ČSOB až 5,25 % ročně s Duo Profitem

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jir.vesely 10. 1. 2025 13:48

Asi to bylo myšlené 35% dohromady za X let :) jako taky jsem tyhle fondy kdysi měl a úplná katastrofa to není, ale klasicky se to samozřejmě dá mnohem líp. V každém případě pořád mnohem lepší tohle než peníze pod polštářem.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 13:53

Jo, to určitě, já to neodsuzuju. Když jsem byl ještě mladej a ... (ono mi to tedy zůstalo) a taky nebyo mnoho jiných příležitostí, měl jsem krátce v podobných fondech taky nějaké peníze. Ale pak mi nějak přišlo, že vydělává hlavně banka a já vydělávám míň a s tím jsem se nemohl smířit.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2025 14:04

Jj, to je běžný vývoj nás staro-mladých ;-) Investovat jsme začali v podílových fondech, jelikož jiné možnosti nebyly, a postupem času jsme přešli do ETF a krypta.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Alone89 10. 1. 2025 14:11

No nicmene, zkusil to nekdo "vyexpirovat" tj, ze jen shrabl ten bonusovy urok za 6 mesicu a pak se mu to zrusilo ze neuzavrel investici?
Alone89
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 14:26

Ono by to chtělo si přečíst podmínky. Nějak se mi nechce věřit, že by to neměli ošetřené. :)
Naposledy upravil drkarel dne 10. 1. 2025 14:29, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 10. 1. 2025 14:28

@Alone89: To by mě právě taky zajímalo :hm Protože kromě zrušení produktu hrozí i sebrání přiznaných úroků a možná nějaký ban do budoucna:

V případě nedodržení podmínky pro přiznání Odměny spočívající v nákupu Investice do 6 měsíců ode dne sjednání ČSOB Duo Profit, je ČSOB oprávněna přestat spořicí účet Duo Profit úročit výhodnější úrokovou sazbou a smluvní vztah ukončit.

V případě, že v rámci Akce bude zjištěno jednání Fyzické osoby / Účastníka Akce, které bude v rozporu s těmito Pravidly nebo v rozporu s dobrými mravy nebo v rozporu s účelem Akce nebo bude zjištěno jiné spekulativní jednání nebo jednání, které by mohlo ohrozit nebo poškodit dobré jméno Pořadatele nebo jednání, kterým došlo k porušení smlouvy, na základě které došlo ke sjednání ČSOB Duo Profitu, vyhrazuje si Pořadatel právo jednotlivé případy posoudit a rozhodnout o případných sankcích, čímž se rozumí ztráta takto získané Odměny nebo možnost vyloučení Fyzické osoby / Účastníka Akce z Akce bez jakékoliv náhrady.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 10. 1. 2025 17:14

Nekoukal jsem na presne podminky/sazebnik, neoplati se tam na konci 6. mes. castku zainvestovat a treba po tydnu prodat?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 1. 2025 17:47

Možná jo, když se do toho někomu chce. Záleží na vstupním poplatku a vývoji.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 13:18

Ta navýšená úroková sazba o 1,5% v rámci šesti měsíců představuje získaný čistý úrok 0,64% (1,5/12*6*0,85). Za nákup podílových fondů zaplatíš vstupní poplatek minimálně 0,80% (1% mínus online sleva 20%) a je jedno, jestli je nakoupíš hned v prvním měsíci nebo až v šestém měsíci. Takže nakoupit fondy v šestém měsíci a obratem je prodat, se nevyplatí.

Vyplatit by se ale mohlo to, že celkovou částku, kterou by člověk měl na klasickém SÚ, rozdělí na půl. Jednu půlku vloží na SÚ s tou navýšenou úrokovou sazbou (aktuálně 5,25%), druhou půlku dá hned do fondů. A během roku bude doufat, že čistý výnos z fondů bude minimálně o 0,80% větší, než čistý úrok z klasického SÚ (aktuálně 3,19% neboli 3,75x0,85). To ale bude záležet na budoucím vývoji, jak se bude fondům a investicím během roku 2025 dařit. Nicméně současný trend je opustit spořicí účty, jelikož úrokové sazby neustále klesají, a místo toho investovat (fondy, akcie, ETF, krypto, ...).

