kolik jsi v ČSOB zaplatil za příchozí platbu 500 USD z XTB? Jestli se správně dívám, v ceníku mají:
1 %, min. 150 Kč, max. 1 000 Kč

Předpokládám, že k tomu byla ještě přidána platba korespondenční bance. Platba přišla z UniCredit a typ byl SHA?

Nemáte někdo praktickou zkušenost s převodem USD z XTB do ostatních CZ bank a také na Revolut nebo Wise?
vzdálený
Návštěvník

Odeslat příspěvekod frelichl 7. 9. 2022 11:29

Mam praktickou zkusenost s vyberem USD z XTB. Penize jsem vybiral na ucet u Raiffeisenbank a nebyl strzen zadny poplatek korespondencni banky, castka prisla cela (a diky tomu, ze mam u RB premiovy ucet, jednu prichozi nebo odchozi zahranicni platbu mam zdarma, takze me to nestalo vubec nic).

Ucet u RB jsem volil protoze, u nich ma ucet devizova spolecnost exchange.cz - penize jsem menil na CZK.

Pokud vim, XTB pouziva Unicredit, takze pokud mate USD ucet tam, melo by to byt zcela zdarma nebo jenom za par korun (nevim jak to ma Unicredit nastavene) a bez rizika poplatku korespondencni bance (ale jak rikam, pri ceste do RB zadny nebyl).
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tamarintalk 2. 12. 2022 10:26

K výběru dolarů jsem již dříve používal XTB, takže mi to nedělá problém. Provedl jsem výběr na svůj účet Raiffeisenbank. Vzhledem k tomu, že devizová firma exchange.cz má účet u RB, tam jsem provedl svou měnu CZK. Je to zcela zdarma, pokud tam máte účet v amerických dolarech.
Naposledy upravil Rop dne 2. 12. 2022 11:26, celkově upraveno 1
Důvod: Pokud reaguješ na předchozí příspěvek, tak prosím mačkej na "Odpovědět"
tamarintalk
Kolemjdoucí