Jinak osobní bankéřka mi v pátek sdělila, že při nákupu podílových fondů na pobočce mají klienti s Premium kontem možnost získat určitou slevu na vstupní poplatky. O jak velkou slevu se přesně jedná (jestli je větší než ta aktuální 20% sleva za online nákup), to bych měl vědět v pondělí.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 13:24

Milos píše:U každého typu fondů je vstupní poplatek jiný, např. ten fond ČSOB Akciový https://www.csob.cz/lide/investicni-pro ... 00001170/1 má vstupní poplatek 3% (při online nákupu 2,40%) a Premium konto nemá na velikost poplatku vliv. Nebo sis v rámci Premium konta vyjednal nějaké snížení vstupních poplatků?
Předpokládám, že těch 35% ti to vydělává akumulovaně za několik let (5 let) a nikoliv za rok (p.a.)? :nenapadne

Bankéřka mi nabídla poplatek 1% právě proto, že mám premium konto
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 11. 1. 2025 13:27

Podílovým fondům bych se vyhnul, je to jen způsob, jak nechat vydělat správcovské firmy a banky, které fondy prodávají. A tyhle kombinace s výhodnějším spořicím účtem jsou jen marketingová vějička, jak do fondů klienty nahnat a vydělat na nich. Kdyby bylo na mě, tak tyhle praktiky zakážu, protože se jedná prakticky o podvod.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 13:29

Milos píše:Jj, to je běžný vývoj nás staro-mladých ;-) Investovat jsme začali v podílových fondech, jelikož jiné možnosti nebyly, a postupem času jsme přešli do ETF a krypta.

no já tomu zase tolik neholduju a tak jsem rád, že to "někdo" dělá za mne.
Možná se to změní, se změním, ale zatím to nechám tak, jak to je
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 14:00

PULPANM píše:
Milos píše:U každého typu fondů je vstupní poplatek jiný, např. ten fond ČSOB Akciový https://www.csob.cz/lide/investicni-pro ... 00001170/1 má vstupní poplatek 3% (při online nákupu 2,40%) a Premium konto nemá na velikost poplatku vliv. Nebo sis v rámci Premium konta vyjednal nějaké snížení vstupních poplatků?
Předpokládám, že těch 35% ti to vydělává akumulovaně za několik let (5 let) a nikoliv za rok (p.a.)? :nenapadne

Bankéřka mi nabídla poplatek 1% právě proto, že mám premium konto

Každý fond ČSOB má jiný vstupní poplatek, pohybuje se od 0,10% (dluhopisový) do 3% (akciový). Když ti bankéřka nabídla poplatek 1%, tak ten se týkal jakých konkrétních fondů? Jinak podmínkou toho produktu DUO PROFIT je investovat do fondů s minimálním vstupním poplatkem 1% (poplatek před případnou slevou).

xls píše:Podílovým fondům bych se vyhnul, je to jen způsob, jak nechat vydělat správcovské firmy a banky, které fondy prodávají. A tyhle kombinace s výhodnějším spořicím účtem jsou jen marketingová vějička, jak do fondů klienty nahnat a vydělat na nich. Kdyby bylo na mě, tak tyhle praktiky zakážu, protože se jedná prakticky o podvod.

Kdyby ČSOB nově nepožadovala úspory 300tisíc pro bezplatné vedení Premium konta, tak o podílových fondech taky neuvažuji, nicméně o tom kombi produktu DUO PROFIT teď s ohledem na těch 300tisíc docela uvažuji :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 11. 1. 2025 19:05

to jo, neb mám 250 K na sú 5,25% a 250 K v investicích, takže tuto podmínku splňuji
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 11. 1. 2025 19:38

A jak to tedy máš s tím poplatkem 1% získaným přes bankéřku? Standardní poplatky u tvých fondů jsou Akciový 3%, Bohatství 1,5%, Premium odvážný 1,5%, Opatrný 1,5%. U všech těchto fondů jsi platil poplatek 1%? Nebo jsi dostal slevu 0,5%, takže za Akciový jsi zaplatil 2,5%?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka